ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه پاسداران: در ساخت مرکز هسته‌ای فردو به شدت فعال بوديم

سپاه پاسداران انقلاب ايران می‌گويد در ساخت و تجهيز سايت هسته‌ای فردو فعال بوده و از پدافند و سازه‌های نظامی اين نهاد برای تأمين اين مرکز هسته‌ای استفاده شده است.

سپاه پاسداران انقلاب ايران می‌گويد در ساخت و تجهيز سايت هسته‌ای فردو فعال بوده و از پدافند و سازه‌های نظامی اين نهاد برای تأمين اين مرکز هسته‌ای استفاده شده است.

رمضان شريف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران ايران

رمضان شريف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران ايران می‌گويد اين نهاد نظامی در ساخت مرکز هسته‌ای فردو «به شدت فعال بوده است».

شریف در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسکانيوز گفت: «آنچه دشمنان ما را به‌شدت ناراحت کرده است حضور سپاه در ساخت و ساز مراکز هسته‌ای و حفاظت از آنان است.»

به‌گفته او«سپاه اين مراکز را به‌گونه‌ای تجهيز کرد که در مقابل حملات پيشرفته دشمن ايمن باشد.»

رمضان شريف افزود: «سپاه هزينه‌های فراوانی برای ساخت و ساز مرکز هسته‌ای فردو انجام داده و به‌طور جدی در ساخت و ساز اين مراکز از پدافند و سازه‌های سپاه استفاده شده است.»

عباس عراقچی، ‌يکی از اعضای تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای و معاون وزير خارجه ايران، ارديبهشت‌ سال جاری نيز‌ در جمع هاديان سپاه پاسداران گفته بود: «سايت فردو ۷۰ متر زير سنگ است و چون غربی‌ها نمی‌توانند آن را بزنند به دنبال تعطيل کردن آن بوده‌اند. اما آقای ظريف در مذاکرات محکم در مقابل اروپايی‌ها ايستاد و گفت که شما چون نمی‌توانيد فردو را بزنيد می‌خواهيد آن را تعطيل کنيد، بعد نطنز را که ۲۰ متر زير خاک است بزنيد، من اينجا نيامده‌ام که کشورم را در آستانه حمله قرار دهم.»

وجود سايت هسته‌ای فردو که در نزديکی قم و در اعماق کوه‌ها قرار دارد، در سال ۲۰۰۹ فاش شد. ايران در فردو کار غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را انجام می‌دهد.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی تاکنون چندين بار خواهان توقف غنی‌سازی در سايت فردو شده اما ايران می‌گويد نيروگاه فردو را تعطيل نخواهد کرد.

با اين حال ايران در ماه نوامبر سال گذشته طی توافقی با قدرت‌های جهان کار غنی‌سازی با درصد بالا (اورانيوم ۲۰ درصد) را متوقف کرد اما هنوز فعاليت‌های غنی‌سازی با درصد پايين ادامه دارد.

مذاکرات تهران و شش قدرت جهانی بر سر برنامه و تأسيسات هسته‌ای ايران کماکان ادامه دارد. دور تازه اين مذاکرات از روز يکشنبه ۱۸ آبان با حضور محمود جواد ظريف وزير خارجه ايران، جان کری وزير خارجه آمريکا و کاترين اشتون هماهنگ‌کننده مذاکرات هسته‌ای در مسقط پايتخت عمان آغاز شده است.

پيش از اين نيز ظريف، کری و اشتون در روزهای ۲۲ تا ۲۴ مهرماه با يکديگر ديدار سه‌جانبه داشتند و درباره موضوع‌های اختلافی يعنی ميزان غنی‌سازی اورانيوم ايران، نحوه لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق مذاکره کردند.

ايران و ۱+۵ به دليل اختلاف‌نظرها در اين سه موضوع، نتوانستند در ۲۰ ژوئیه / ۲۹ تير ۱۳۹۳ با يکديگر به توافق جامع دست يابند و به همين دليل برای چهار ماه ديگر، مدت زمان مذاکرات جامع هسته‌ای و نيز توافق اوليه ژنو را که سوم آذرماه ۱۳۹۲ به آن دست يافتند تا سوم آذر ۱۳۹۳ / ۲۴ نوامبر تمديد کردند.

اين مذاکرات برای رسيدن به توافقی جامع است که از يک سو ايران بتواند به برنامه هسته‌ای صلح‌آميز ادامه دهد و از سوی ديگر کشورهای مذاکره‌کننده اطمينان يابند برنامه‌های ايران نظامی نخواهد بود.

با پایان مهلت تعيين‌شده در ۲۴ نوامبر قرار است، توافقی بلندمدت جای توافق کوتاه‌مدت گذشته را بگيرد.

ايران و شش قدرت جهانی تلاش می‌کنند تا به توافقی بلندمدت در رابطه با انرژی هسته‌ای دست پيدا کنند. در ۱۰ سال اخير، فعاليت‌های هسته‌ای ايران به ترس‌ها و گمانه‌زنی‌های فراوانی در رابطه با نظامی بودن این فعالیت‌ها دامن زده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.