ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش برای نادم کردن غنچه قوامی

در حالی‌که بازداشت غنچه قوامی بازتاب جهانی یافته و ایران در این رابطه زیر فشار است، منابع خبری به‌نقل از وکیل وی نوشته‌اند که او اشتبا‌ه‌های خود را پذیرفته است.

منابع خبری ایران به‌نقل از محمود عليزاده طباطبايی، وکیل غنچه قوامی نوشته‌اند که او نادم شده و اتهامش تبلیغ علیه نظام است.

غنچه قوامی

انصاف‌نيوز از زبان وکیل غنچه قوامی نوشته است «در پرونده غنچه قوامی، فضاسازی‌های رسانه‌ای خيلی به وی آسيب زده است. غنچه قوامی مرتکب تخلفاتی شده که دادسرا آن را جرم محسوب می‌کند و در دادگاه هم مطرح شد؛ فعاليت تبليغی عليه نظام.»

بنا به این گزارش، محمود عليزاده طباطبايی گفته است: «غنچه قوامی در فضای مجازی و غيره يک فعاليت‌هايی داشته است که فکر نمی‌کرده عليه نظام باشد.»

غنچه قوامی شهروند ایرانی ـ بریتانیایی، یکی از زنانی بود که ۳۰ خرداد سال ۹۳، برای تماشای بازی تیم ملی والیبال ایران به ورزشگاه آزادی رفته و خواهان اجازه ورود به ورزشگاه‌ برای زنان شده بود. او آن روز همرا‌ه با عده دیگری از زنان بازداشت شد، اما با سپردن تعهد آزادش کردند.

۹ تیرماه، هنگامی که او به بازداشتگاه مراجعه کرد تا وسایل شخصی‌اش را تحویل بگیرد، بار دیگر بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان اوین به‌سر می‌برد.

انصاف‌نیوز در گزارش خود ادامه داده است که وکیل غنچه قوامی «جمله‌ای را به دقت از روی دفتر خود به نقل از وی خواند: ايشان در دفاعيات خود در دادگاه گفته است که "من اشتباهاتم را پذيرفتم؛ من خائن و وطن‌فروش نيستم. از آن‌ها که از اعدام و خفقان در ايران می‌گويند متنفرم. آن‌ها می‌خواهند جايزه حقوق بشر بگيرند. از رسانه‌های خارجی منزجر هستم. من مشکلات کشورم را به خارجی‌ها منتقل نمی‌کنم. تمام اشتباهاتم را پذيرفته‌ام."»

به‌نقل از اين وکيل دادگستری آمده است: «اصلا در پرونده بحث واليبال مطرح نيست و اصلا جزو اتهاماتش شرکت در سالن واليبال نيست ولی متأسفانه يک‌سری از رسانه‌ها مسائلی را مطرح کردند و بزرگ‌نمايی کردند و پرونده را تبديل به يک پرونده بين‌المللی کردند؛ در صورتی که اين‌طور نيست.»

بازداشت غنچه قوامی اعتراضات گسترده‌ای را در سطح جهان برانگیخت. سازمان عفو بین‌الملل و وزارت امور خارجه بریتانیا از محکومیت وی ابراز نگرانی کردند. «آری گراسا فیلهو»، رئیس برزیلی فدراسیون جهانی والیبال در سی‌‌وچهارمین کنگره جهانی والیبال در ایتالیا، از جمهوری اسلامی خواست تا غنچه قوامی را آزاد کند؛ وزرای ورزش و امور خارجه اتریش نیز خواهان آزادی غنچه قوامی شدند و سرانجام فدراسیون جهانی والیبال با ارسال نامه‌ای به رئیس فدراسیون والیبال ایران، میزبانی مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان را از ایران گرفت و به آرژانتین سپرد.

محمود عليزاده طباطبايی در بخش دیگری از سخنان خود که در انصاف‌نیوز منتشر شده تلاش کرده است غنچه قوامی را دختر مسلمانی جلوه دهد که نمازش قطع نمی‌شود. او گفته است: «وی يک دختر مسلمان ايرانی است که حتی کارشناس پرونده در پاسخ بازپرس که چرا بازجويی طول کشيده است، نوشته "چون به ماه مبارک رمضان خورديم و ايشان روزه بودند من نمی‌توانستم خيلی بازجويی کنم".»

به‌گفته وی «غنچه قوامی اين‌طور آدمی است؛ نمازش را می‌خواند، روزه‌اش را می‌گيرد، يک‌سری فعاليت‌های اجتماعی در فضای مجازی داشته که غيرقانونی بوده و خودش هم پذيرفته است و اظهار ندامت کرده.»

او با بیان این‌که غنچه قوامی چند روز اعتصاب کرده بود و معترض بود که وقتی بازجويی‌اش تمام شده ديگر دليلی ندارد در بازداشتگاه بماند و بايد به زندان منتقل شود، افزود: «دستگاه قضايی هم پذيرفت و ايشان را منتقل کردند به زندان قرچک ورامين و در حال حاضر دوران بازداشت را سپری می‌کند.»

زندان قرچک (زندان شهر ری) به‌گفته منابع خبری ایران، محل نگهداری «مجرمان خطرناک» است.

روزنامه جام جم، اردیبهشت امسال در مورد این زندان نوشت: «زندان قرچک پیش از این، محل نگهداری مجرمان موادمخدر بوده، اما حالا به زندان شهرری تغییر نام داده و جایی است برای نگهداری از زنان مجرمی که نه به مواد مخدر نه گفته‌اند، نه به سرقت، نه به قتل و نه به کارهای منافی اخلاق.»

سایت کلمه که نزدیک به مخالفان حکومت ایران است، انتقال غنچه قوامی به زندان قرچک را نتیجه «دخالت بازجویان سپاه پاسداران» اعلام کرد و گفت که بازجویان سپاه به دلیل حمایت‌های گسترده داخلی و خارجی که از غنچه قوامی شده، می‌خواهند از او «انتقام بگیرند» و به همین دلیل پرونده این زندانی را که در مرحله صدور حکم بوده، با «اعمال نفوذ» دچار بلاتکلیفی کرده‌اند.

محمود علیزاده طباطبایی، پیش‌تر گفته بود که دادگاه برای موکلش به اتهام «تبلیغ علیه نظام» یک سال حبس صادر کرده اما هم‌زمان با افزایش حمایت‌ها از کارزار جهانی برای آزادی غنچه قوامی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران گفت که هنوز پایان رسیدگی به پرونده غنچه قوامی اعلام نشده و در این رابطه نیز هنوز حکمی صادر نشده است.

سخنگوی قوه قضائیه علت بازگشت پرونده قوامی به دادسرا را، اعتراض به صدور قرار منع تعقیب در مورد یک اتهام دیگر این زندانی دانست.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    شرم کنید داعشی ها و اورا ازادکنید.  فکر کردید دنیا چرندیات شما را اعتنا میکنند؟!