ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیدار سه جانبه ظریف، کری و اشتون در وین انجام شد

وزیران خارجه ایران و آمریکا در شامگاه پنجشنبه ۲۰ نوامبر، نشستی دو ساعته در هتل "پاله کوبورگ" وین برگزار کردند. طرفین اختلاف‌نظرهای جدی با یکدیگر را پنهان نمی‌کنند.

وزیران خارجه ایران و آمریکا شامگاه پنجشنبه ۲۰ نوامبر، نشستی دو ساعته در هتل «پاله کوبورگ» وین برگزار کردند. طرفین اختلاف‌نظرهای جدی با یکدیگر را پنهان نمی‌کنند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه ۲۰ نوامبر پس از دیدار با همتایان سعودی و فرانسوی خود در پاریس، وارد وین شد. رسانه‌ها از دیدار سه‌جانبه و دو ساعته کری‌، ظریف و اشتون خبر داده‌ اما چیزی از موضوع و حاصل این ملاقات ننوشته‌اند. بعد از ظهر همین روز‌، مذاکراتی در سطح معاونان وزیران خارجه هیات‌های مذاکره‌کننده انجام گرفت.

قرار است وزیران خارجه فرانسه و بریتانیا روز جمعه ۲۱ نوامبر به این جمع بپیوندند. لوران فابیوس و فیلیپ هاموند، هر دو درباره دست‌یابی به توافق نهایی در مهلت تعیین شده ابراز تردید کرده‌اند. جان کری پیش از ترک پاریس در یک کنفرانس خبری گفت: «هم‌چنان راهی طولانی برای رسیدن به توافق با ایران داریم.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که سرگئی لاوروف به وین نخواهد رفت. سرگئی ریابکوف، معاون لاوروف نیز عصر پنجشنبه وین را برای شرکت در یک نشست دیگر ترک کرد.

پیش از ورود کری به وین، جواد ظریف نشستی سه ساعته با ویلیام برنز و کاترین اشتون برگزار کرده بود. همه گفت‌وگوها پشت درهای بسته صورت می‌گیرند و جزییات آنها ناروشن است.

در سومین روز مذاکرات وین، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که هنوز اطمینانی به غیرنظامی بودن برنامه اتمی ایران وجود ندارد. او خواستار همکاری بیشتر ایران با تحقیقاتی شد که در باره فعالیت‌های هسته‌ای این کشور صورت می‌گیرند.

در همین روز، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که هیچ بازرسی ویژه‌ای از سایت‌های هسته‌ای کشورش پذیرفته نمی‌شود.

روز پنجشنبه، بیش از ۴۰ سناتور آمریکایی در نامه‌ای به باراک اوباما خواستار گنجانده شدن برنامه موشکی ایران در مذاکرات هسته‌ای شدند. بحث بر سر برنامه موشکی ایران، از موضوعات چالش برانگیز مذاکرات «وین شش» بود که پیشرفت بر سر پیش‌نویس توافق جامع را متوقف ساخت.

تمدید مذاکرات؛ محتمل‌ترین گمانه

با وجود محرمانه ماندن مفاد گفت‌‌وگوها در سه روز گذشته، حضور نمایندگان رسانه‌ها در وین بسیار گسترده است. خبرگزاری‌ها به نقل از محافل نزدیک به هیات‌های مذاکره‌کننده غربی، تمدید مذاکرات را محتمل‌ترین نتیجه گفت‌وگوهای وین بر می‌شمرند و از احتمال امضای یک توافق موقت دیگر می‌نویسند.

اما مقامات ایرانی موضوع تمدید مذاکرات را رد کرده‌اند. جواد ظریف کوشیده فرجام گفت‌وگوها را در هر دو حالت به نفع ایران تعبیر کند‌‌. او در بدو ورود به وین گفت: «نتیجه مذاکرات چه توافق و چه ایستادگی در مقابل زیاده‌خواهی باشد، روز سوم آذر، روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی است که دنبال آن بوده‌ایم.»

این در حالی است که فرمانده سپاه پاسداران ایران در نخستین روز شروع مذاکرات هسته‌ای، اشاراتی به ناشی‌گری احتمالی تیم مذاکره‌کننده ایران کرد. علی جعفری در قم گفت: «در واقع این دشمن ما یعنی آمریکاست که با ذلت به دنبال توافق هسته‌ای است و امروز شاید با ناشی‌گری مذاکره‌کنندگان در برخی موارد، لطمه‌ای به عزت ما وارد شود.»

کانون اختلاف نظرهای طرفین‌، زمان‌بندی لغو تحریم‌ها و میزان غنی‌سازی اورانیوم است. رآکتور اراک و آینده بخش تحقیقات و توسعه در برنامه اتمی ایران از دیگر نکات مورد بحث یا مناقشه هستند.

یکی دیگر از اختلافات مهم حل نشده در کنار موارد پیش‌گفته، مدت زمان توافق نهایی با ایران است. ایران می‌گوید اعتبار توافق تا پایان ریاست جمهوری حسن روحانی باشد که در صورت انتخاب دوباره روحانی، به معنای یک بازه شش ساله خواهد بود اما آمریکا به دنبال توافقی ۲۵ ساله است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • hasani

    اقا از بمب نمیگذرند.