ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخاب نخستین شهردار همجنسگرا در لهستان

در لهستانی که گرایش‌های محافظه‌کارانه قوی است، برای نخستین بار با آراء بالای مردم، شهردار یک شهر از میان همجنسگرایان برگزیده شد.

در لهستان که کاتولیک‌های محافظه‌کار از قدرت بالایی برخوردارند، برای نخستین بار یک شهردار از میان همجنسگرایان برگزیده شد. رابرت بیدرون توانست در شهر شمالی سووپسک با ۹۴ هزار نفر جمعیت، بیشترین آراء را به‌دست آورد.

رابرت بیدرون: من فکر می‌کنم که این یک نقطه عطف در کل لهستان است.

رابرت بیدرون روز یکشنبه ۳۰ نوامبر / ۹ آذرماه با ۵۷/۱ درصد آراء شهردار سووپسک، شهری واقع در شمال غرب لهستان شد. او که پیش از این عضو حزب سوسیال دمکرات لهستان و سپس «اتحاد دمکراتیک چپ‌ها» بود، اکنون عضو «جنبش تو» (Twój Ruch)، یک گروه چپ لیبرال و لائیک و همچنین از مسئولان «کارزار مبارزه با هموفوبیا» است.

بیدرون که در وین علوم سیاسی تحصیل کرده، در سال ۲۰۱۱ از طرف «جنبش تو» در ناحیه شمال به پارلمان لهستان راه یافت. او نخستین نماینده همجنسگرای پارلمان لهستان بود و در سال ۲۰۱۴ از سوی نشریه هفتگی «پولیتیکا» در لهستان به‌عنوان بهترین نماینده سال انتخاب شد.

از زمانی که رابرت بیدرون نماینده پارلمان شد بارها مورد حمله فیزیکی قرار گرفت که آخرین بار آن تابستان سال گذشته در راهپیمایی برابری جنسیِ همجنسگرایان در ورشو بود. دفاتر او نیز بارها مورد حمله قرار گرفتند، اما او هیچگاه از مبارزات خود دست نکشید.

بیدرون ۳۸ ساله از این‌که رسانه‌های لهستان نه برنامه سیاسی وی که گرایش جنسی او را برجسته کرده‌اند کمی تعجب کرده است، در حالی که او معتقد است مشکلات اجتماعی سووپسک و برنامه وی برای حل آن‌ها در رأی مردم تأثیر داشته است.

وی در این‌باره گفت: «هرگز برای من پیش نیامده که کسی در خیابان‌های سووپسک از من در مورد گرایش جنسی‌ام بپرسد. مردم به مسائلی چون بیکاری، زیرساخت بودجه اتحادیه اروپا و بسیاری از مسائل مختلف علاقه نشان داده‌اند، اما در مورد گرایش جنسی من نه.»

با این حال جامعه محافظه‌کار همچنان با این گزینش مسأله دارد. حزب «قانون و عدالت» (PiS) که حزب  یاروسلاو کاچینسکی، نخست‌وزیر پیشین لهستان و از احزاب ملی‌گرای محافظه‌کار به شمار می آید، معتقد است که رابرت بیدرون علیه کلیسا مبارزه می‌کند. این حزب گفته است شهروندان ترجیح می‌دهند روزهای یکشنبه دیگر در خانه بمانند و به کلیسا نروند.

لخ والسا: در پارلمان این‌ها (همجنسگرایان) باید در ردیف آخر، یا شاید بهتر باشد پشت دیوارهای آن بنشینند.

یک کشیش نیز در شهر سووپسک با بیان این‌که «این آقا ما را در برابر یک امتحان قرار داده»، گفته است: «شاید ما به اندازه کافی نیایش نکرده‌ایم [که او انتخاب شده است].»

آندری روزِنِک، هم‌حزبی رابرت بیدرون گفت به دوست‌اش افتخار می‌کند. او افزود: «این [انتخاب] نشان می‌دهد همه پیشداوری‌هایی که در سیاست لهستان حاکم بود کنار زده شدند.»

بیدرون در این مدت تلاش کرد تا به‌طور مستقیم با شهروندان سووپسک تماس بگیرد و مشکلات آن‌ها را از نزدیک دریابد. او تنها سه هزار و ۵۰۰ یورو هزینه رقابت‌های انتخاباتی کرد و اکنون نیز تصمیم گرفته است برای رفتن به سر کار خود، به جای خودروی دولتی از دوچرخه استفاده کند.

بیدرون گفت: «ما به یک تغییر بزرگ امیدواریم. من فکر می‌کنم شور و شوق مردم در خیابان‌ها نشان داد که خواهان چنین تغییری هستند و سووپسک فصل جدیدی را در تاریخ این شهر گشوده است. اما من فکر می‌کنم که این یک نقطه عطف در کل لهستان است. این واقعاً یک لحظه بزرگ برای همه ماست.»

همجنسگرایی اما همچنان یک تابو در جامعه لهستان به‌شمار می‌رود. در این کشور کلیسای کاتولیک قدرت بسیاری دارد. حتی لخ والسا، رهبر جنبش همبستگی در سال‌های دور و رئیس جمهوری لهستان در آغاز دهه ۹۰ میلادی و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۸۳ نیز دو سال پیش درباره همجنسگرایان گفته بود: «من نمی‌خواهم که این اقلیت در خیابان‌های ما راه بیفتند و کودکان و نوه‌های من را متوجه خودشان کنند. در پارلمان نیز این‌ها باید در ردیف آخر، یا شاید بهتر باشد پشت دیوارهای آن بنشینند.»

انتخاب یک همجنسگرا به‌عنوان شهردار می‌تواند چنین باورهایی را کمی تغییر دهد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ariya

    یاد بگیریم همه را به چشم انسان ببینیم . این دنیا متعلق به یک جامعه خاص نیست و بقیه هم هستند . بقیه حق زندگی دارند .