ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نگرانی سازمان ملل از تبعیض نژادی در سیستم قضائی آمریکا

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، نگرانی‌های موجود پیرامون عدم محکومیت پلیس‌های متهم به قتل دوشهروند سیاهپوست در آمریکا را «مشروع» و سیستم قضائی این کشور را توام با «تبعیض نژادی» دانستند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، نگرانی‌های موجود پیرامون محکوم نشدن پلیس‌های متهم به قتل دو شهروند سیاهپوست در آمریکا را «مشروع» و سیستم قضائی این کشور را توام با «تبعیض نژادی» دانستند.

آفریقایی‌تباران به دلیل وجود «تبعیض‌نژادی» در سیستم قضائی آمریکا، در دسترسی به دادرسی عادلانه با مشکل روبه‌رو هستند

هیأت منصفه دادگاه نیویورک روز چهارشنبه ۳ دسامبر/ ۱۲ آذر، اعلام کرد که دانیال پانتالیو، پلیس سفیدپوستی که روز ۱۷ ژوئیه سال جاری، یک سیاهپوست غیرمسلح ۴۳ ساله به نام اریک گارنر را به قتل رساند، بی گناه است. بر اساس ویدئوی منتشرشده اما مأمور پلیس به‌هنگام دستگیری گارنر او را روی زمین می‌خواباند و گارنر بارها فریاد می‌زند که دارد خفه می‌شود. او ساعاتی بعد در بیمارستان جان می‌سپارد.

روز دوشنبه ۲۴ نوامبر / ۳ آذر نیز هیأت منصفه دادگاهی در ایالت میسوری، قرار منع تعقیب برای دارن ویلسون، افسر پلیسی صادر کرد که چند ماه پیش مایکل براون، یک نوجوان ۱۸ ساله سیاهپوست را در شهر فرگوسن کشت. هیئت منصفه دادگاه سن لوئیس در ایالت میسوری که مسئول بررسی پرونده ویلسون بود، مدارک و مستندات موجود برای تعقیب قانونی این پلیس را کافی ندانست و بر این اساس، پرونده وی مختومه اعلام شد.

در پی اعلام رای دادگاه هزاران شهروند معترض در شهرهای مختلف آمریکا تظاهرات کردند و اعتراض آن‌ها به خشونت‌ کشیده شد.

در تازه ترین اخبار پرونده یک قتل دیگر هم برای بررسی به هیئت منصفه نیویورک ارائه شده است. این قتل در ماه گذشته رخ داده و طی آن یک مامور پلیس جوان در گشت شبانه، به آکای گورلی، سیاهپوست ۲۸ساله غیرمسلح در بروکلین نیویورک، تیراندازی کرده  است.

سازمان ملل عصر روز گذشته پنجم نوامبر با انتشار بیانیه‌ای، عدم محکومیت پلیس هایی را که عامل قتل چند سیاهپوست آمریکایی شده اند، نشانه مصونیت پلیس آمریکا از مجازات به هنگام قربانی شدن اقلیت‌‌تباران دانسته است.

این بیانیه در حالی منتشر شده است که در روزهای اخیر در نیویورک و چند شهر دیگر ایالات متحده آمریکا هزاران نفر در اعتراض به خشونت پلیس و نژادپرستی تظاهرات کرده‌اند.

اعتراض‌های شکل گرفته در پی مرگ اریک گارنر، سیاه‌پوستی که در ملا عام به دست پلیس نیویورک کشته شد، همچنان ادامه دارد.

ریتا ایژاک، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اقلیت‌ها با انتشار یک بیانیه، نگرانی خود را از روند تصمیم‌گیری و قضاوت هیئت منصفه آمریکا اعلام کرده است.

این کارشناس سازمان ملل، ضمن نگرانی از روند دادرسی سیستم قضائی آمریکا، تأکید کرده است که وقتی قربانیان پلیس آمریکا از یکی از اقلیت‌های آفریقایی‌تبار باشند، عاملان خشونت بر اساس یک تصمیم از پیش تعیین شده از مجازات مصون می‌مانند.

مری فانون مندس فرانس، یکی دیگر از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در حوزه آفریقایی‌تباران نیز اتفاق‌های اخیر را در ادامه سلسله رویدادهای مرتبط گذشته دانسته و تأکید کرده است این تبعیض نژادی در آمریکا سابقه طولانی دارد.

این کارشناس گفته آفریقایی‌تباران به دلیل «تبعیض‌نژادی» و «روش‌ها و رفتارهای تبعیض‌آلود» پلیس آمریکا، در دسترسی به دادرسی عادلانه و روند قضائی منصفانه با مشکل روبه‌رو هستند.

پیش از این «کمیسیون مبارزه با شکنجه» که یک نهاد ناظر در سازمان ملل متحد است، در روز هشتم آذرماه از رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا و تیراندازی به سوی سیاهپوستان در این کشور انتقاد کرده بود.

این نهاد ناظر سازمان ملل متحد، گزارشی پیرامون تیراندازی‌های پلیس به سیاهپوستان در آمریکا منتشر و اعلام کرده بود که این کمیته، نگران رفتار خشونت‌آمیز پلیس و توسل بیش از حد به زور در آمریکا به ویژه علیه افرادی است که متعلق به یک گروه قومی یا نژادی خاص هستند.

کمیسیون مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد در گزارش‌ منتشر شده خود، «رفتار توام با خشونت پلیس آمریکا با مردم به ویژه با سیاهپوستان»، ازجمله «استفاده از اسلحه و تیراندازی به سیاهپوستان غیر مسلح»، «استفاده از اسلحه تیزر و شوک الکتریکی علیه افراد غیر مسلح» و «برخورد‌های نژادپرستانه» را نگران‌کننده توصیف کرده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.