ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نرخ رشد اقتصادی ایران ۴ درصد اعلام شد

بانک مرکزی ایران با ارائه جدول‌ عملکردها، رشد اقتصادی کشور در نیمه نخست سال ۹۳ را چهار درصد اعلام کرد. این رقم برای سه ماهه اول سال ۴/۶درصد عنوان شده بود.

بانک مرکزی ایران با ارائه جدول‌هایی از عملکردها، رشد اقتصادی کشور در نیمه نخست سال ۱۳۹۳ را چهار درصد اعلام کرد. این رقم برای سه ماهه نخست سال ۴/۶درصد عنوان شده بود.

بانک مرکزی ایران

محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی، نشان می‌دهند که تولید ناخالص داخلی ایران به قیمت پایه و به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۸۳، معادل ۱۰۲۲۸۰۸ میلیارد ریال در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۳ بوده که نسبت به رقم مشابه در نیمه اول سال ۱۳۹۲، بیانگر رشدی چهار درصدی است.

در گزارش روابط عمومی بانک مرکزی ‌آمده که تولید ناخالص داخلی در شش ماه اول سال ۱۳۹۲ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۱ به میزان ۲/۲ درصد کاهش یافته بود اما وضعیت در سال ۹۳ تغییر کرد و در نیم‌سال دوم سال ۹۲ با شیب بهتری تداوم یافت.

این گزارش تاکید می‌کند که تمامی حوزه‌های اقتصادی اعم از نفت، صنایع و معادن، کشاورزی و خدمات در سه ماهه نخست سال جاری از ارزش افزوده رو به رشد برخودار بوده‌اند: «در حالی که در فصل دوم سال ۱۳۹۲ کلیه این گروه‌ها به غیر از کشاورزی، ارزش افزوده منفی داشتند.»

در این گزارش تفصیلی یاد‌آوری شده که تولید ناخالص داخلی (بدون نفت) در شش ماهه اول سال ۱۳۹۳ نیز در مقایسه با مدت مشابه سال پیش، ۵/ ۳درصد رشد داشته است.

جدول اعلامی بانک مرکزی ایران

این گزارش در آذر ماه و بر اساس برآوردهای اولیه حاصل از محاسبات فصلی تنظیم شده و در معرض تجدیدنظر قرار دارد.

بانک مرکزی ایران در سوم مهر ۱۳۹۳ نیز گزارشی ارائه کرد که رشد اقتصادی کشور در بهار سال ۱۳۹۳ را معادل ۶/ ۴درصد می‌خواند.

اما این اعلام، با واکنش برخی نمایندگان مجلس و محافل اقتصادی روبرو شد که چنین جهشی را آن هم در دوران تحریم و رکود،«افسانه و خیال‌پردازی» نامیدند.

غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران از جمله گفت: «مگر می‌شود نرخ رشد منفی ۸/ ۵درصدی سال گذشته در سه ماهه ابتدایی سال ۹۳ به مثبت ۴/۶درصد رسیده باشد؟»

محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی روحانی مدعی شده که دولت برای کنترل رکود تورمی، از سیاستی استفاده کرده که هم‌زمان و به فراخور، انبساطی و انقباضی بوده است.

علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد ایران در ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ گفته بود که تورم و رکود هم‌زمان، استفاده از راه‌کارهای مرسوم اقتصادی در ایران را غیرممکن می‌سازد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • hamid

    کی بی کیه . یکهو  ۱۴ درصد اعلام کنید!