ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دمیس روسوس، هنرمند جهان‌وطن درگذشت

این هنرمند موسیقی راک در تبعید مشهور شد، در بین ایرانیان در سال‌های دهه ۱۹۷۰ طرفداران زیادی داشت و حتی پس از انقلاب، گروگانگیرهای حزب‌الله هم او را دوست داشتند.

دمیس روسوس، خواننده سر‌شناس یونانی در ۶۸ سالگی در بیمارستانی در آتن درگذشت. هنوز پزشکان علت مرگ او را اعلام نکرده‌اند. ظاهراً روسوس از مدتی پیش در بیمارستان بستری بود.

دمیس روسوس در سال ۲۰۰۶ در کنسرتی در پاریس

دمیس روسوس در اسکندریه، از پدری یونانی و مادری ایتالیایی متولد شده بود. در بحران سوئز در سال ۱۹۵۸ خانواده او که در ان زمان در مصر زندگی می‌کردند، دار و ندارشان را از دست دادند و ناگزیر به یونان بازگشتند. دمیس روسوس در یونان پیانو و گیتار فراگرفت و به دنیای موسیقی علاقمند شد.

در سال‌های دیکتاتوری نظامی در یونان، او به پاریس پناه آورد و با هنرمندی به نام وانگلیس پاپاتاناسیو گروه «افرودیت چایلدز» را بنیان گذاشت و با ترانه‌هایی مانند «Rain and Tears» به سبک پاپ در میان یونانیان تبعیدی به شهرت رسید.

دمیس روسوس به تدریج سبک «افرودیت چایلدز» را متحول کرد و آن را به سمت و سوی «پراگرسیو راک» هدایت کرد. آلبوم «۶۶۶» از دمیس روسوس نخستین بار در سال ۱۹۷۲ منتشر شد. از این آلبوم در تاریخ موسیقی جهان به عنوان یکی از آلبوم‌های معیار در عرصه موسیقی «پراگرسیو راک» یاد می‌شود.

«افرودیت چایلدز» سه آلبوم دیگر هم منتشر کرد، اما بعد اعضای آن از هم جدا شدند. دمیس روسوس از آن پس به تنهایی به فعالیت هنری‌اش ادامه داد. ثمره این دوره ترانه‌هایی‌ست مانند «My Friend the Wind» و «Someday Somewhere» و نیز «Happy To Be On An Island In The Sun» .

آلبوم‌های دمیس روسوس طرفداران زیادی داشت و در مجموع ۶۰ میلیون نسخه از آن‌ها تاکنون در سراسر جهان به فروش رسیده است.

روسوس در سال‌های پیش از انقلاب در ایران هم طرفداران پرشماری داشت. گفته می‌شود که شاه ایران موسیقی او را می‌پسندید و کنسرتی هم در ایران برگزار کرد که از نظر مالی کم‌توفیق بود. دفتر فرح پهلوی خسارت مالی او را جبران کرد.


۱۴ ژوئن ۱۹۸۵ حزب‌الله یک هواپیمایی خط هوایی یونان را ربود که در آن زمان از آتن به مقصد تل‌آویو در پرواز بود. یکی از مسافران این هواپیما دمیس روسوس بود. حزب‌الله اما چهار روز بعد او را در بیروت آزاد کرد. روسوس درباره گروگانگیر‌ها گفته بود: «آن‌ها با من مهربان بودند و به من علاقه داشتند.»

سایر مسافران این پرواز ۱۷روز بعد آزاد شدند.

دمیس روسوس خود را شهروند جهان می‌دانست.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهروز

    تا انجایی که بیاد دارم کنسرت او در ایران بسیار موفق بود .و اینکه دفتر فرح پهلوی خسارت او را جبران کرد نیز از ان شایعات بی اساس است که معمولا قبل از انفلاب خریدار داشت و اغلب هم باور می کردند.

  • اسماعیل احمدی / زرتشت

    درود . یادش گرامی ، از خوانندگان خوش صدا و هنرمندی بود که احترامش پیش من جاودانیست .......