ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«بانک مرکزی دولت دهم ۲۲میلیارد دلار ارز از کشور خارج کرده است»

بانک مرکزی ایران، خلاف قوانین کشور و با فروش میلیاردها دلار ارز در صرافی‌های ترکیه و دوبی، ۱۱ هزار میلیارد تومان سود به دست آورده است.

اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی، مداخله بانک مرکزی در دولت قبل و در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در بازار ارز را تأیید کرده و گفته که مستندات خروج ۲۲میلیارد دلار ارز از کشور در دولت گذشته در بانک مرکزی موجود است.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران هم شنبه، ۲۷ دی/۱۷ ژانویه در جلسه با هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفته بود که در دولت قبل و در یک دوره ۱۷ ماهه، ۲۲ میلیارد دلار ارز دولتی از کشور خارج و خلاف قوانین، در صرافی‌های ترکیه و دوبی فروخته شده است.

اکنون بر اساس گزارشی که در خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) و روزنامه ایران منتشر شده، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی با تأیید مداخله این بانک در خروج ۲۲ میلیارد دلار ارز از کشور در دولت قبل، تأکید کرده که «بررسی‌های انجام شده دلالت بر این می‌کند که چنین حجمی از مداخله‌های ارزی وجود داشته است ولی هم‌اکنون در خصوص رقم دقیق آن حضور ذهن ندارم.»

قائم مقام بانک مرکزی اضافه کرده: «قطعاً اظهارات معاون اول رئیس جمهوری درخصوص خروج این حجم از ارز و فروش آن در چند صرافی خارجی، با مستندات است و دلایل متقنی هم برای آن وجود دارد.»

بر اساس این گزارش، پس از نوسانات شدید ارزی در سال‌های ۹۰ و ۹۱، دولت دهم با هدف پایین نگه داشتن نرخ ارز و هم‌چنین تأمین مالی، بخشی از ارز در اختیار بانک مرکزی را به خارج از کشور منتقل‌ و سپس آن را به ریال یا کالا تبدیل می‌کرده است. کمیجانی درباره چگونگی خروج این حجم بالای ارز به روزنامه «ایران» گفته است: «دولت و بانک مرکزی وقت، به راحتی این کار را انجام داده‌اند.»

به گفته او، بانک مرکزی از طریق شعب خارج از کشور دو بانک ایرانی، ارز مورد نظر را به خارج از کشور منتقل می‌کرده است.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اینکه ریال معاوضه شده از دو طریق به کشور بر می‌‌گشته است، گفته که «یا به ازای ارزی که در خارج کشور تحویل صرافی‌های مورد نظر می‌شد، ریال در بانک‌های داخلی واریز شده یا اینکه با ارزهای خارج شده توسط برخی از تاجران، کالا خریداری و به کشور وارد شده است.»

کمیجانی گفته که «چند صراف بزرگ خارج از کشور» این کار‌ها را انجام می‌داده‌اند و ما به التفاوت فروش ارز به قیمت ارز آزاد برای دولت سود داشته است.

پیش از این نیز ارسلان فتحی‌پور، از نمایندگان مجلس ایران، گزارش تخلف هفت هزار میلیارد تومانی سه صراف بزرگ را از طریق فروش ۱۱ میلیارد دلار ارز دولتی و با حمایت بانک مرکزی دولت قبل، در مجلس خوانده بود.

به گفته او، این صراف‌ها از طریق فروش این حجم از ارز دولتی، حدود هفت هزار میلیارد تومان سود به دست آورده‌اند. فروش ۳۷ درصد از این ارز، توسط یکی از صرا‌ف‌ها صورت گرفته است.

بر اساس اینکه قیمت هر دلار در آن مقطع زمانی بالا‌تر از سه هزار تومان بوده، ارزش ۲۲ میلیارد دلار ارز خارج شده از کشور بیش از ۶۶ هزار میلیارد تومان است.

هم‌چنین با در نظر گرفتن اختلاف ۵۰۰ تومانی ارز مرجع و آزاد در آن دوره، فروش این حجم از دلار در خارج از کشور ۱۱ هزار میلیارد تومان سود در برداشته است.

بیشتر بخوانید: 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.