ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آزادی مشروط فرمانده جوخه مرگ آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید

اوگن د کوک، به خاطر نقشش در کشتار فعالان مبارزه با آپارتاید در دهه‌های آخر قرن بیستم، به دو بار حبس ابد و ۲۱۲ سال زندان محکوم شده بود.

فرمانده جوخه مرگ آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید، پس از ۲۰ سال به طور مشروط از زندان آزاد می‌شود.

«اوگن د کوک» به خاطر نقشش در کشتار فعالانی که با حکومت نژادپرستانه اقلیت سفید در دهه ۸۰ و سال‌های نخست دهه آخر قرن بیستم مبارزه می‌کردند، به «شر نخست» معروف شده بود.

وزیر دادگستری آفریقای جنوبی مایکل ماسوتا گفته که کوک به علت منافع «ملت‌سازی» آزاد می‌شود. کوک که اکنون ۶۶ ساله است، در سال ۱۹۹۶ به دلیل جنایاتش به دو بار حبس ابد و ۲۱۲ سال زندان محکوم شده بود.

موسالاتا گفته است که زمان و مکان آزادی دکوک اعلام نمی‌شود. او تاکید کرده که این تصمیم بر مبنای قانون اساسی آفریقای جنوبی گرفته شده است.

کوک، رئیس یک واحد بدنام پلیس به نام «ولاکپلاس» بود. او پیش از تشکیل کمیته حقیقت و آشتی که یک سال پس از برگزاری نخستین انتخابات دموکراتیک در آفریقای جنوبی تشکیل شد، دستگیر شد. او اعتراف کرد که بیش از ۱۰۰ مورد قتل، شکنجه و تقلب انجام داده و مسئولیت تمام اعمالی را که توسط واحد پلیس زیرنظرش انجام شده بود به عهده گرفت.

کوک به خاطر اعترافاتش از بسیاری از اعمال مجرمانه خود عفو شد، اما کمیته حقیقت و آشتی تنها ناقضان حقوق بشری را شامل عفو می‌کند که جنایاتشان با انگیزه‌های سیاسی انجام شده باشد و به طور کامل اعتراف کرده باشند.

در زمان برگزاری جلسات کمیته حقیقت و آشتی، او قتل تعدادی از اعضای کنگره ملی آفریقا در کشورهایی مانند کنگو، لسوتو، سوآزیلند، زیمبابوه و انگولا توصیف کرد و از فرماندهان پلیس بالا‌تر از خود در هر مورد نام برد.

همسر یکی از قربانیان در واکنش به خبر آزادی او گفته است که کوک تنها مجری اوامر بالادستی‌های خود بوده است و آنهایی که دستورات را صادر کرده‌اند،‌‌ رها شده‌اند: «آن‌ها زندگی می‌کنند و در میان ما هستند و تنها این فرد مسئولیت همه چیز را برگردن گرفته و زندانی است.»

کوک در سال ۲۰۰۷ در زندان مصاحبه‌ای انجام داد و آخرین رئیس جمهور سفید آفریقای جنوبی «فردریک ویلم کلرک» را به داشتن دستان خون‌آ‌لود به دلیل صدور فرمان قتل متهم کرد.

رئیس جمهور سابق اما این اتهامات را رد کرده و گفته بود که وجدانش پاک است.

کوک همچنین در دوران زندان با خانواده برخی از قربانیان خود تماس گرفته و از آن‌ها تقاضای بخشش کرده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت روزنامه بین المللی- شماره 85

    […] جنایات جنگی در دادگاه لاهه حاضر می‌شود آفریقای جنوبی آزادی مشروط فرمانده جوخه مرگ در دوران آپارتاید روسیه قدیمی‌ترین گروه حقوق بشری در دادگاه تبرئه شد […]