ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقررات منع رفت و آمد شبانه در بغداد لغو شد

با وجود بمب‌گذاری‌های روزمره، نخست وزیر عراق دستور داده مقررات منع عبور و مرور شبانه در پایتخت از میان برداشته شود. این دستور از از شنبه ۷ فوریه به جریان می‌افتد.

بمب‌گذاری‌های روزمره در بغداد ادامه دارند اما به تصمیم نخست وزیر عراق، مقررات منع عبور و مرور شبانه در پایتخت ملغی می‌شوند. این دستور از از شنبه ۷ فوریه به جریان می‌افتد.

پایتخت عراق یک گام به سوی زندگی عادی بر می‌دارد. مقررات منع عبور و مرور شبانه در بغداد که از چند سال قبل در جریان بود، به دستور نخست وزیر عراق برداشته می‌شود. بنا بر اعلام تلویزیون دولتی عراق، از روز شنبه ۷ فوریه، ساکنان پایتخت می‌توانند شب‌ها نیز از خانه‌های خود بیرون بیایند.

حیدر عبادی این تصمیم را پس از ملاقات با فرماندهان انتظامی و امنیتی و کسب اطمینان از ضریب ایمنی بغداد اتخاذ کرده است. طبق دستور او، بیشتر خیابان‌ها و مسیرهایی که تاکنون مسدود بودند، گشوده خواهند شد و پست‌های بازرسی آنها برچیده می‌شود. نرده‌کشی‌ها و موانع امنیتی نیز از میان می‌روند.

با لغو مقررات منع عبور و مرور شبانه، تدبیری چند ساله به پایان می‌رسد که هدف آن کاهش خشونت در پایتخت عراق بود. این مقررات پس از گسترش سوءقصدهای خونبار از سال ۲۰۰۴ به بعد در بغداد به اجرا در آمدند.

پیش از آن، بغداد زندگی شبانه پر جنب و جوشی داشت. در آغاز ساکنان شهر اجازه نداشتند از نیمه شب تا ۵ صبح از خانه بیرون بیایند. سپس این میزان به دو ساعت در شب کاهش یافت.

پس از ورود شبه‌نظامیان داعش به عراق و تصرف بخش‌های گسترده‌ای از غرب و شمال این کشور به دست نیروهای «دولت اسلامی»، تلاش ارتش عراق در حفظ موقعیت پایتخت است. هم اینک تهدید بزرگی از سوی جهادگرایان متوجه بغداد نیست اما این شهر همه روزه با بمب‌گذاری و انفجار روبروست. مسئولیت این انفجارها را هم همیشه داعش بر عهده می‌گیرد.

سازمان ملل به تازگی در گزارشی اعلام کرد که در ماه ژانویه ۲۰۱۵، دست‌کم هزار و ۳۷۵ نفر در خونریزی‌های عراق کشته شده‌اند. از این میان، دست‌کم ۷۹۰ نفر غیرنظامی بوده‌اند. در این گزارش قید شده که بیشتر این آمار مربوط به بغداد است و شامل پیکارجویان نیز نمی‌شود.

در آمار دیگری که مقامات دولت عراق در اول ژانویه منتشر کردند، شمار قربانیان منازعات قومی و عملیات تروریستی در سال ۲۰۱۴ در این کشور ۱۵۰۰۰ نفر عنوان شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.