ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اوکراین: نبردها در اطراف شهرهای استراتژیک ادامه دارد

اوکراین از حملات شدید جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در دبالستیو، ماریوپل و دونتسک خبر داد. آمریکا گفته است روسیه در روزهای اخیر سلاح‌های سنگین در شرق اوکراین مستقر کرده است.

در حالی که چند ساعت بیشتر به آتش‌بس جدید در شرق اوکراین باقی نمانده، روز شنبه ۱۴ فوريه / ۲۵ بهمن نیروهای اوکراینی از حملات شدید جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در اطراف دبالستیو، ماریوپل و دونتسک، سه شهر استراتژیک منطقه، خبر دادند. سفیر آمریکا در اوکراین گفته است سامانه دفاع هوایی روسیه در اطراف دبالستیو مستقر است.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، شنبه ۱۴ فوريه از ساعت ۲۲ به‌وقت گرینویچ قرار است آتش‌بس میان نیروهای دولتی اوکراین و جدایی‌طلبان طرفدار روسیه برقرار شود اما همچنان شرق اوکراین در آتش جنگ می‌سوزد.

یک مسئول محلی طرفدار دولت اوکراین تأیید کرد که جدایی‌خواهان در حال «نابودی» شهر دبالستیو هستند. این شهر در نبردهای شرق اوکراین از اهمیت استراتژیک برخوردار است و در میان دونتسک، مرکز جدایی‌خواهان طرفدار روسیه و لوگانسک، جایی که نیروهای اوکراین تقریباً در محاصره شورشیان قرار دارند، واقع است.

ویاچسلاو آبروسکین، رئیس پلیس منطقه‌ای که از دولت اوکراین حمایت می‌کند، با بیان این‌که یک موشک به ساختمان پلیس اصابت کرده، گفت: «آتش توپخانه به سوی خانه‌های مسکونی و ساختمان‌های اداری قطع نمی‌شود.»

ناتالیا کارابوتا، رئیس اداره بهداشت دبالسیو گفته است «شهر در آتش است و مردم در زیر آتش توپخانه به زیرزمین‌های بیمارستان پناه برده‌اند. دارو وجود ندارد و آب و برق هم قطع است.»

ارتش اوکراین نیز صبح شنبه از «تلاش شورشیان با پرتاب موشک‌های متعدد و تانک» برای حمله به مواضع ارتش در نزدیکی دبالستیو خبر داد.

از سوی دیگر جفری پیات، سفیر آمریکا در اوکراین روز شنبه در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت در اطراف دبالستیو سامانه دفاع هوایی روسی «و نه شورشیان» مستقر است.

مقامات اوکراینی و جدایی‌طلبان اعلام کرده‌اند که در ۲۴ ساعت گذشته ۷ سرباز و ۳ غیرنظامی کشته شده‌اند.

پهبادها در اطراف ماریوپل

نبردهای روز شنبه در بندر استراتژیک ماریوپل در سواحل دریای آزوف نیز شدید بود و یک غیرنظامی در این درگیری‌ها کشته شد.

آندری لیسنکو، سخنگوی ارتش اوکراین گفته است ارتش ۱۴ پرواز پهباد (هواپیمای بدون سرنشین) شورشیان را شناسایی کرده است.

روز گذشته، جمعه ۱۳ فوريه / ۲۴ بهمن، خشونت‌ها در شرق اوکراین دست‌کم ۲۸ کشته به جای گذاشت.

وضعیت در این مناطق پرتنش و همچنین در اطراف خرابه‌های فرودگاه دونتسک آزمونی برای آتش‌بس توافقنامه «مینسک ۲» خواهد بود که روز پنجشنبه پس از ۱۶ ساعت مذاکره رهبران روسیه، اوکراین، آلمان و فرانسه به‌دست آمد.

هنگ داوطلبان آزوف که از ماریوپل دفاع می‌کنند عصر روز شنبه اعلام کرد که ساعت ۵ صبح به مواضع آن‌ها در شیروکین حمله شده است. شیروکین در ۱۰ کیلومتری ماریوپل قرار دارد و به‌گفته نیروهای داوطلب «عملاً در طول یک تبادل آتش ویران شده و بسیاری زخمی شده‌اند.»

تسخیر ماریوپل گامی کلیدی برای ایجاد یک پل زمینی بین روسیه و کریمه خواهد بود.

شب گذشته در دونتسک، دژ شورشیان، شلیک‌های پیاپی توپخانه و موشک به‌گوش رسید. صبح شنبه نیز شلیک‌های بی‌وقفه در مرکز دونتسک ادامه داشت. شاهدان عینی گفته‌اند شلیک‌های صبح شنبه بیشتر از روزهای قبل بود. شهرداری دونتسک گفته است دو غیرنظامی در آتشباری‌های ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده‌اند.

تهدید تحریم‌های غرب

روز گذشته، جمعه ۱۳ فوريه / ۲۴ بهمن، خشونت‌ها در شرق اوکراین دست‌کم ۲۸ کشته به جای گذاشت. به همین دلیل پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین روز شنبه در دیدار با ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت: «پس از توافق مینسک عملیات تهاجمی روسیه به شدت افزایش یافته» و «این توافق در معرض خطر جدی» قرار دارد.

رهبران گروه ۷، شامل آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا، قدرتمندترین کشورها به لحاظ اقتصادی، خواهان «رعایت دقیق» توافقنامه «مینسک ۲» شدند و گفتند آماده‌اند تا تحریم‌ها علیه طرف‌هایی که توافقنامه را نقض کنند، به اجرا بگذارند.

جنیفر ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، مسکو را به استقرار سلاح‌های سنگین در شرق اوکراین متهم ساخت. او با اظهار نگرانی گفت: «اطلاعات به‌دست آمده حاکی از آن است که در روزهای اخیر تانک‌ها و سامانه‌های موشکی تکمیلی از روسیه [به این منطقه] رسیده است.»

شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز یکشنبه قطعنامه‌ای را به‌تصویب رساند که بر اساس آن آتش‌بس توافقنامه مینسک «به‌طور کامل» اجرا شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • َعلی فراستی

    مردم اوکراین بیش از صد سال است برای استقلال تلاش کرده اند و این تلاش همواره با خشونت روس ها ناکام مانده است. پس از تشکیل سازمان ملل متحد، استالین یک کرسی جداگانه برای اوکراین کسب نمود و بدین ترتیب بخشی از آرزوی مردم این منطقه بظاهر محقق شد. کسب استقلال در سال 1991 تحقق آرزوی یک صد ساله این مردم بود ولی روسیه بنا به ویژگی کشورگشایانه 300 ساله اخیر خود، ارزشی برای استقلال مستعمرات سابق قائل نیست و با انواع و اقسام ترفند ها برای بازسازی امپراطوری شکست خورده تزاری تلاش میکند. مرزکشی های مصنوعی در زمان استالین و قرار دادن یک اقلیت روس در این جمهوری، همانند مابقی تقسیمات جغرافیایی استالینی به منظور ایجاد کانون های بالقوه بحران و استفاده از آنها در چنین شرایطی بود. روس های ساکن در اوکراین هیچگاه اوکراینی نخواهند شد و همواره بصورت کانون بحران باقی خواهند ماند. بهترین گزینه برای مردم و دولت اوکراین حفظ و تحکیم استقلال خود، جراحی عضو بیمار از بدن و اعطاء جدایی این بخش از سرزمین اوکراین در طی یک رفراندم است. ادامه مناقشه نظامی اقتصاد اوکراین را به مرز فاجعه خواهد رساند و این دقیقا هدف ولادیمیر پوتین است. ماشین نظامی روس به حرکت در آمده و اگر در این نقطه متوقف نشود تجربه هیتلر تکرار خواهد شد. علی فراستی