ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یونسکو از شورای امنیت خواست برای حفظ میراث فرهنگی عراق مداخله کند

مدیرکل یونسکو از شورای امنیت خواسته است حمله و تخریب گسترده آثار موزه موصل در عراق توسط داعش را یک مساله جدی امنیتی تلقی کند و برای حفط آن جلسه اضطراری تشکیل دهد.

در پی تخریب گسترده آثار باستانی در موزه موصل در عراق توسط گروه دولت اسلامی (داعش)، سازمان یونسکو اعلام کرد که از شورای امنیت خواسته است یک نشست اضطراری در این زمینه برگزار کند.

تخریب موزه موصل در عراق توسط دولت اسلامی (داعش)

به گفته ایرینا بوکووا، مدیرکل سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو)، مساله حمله تروریستی به موزه موصل در عراق اکنون فراتر از یک «تراژدی فرهنگی» است و دیگر با مساله بنیادین امنیت گره خورده است.

از این رو یونسکو از شورای امنیت خواسته است تا با برگزاری نشستی در این زمینه، حفظ میراث فرهنگی در عراق را به عنوان یک عنصر جدایی‌ناپذیر از مساله امنیت و ثبات در نظر بگیرد و اقدامات لازم را برای حفظ آن انجام دهد.

به گفته بوکووا، چنین تخریب‌هایی در حقیقت شعله جنگ‌های فرقه‌ای و خشونت‌های افراط‌گرایان را در عراق و منطقه شعله‌ورتر می‌کند و از این رو باید به عنوان یک مساله امنیتی به آن نگاه شود.

تندیس‌های گاوهای بالدار نیز تخریب شده‌اند

شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۲ فوریه سال جاری میلادی قطعنامه‌ای را در ممنوعیت هرگونه تبادل تجاری با داعش و گروه‌های مشابه در عراق و سوریه تصویب کرد. بخشی از این قطعنامه در مورد حفظ آثار تاریخی و ممنوعیت قاچاق آثار از مناطق تحت تصرف داعش و همچنین تخریب این آثار است. این قطعنامه که تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد تصویب شده، اجازه کاربرد زور و قوای مسلح را برای اجرای مفاد آن به شورای امنیت سازمان ملل می‌دهد.

مردان دولت اسلامی که کنترل شهر موصل در عراق را در دست دارند، روز ۲۶ فوریه / ۷ اسفند ویدیویی منتشر کردند که نشان می‌داد چگونه آثار موزه موصل و برخی سنگ‌نگاره‌های عظیم گاو‌های بالدار، مربوط به تمدن باستانی آشور را ویران کردند.

تخریب مجسمه‌ها با مته‌های برقی در موزه موصل

مردان دولت اسلامی که در این ویدیو با ذکر آیات قرآن و توسل به «سیره» پیامبر اسلام «بت‌شکنی» خود را توجیه می‌کردند، با استفاده از پتک، مته‌ها و ابزارهای برقی و صنعتی بخشی از آثار را تخریب کردند و بخش دیگر مجسمه‌ها را روی زمین پرتاب و نابود کردند.

با این حال شواهد بسیاری وجود دارد که سازمان‌های جهانی از جمله یونسکو را متقاعد کرده است که گروه دولت اسلامی (داعش) از فروش عتیقه‌های سوریه و عراق نفع می‌برد و به طور گسترده حفاری و فروش آثار تاریخی را ترویج می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد تخریب آثار موصل به دلیل «بت‌شکنی»، تنها بخشی از کارزار تبلیغاتی پیچیده و هراس‌افکنی آنان بوده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.