ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب در سوئیس

وزیران خارجه ایران و آمریکا روز دوشنبه به سوئیس رفتند تا در مونترو مذاکرات هسته‌ای را ادامه دهند. وزیر انرژی آمریکا و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در مذاکرات حضور خواهند داشت.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا بامداد دوشنبه، اول مارس وارد سوئیس شد تا پس از سخنرانی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو، برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای با ایران، به شهر مونترو برود. تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با مسئولیت محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز بامداد دوشنبه عازم سوئیس شد.

جان کری و علی‌اکبر صالحی در دور اخیر مذاکرات هسته‌ای در ژنو

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که جان کری، وزیر خارجه آمریکا با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش در شهر مونتروی سوئیس دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند. دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ نیز پنجشنبه ۴ مارس در همین شهر برگزار می‌شود.

جان کری، يکشنبه ۲۸ فوریه در آستانه سفرش به ژنو در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «ای‌بی‌سی» توافق دیپلماتیک را به حل مناقشه هسته‌ای با ایران از طریق راهبردهای نظامی ترجیح داد.

وزير امور خارجه آمريکا گفت: «ما بارها گفته‌ايم که توافق نکردن بهتر از يک توافق بد است. ما قطعاً توافق بد نخواهيم کرد.»

در سفر هیأت ایرانی به سوئیس، محمدجواد ظریف چند ساعت در ژنو توقف دارد اما عباس عراقچی و مجید تخت روانچی دیگر اعضای این هیأت در مونترو مذاکرات را آغاز خواهند کرد.

به‌گفته عباس عراقچی، علی‌اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی نيز ظريف را در اين سفر همراهی می‌کند.

عراقچی گفته است وزير خارجه ايران افزون بر ديدار با وزير خارجه آمريکا با سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه نيز گفت‌وگو خواهد کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز گذشته در دیدار و گفت‌و‌گو با پائولو جنتیلونی، وزیر خارجه ایتالیا به مذاکرات هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: «برای حل این مسأله هیچ راهی جز مذاکره وجود ندارد. اساس مذاکرات هسته‌ای تلاش برای حصول به نقاط مشترک و اعتماد دوجانبه است.»

روحانی یک بار دیگر به تأکید گفت: «به اعتقاد ما همه تحریم‌ها باید در یک لحظه برداشته شوند.»

در این دور از مذاکرات ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا نیز برای بررسی موارد فنی در مذاکرات حضور دارد.

قرار است امروز عباس عراقچی و وندی شرمن، مدیران سیاسی ایران و آمریکا با حضور هلگا اشمیت، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در شهر مونترو دیدار ‌کنند.

مذاکرات هفته جاری ايران و آمريکا ادامه مذاکرات هفته گذشته است که در ژنو برگزار شد. وزير امور خارجه ايران پس از پايان گفت‌وگوهای هفته پیش اعلام کرد که «درباره برخی موضوعات گام‌هايی رو به جلو برداشته شده است.»

به گفته ظريف، طرفين اگر نتوانند در مورد جزئيات به توافق برسند، آنگاه رسيدن به يک توافق کلی بسيار دشوار خواهد بود.

چند روز پس از مذاکرات هفته گذشته، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نيز گفت ايران از نظر زمانی مقيد است تا حداکثر ۱۱ فروردين مذاکرات با گروه ۱+۵ را هم در جزئيات و هم در کليات به سرانجام برساند.

حسن روحانی نيز می‌گويد نتيجه مذاکرات هسته‌ای بايد برداشتن همه تحريم‌ها باشد.

محورهای مذاکرات طرفين در حال حاضر، ميزان و نوع غنی‌سازی، لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق است.

گروه ۱+۵ یک برنامه دو مرحله‌ای را در نظر گرفته است: در مرحله نخست می‌بایست برنامه هسته‌ای ایران محدود شود و سپس در مرحله دوم این محدودیت‌ها را می‌توان کاهش داد.

۲۴ نوامبر ایران و گروه ۱+۵ توافق کردند که مذاکرات را تا پایان ماه ژوئن ۲۰۱۵ ادامه دهند. قرار است توافق کلی تا پایان ماه مارس به دست آید و سپس به جزئیات پرداخته شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.