ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا و فرانسه بر سر پرونده هسته‌ای ایران به توافق رسیدند

وزیر خارجه فرانسه بارها برای مذاکرات هسته‌ای با ایران عبارت «توافق سفت و سخت» را به‌ کار برد. این در حالی است که اکنون جان کری می‌گوید آنها به موضعی یکسان رسیده‌اند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی پایان مذاکرات خود با همتای فرانسوی‌اش، لوران فابیوس، اعلام کرد؛ واشنگتن و پاریس در مورد پرونده هسته‌ای ایران به موضعی یکسان رسیده‌اند.

فرانسه موافق ضوابط سخت‌گیرانه‌تری برای توافق هسته‌ای برای ایران بوده است

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، جان کری شنبه هفتم مارس در پاریس، ضمن اعلام موافقت با نظر همتای فرانسوی خود مبنی بر «ضرورت پیش‌تر رفتن» گفت: «ما موضعی واحد داریم. اگر ما هم مثل لوران تصور نمی‌کردیم که هنوز باید از این پیش‌تر رفت که توافق پیشاپیش انجام شده ‌بود. ما می‌دانیم که باید این توافق را مستحکم‌‌تر کرد.»

فابیوس شنبه تصریح کرد که از نظر او «حجم»، به معنای تعداد و کیفیت سانتریفوژ‌هایی که ایران می‌تواند اجازه داشته باشد طبق توافقنامه فعال کند، باید پایین بیاید. همچنین او گفته که  «کنترل»، به مفهوم بازرسی‌ها و راست آزمایی‌هایی که مشخص کند ایران توافق را نقض نکرده نیز باید افزایش یابد.

رویترز این گفت‌و‌گوها را تلاشی برای «کاستن از مخالفت فرانسه» با توافق هسته‌ای گروه ۵+۱ با ایران توصیف کرده‌است. فرانسه به‌عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت و دارنده‌ حق وتو، موافق ضوابط سخت‌گیرانه‌تری برای توافق هسته‌ای برای ایران است.

سال ۲۰۱۳ مذاکرات مخفی آمريکا با دولت وقت ايران در عمان آشکار شد، فرانسه سريعاً نسبت به توافق زودرس نسبت به ايران واکنش منفی نشان داد تا عدم پايبندی واشنگتن به خط قرمز «سلاح شيميايی» عليه بشار اسد و امتناع  آمریکا از مداخله نظامی در سوریه را «تلافی» کرده‌ باشد.

فابيوس که در گفت‌و‌گوهای پاريس علاوه بر کری، ميزبان همتايان آلمانی و بريتانيايی خود در گروه ۱+۵ نيز بود، بارها عبارت «توافق سفت و سخت» را به‌کار برد.

با این حال، «وال‌استریت‌ژورنال» در گزارش خود از این گفت‌و‌گوها تأکید کرد که حاصل گفت‌و‌گوهای پاریس یکسان‌شدن موضع «اتحادیه‌ اروپا» با آمریکا است.

همچنین خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی با اشاره به سخنان مقام‌های ایرانی تصویری خوش‌بینانه‌تر از روند مذاکرات ارائه کرد. این خبرگزاری سخنان علی‌اکبر صالحی را که به اشتباه «معاون اول ریاست‌جمهوری ایران» خوانده‌شده است، آورده  که گفته است «موانع فنی کلیدی برای معامله هسته‌ای حذف شده‌است» و «دغدغه‌های کاذب» علیه برنامه هسته‌ای ایران برای رسیدن به توافق نهایی در حال رفع‌شدن است.

جان کری طی هفته گذشته سه دیدار با همتای ایرانی خود، محمد جواد ظریف برگزار کرد. قرار است این دو در ۱۵ ماه جاری بار دیگر پیش از ضرب‌الاجل برای رسیدن به «توافق کلی سیاسی» بر سر میز مذاکره بنشینند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    با نظر جناب nasim کاملآ موافقم . سیاسث خیلی کثیف است و سیاستمداران مشتی کثافت . خمینی و خامنه ای و دیگران هم مشتی مزدور دست نشانده انگلیس و آمریکا بیش نیستند . مزدورانی که اگر تاریخ مصرفشان به اتمام رسید حتی ثانیه ای بیشتر نمیتوانند بر مسند قدرت باشند . تاریخ خود بهترین قاضیست و در برابر خیانتهای غرب ، به ویژه آمریکا و انگلیس قضاوت خواهد کرد .

  • nasim

    به مشتی از خروار اشتباهات آمریکائیها ( چه دموکرات و چه جمهوریخواه ) نسبت به ایران اشاره مختصری میشود. ۱- از دست دادن شاه به عنوان یکی از وزنه های ثبات در منطقه. ۲- شکست سیاست ” پیروزی بر فکر و قلب مردم عراق” و واگذاری عراق به ایران . ۳- ناتوانی از شکست کامل طالبان در افغانستان و در نهایت مجبور شدن به خروج نیروهای خود و ترک این کشور . طالبان بعد از این پیروزی در کل منطقه رشد کرد. ۴- نابودی کشور سوریه و کشته شدن بیش از ۲۰۰ هزار نفر ، فقط و فقط به خاطر تعلل و بی برنامه گی و فرستادن پیامهای غلط به اپوزسیون سوریه. ۳۵ سال بی برنامه گی کامل در مورد برخورد با ایران و سیاستهای توسعه طلبانه اش. ۵- برکناری قذافی در لیبی از قدرت و تبدیل آن کشور به کشوری ملوک الطوایفی و در هرج و مرج کامل. ۶- از دست دادن و جهه و نفوذ خود در کل خاورمیانه و تحمل صدمات و لطمات شدید مالی و جانی. ۷- این اشتباهات فاحش باعث شدند که رقیبان آمریکا در منطقه یعنی روسیه و چین، حد اکثر استفاده از شرایط را برده و نفوذ اقتصادی و سیاسی خود در منطقه را افزایش دهند. این لیست انتها ندارد و همه اینها بخاطر سیاستهای یک بام و دو هوای آمریکا بوده است. با کمی دقت میتوان متوجه شد که آمریکا با سیاستهای غلط خود بیشترین کمک و یاری را به بزرگترین دشمن خود یعنی ایران کرده است، و با این عمل دوام و بقای رژیم سرکوبگر ایران را برای سالیان متمالی تضمین کرده است. در عراق با از بین بردن صدام ،عملاّ ،کشور را دو دستی به ایران واگذار کرد. در افغانستان رژیم طالبان را که او هم برای جاه طلبی های ایران در منطقه مشکل آفرین بود از حکومت خلع کردد

  • faryad

    جان کری میخواهد امضایی کند و اعلام پیروزی کذایی برای اوباما کند!  چرا توافقنامه محرمانه است ؟!