ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت اطلاعات جسد مرزبان گروگان جیش‌العدل را پس گرفته است

وزارت اطلاعات جمشید دانایی‌فر را «شهید» می‌خواند و می‌گوید که چند نفر از کسانی که در قتل او دست داشته‌اند را نیز دستگیر کرده و به داخل خاک ایران منتقل کرده است.

اداره کل روابط عمومی وزارت اطلاعات ایران با صدور بیانیه‌ای از کشف و شناسایی جسد جمشید دانایی‌فر و انتقال جنازه به داخل ایران خبر داد.

جمشید دانایی‌فر یکی از گروگان‌ها بود که جیش‌العدل اعلام کرد که او را کشته است.

در این بیانیه که روز اول فروردین‌ماه منتشر شده است و دانایی‌فر با لقب «شهید» خطاب می‌شود، آمده است که «سربازان گمنام امام زمان» جسد او را پس از «دستگیری تنی چند عوامل دخیل در به شهادت رساندنش»، به داخل خاک ایران منتقل کرده‌اند.

بهمن‌ماه سال ۱۳۹۲ خبر گروگان گرفتن پنج مرزبان ایرانی در استان سیستان و بلوچستان به دست گروه جیش‌العدل و انتقال آن‌ها به خاک پاکستان منتشر شد.

جمشید دانایی‌فر یکی از این گروگان‌ها بود که جیش‌العدل اعلام کرد که او را کشته است اما اظهارات ضدونقیض مقام‌های ایران درباره مرگ او شبه همکاری او با جیش‌العدل را مطرح کرد.

در بیانه وزارت اطلاعات ایران آمده است: «بعد از گذشت یک سال از این جنایت به‌دست عناصر گروهک تروریستی ضد انقلاب، پیکر مطهر شهید بزرگوار کشف، شناسایی و در تاریخ اول فروردین ۹۴ به داخل کشور بازگردانده شد.»

پنج مرزبان به نام‌های رامین حضرتی، سجاد زاهانی، جمشید دانایی‌فر، محمد نظامی و جمشید تیموری ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ در منطقه مرزی جکیگور استان سیستان و بلوچستان ربوده شدند که ۲ روز بعد جیش‌العدل با انتشار تصاویر آنان، مسئولیت ربودن آن‌ها را به عهده گرفت.

با پیگیری‌های صورت گرفته توسط رهبران اهل سنت در ایران، چهار نفر از مرزبانان ایرانی روز ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ آزاد شدند اما دانایی‌فر در میان آزادشدگان نبود.

در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۳، حسین نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، در پاسخ پرسشی مبنی بر پناهنده شدن دانایی‌فر به پاکستان گفته بود که «ما قرائنی داریم که ایشان با جیش‌العدل همکاری داشته که ممکن است این موضوع رد، یا تأیید شود.»

با وجود اینکه جیش‌العدل خبر اعدام دانایی‌فر را اعلام کرده بود گمانه‌زنی‌ها در مورد سرنوشت او در تمام یک سال و نیم گذشته ادامه داشته است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور، دهم خردادماه ۱۳۹۳ در واکنش به انتشار خبر پناهنده شدن دانایی‌فر د به آمریکا به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته بود که «سند متقنی مبنی بر پناهنده شدن جمشید دانایی‌فر به آمریکا وجود ندارد.»

به گروگان گرفته شدن این مرزبانان در شبکه‌های اجتماعی و در فضای عمومی ایران واکنش‌های بسیاری را در بر داشت و به‌ویژه رهبران اهل سنت در ایران برای آزادی گروگان‌ها تلاش کردند.

کانون مدافعان حقوق بشر جایزه «تلاشگر حقوق بشر» سال ۱۳۹۳ را به مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان اهدا کرد که در آزاد شدن گروگان‌ها به همراه دیگر رهبران اهل سنت، نقش داشت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    شهادت مظلومانه ایشان را به خانواده و فرزند و همسر مرحوم تسلیت عرض نموده و از خداوند منان آرزوی صبر برایشان مسئلت دارم . کسانی که به ناحق در مورد ایشان سخن فرسائی کرده و تهمت های کذب و ناروا ، مانند همکاری با جیش العدل و پناهندگی او به آمریکا را به ایشان نسبت دادند ، اکنون باید شرمسار بوده و از خانواده ایشان و مردم عذر خواهی نمایند .