ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران حمله هوایی عربستان به یمن را محکوم کرد

ایران عمليات نظامی عربستان در خاک یمن را ناقض حاکميت يمن دانسته و گفته است که این اقدام، نتيجه‌ای جز خونريزی نخواهد داشت. ایران نخستین کشوری است که این حملات را محکوم کرده است.

عملیات نظامی عربستان علیه مواضع شیعیان حوثی در یمن وضعیت این منطقه را پیچیده‌تر کرد. ایران به‌عنوان پشتیبان حوثی‌ها اقدام عربستان را ناقض حاکميت يمن دانست.

ویرانه‌ای پس از حملات هوایی عربستان سعودی به صنعا

محمد‌جواد ظريف، وزير امور خارجه ایران روز پنج‌شنبه ۲۶ مارس/ ۶ فروردين، در حاشيه مذاکرات هسته‌ای لوزان در سوئیس به شبکه خبری العالم گفت که ايران خواهان توقف فوری عمليات نظامی عربستان در يمن است.

ظريف با بیان این‌که «برای مهار بحران در يمن، همه تلاش خود را به کار خواهيم بست»، عمليات نظامی عربستان را ناقض حاکميت يمن دانست و گفت که اين عمليات، نتيجه‌ای جز خونريزی نخواهد داشت.

در پی پيشروی شیعیان حوثی به سوی عدن، قرارگاه عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن، عربستان ساعت دو بامداد روز پنج‌شنبه، عمليات نظامی خود را برای مقابله با شبه‌نظاميان شيعه در داخل خاک يمن، آغاز کرد.

عادل جبیر، سفیر عربستان در ایالات متحده گفت: «این عملیات برای دفاع و حمایت از دولت قانونی یمن و جلوگیری از گسترش جنبش رادیکال حوثی‌ است.»

حملات هوایی بامداد پنجشنبه به یمن در واقع از سوی ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان صورت گرفته است. العربیه نوشته است در این ائتلاف، عربستان ۱۵۰ هزار نفر از نیروهای نظامی و ۱۰ جنگنده خود را بسیج کرده است. همچنین امارات متحده عربی با ۳۰ جنگنده، بحرین و کویت هر کدام با ۱۵ جنگنده و قطر با ۱۰ جنگنده در این عملیات شرکت دارند.

حوثی‌ها گفته‌اند که در حمله‌های هوایی عربستان به صنعا ۲۵ نفر از غیرنظامیان کشته و ۴۰ نفر زخمی شده‌اند.

مرضيه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز ضمن محکوم کردن حملات هوایی عربستان به يمن، اين اقدام را «گامی خطرناک و مغاير با مسئوليت‌های بين‌المللی در احترام به حاکميت ملی کشورها» دانست.

او گفت که یمن درگیر بحران داخلی و مقابله با تروريسم است و حملات عربستان موجب «پيچيده‌تر شدن اوضاع و گسترش دامنه بحران و از دست رفتن فرصت‌ها برای حل و فصل مسالمت‌آميز اختلافات داخلی يمن» خواهد شد.

افخم، «گسترش تروريسم، افراطی‌گری و ناامنی در منطقه» را نتیجه این حمله‌ها دانست.

علاالدین بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران هم ضمن محکوم کردن حمله عربستان به يمن گفت: «اين‌که عربستان آتش جنگ جديدی را در منطقه برافروخته، نشان از بی‌توجهی و بی‌مسئوليتی به مشکلات امت اسلامی است و دود اين آتش به چشم خود عربستان خواهد رفت چرا که جنگ هميشه محدود به يک نقطه باقی نمی‌ماند.»

بروجردی آمريکا را «رأس آتش‌افروزی در منطقه» دانست و گفت که عربستان و گروهی از کشورهای شورای همکاری عرب، بدون مجوز آمريکا دست به اين کار نزده و اين اختيار را ندارند.

این در حالی است که دولت‌های عربستان سعودی، قطر، کويت، بحرين و امارات متحده عربی در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که منصور هادی، رئيس‌جمهوری يمن از اين دولت‌ها برای نبرد با شورشيان شيعه درخواست کمک نظامی کرده است.

ایران در رویدادهای یمن همواره از شیعیان حوثی حمایت کرده و عربستان نیز از منصور هادی. در این میان نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری پیشین یمن در کنار حوثی‌ها علیه منصور هادی می‌جنگند.

ایران نخستین کشوری است که حملات هوایی عربستان به یمن را محکوم کرده است.

موضع روسیه

وزارت امور خارجه روسيه نیز روز پنج‌شنبه ۲۶ مارس، اعلام کرد که خواهان پایان دادن به هرگونه اقدام نظامی از سوی طرفین درگیری‌ها در یمن است.

وزارت امور خارجه روسيه همچنین گفته است هنوز دیپلمات‌های روسی و اتباع این کشور در یمن هستند و سفارت روسيه همچنان به فعاليت عادی خود در صنعا ادامه خواهد داد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • َعابد

    بالاخره شد آنچه نباید می شد. ایران امروز نمی تواند در مقابل تمام کشورهای عرب بایستد و همه خواهند دید که اولا دست از پا درازتر از مداخله در یمن باز خواهد گشت، بی هیچ منفعتی. درثانی دیگر هیچ شیعه ای با طناب ایران به داخل چاه نمی رود و قدرت پوشالی جزیره ثبات در هم می شکند. این آغاز یک دومینوست که باقی شیعه نشین های منطقه را از ایران دور می کند. امیدوارم ایران کار ابلهانه ای نکند و این آغاز بازگشت سیاستها برای رسیدگی به امور داخلی و دست برداشتن از آشوب در دنیا باشد