ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه حمله‌های هوایی عربستان به یمن برای دومین شب متوالی

۲۴ ساعت پس از آغاز حمله‌های هوایی عربستان علیه شیعیان حوثی در یمن، نیروهای ائتلاف ضدحوثی‌ها بار دیگر صنعا را بمباران کردند. کشورهای عربی قصد دارند ارتش مشترک تشکیل دهند.

یک روز پس از آغاز حمله‌های هوایی ارتش عربستان به یمن برای جلوگیری از پیشروی شیعیان حوثی و پس از وقفه‌ای کوتاه در طول روز پنج‌شنبه، نیروهای ائتلاف ضدحوثی‌ها صنعا را بمباران کردند. پایتخت یمن صحنه شلیک گلوله‌های ضدهوایی شد.

به‌ گزارش خبرگزاری فرانسه، ساکنان صنعا گفته‌اند پایگاه الاستقبال واقع در ورودی غربی و همچنین پایگاه السماء در شمال پایتخت، هدف حمله‌های هوایی بوده‌اند.

پایگاه السماء در اختیار واحدهای نظامی فرمانده پیشین آن، احمد علی صالح، فرزند علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری قبلی یمن است.

علی عبدالله صالح در سال ۲۰۱۲ پس از ۳۳ سال حکومت بر اثر اعتراض‌های مردمی و فشارهای خارجی از سمت خود کنار کشید. نیروهای وفادار به او اکنون در کنار نیروهای حوثی و با حمایت ایران علیه عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن می‌جنگند.

جنوب یمن هم بمباران شد

منابع نظامی گفته‌اند پایگاه العناد در جنوب یمن، جایی که شیعیان حوثی برای گسترش قلمرو خود قصد پیشروی در آن را دارند، هدف حمله‌های هوایی قرار گرفته است. این پایگاه روز چهارشنبه به دست حوثی‌ها افتاده بود.

منابع محلی گفته‌اند که یک پایگاه دیگر متعلق به نیروهای ویژه حوثی‌ در قطبه، واقع در ۱۲۰ کیلومتری شمال عدن، شهر اصلی جنوب یمن، بمباران شده است.

جنگنده‌ها همچنین در آسمان ابیان در شرق عدن، جایی که پایگاه نظامی المجد قرار دارد دیده شده‌اند. این پایگاه نیز در دست نیروهای نزدیک به شیعیان حوثی است.

عدن، مقر اصلی منصور هادی که تا پیش از پیشروی‌های اخیر حوثی‌ها به آن‌جا گریخته بود، شامگاه روز پنج‌شنبه شاهد درگیری‌های نظامی طرفداران او و شورشیان حوثی بود. نظامیان طرفدار منصور هادی صبح روز پنج‌شنبه، ۲۶ مارس/ ششم فروردین، فرودگاه عدن را تصرف کردند.

در نخستین حمله‌های هوایی عربستان به صنعا ۲۵ نفر از غیرنظامیان کشته و ۴۰ نفر زخمی شدند. به‌ گفته یک سخنگوی ائتلاف ضدحوثی‌ها در ریاض، این حمله‌ها که «طوفان قاطع» نامگذاری شده، تاکنون «موفقیت‌آمیز» بوده و تا رسیدن به «اهداف» ادامه خواهد داشت. او گفت طرح حمله زمینی در دستور کار فوری قرار ندارد.

به‌گفته شبکه العربیه عربستان، این کشور در عملیات «طوفان قاطع» ۱۵۰ هزار نفر از نیروهای نظامی و ۱۰ جنگنده خود را بسیج کرده است.

امارات متحده عربی با ۳۰ جنگنده، بحرین و کویت هر کدام با ۱۵ جنگنده و قطر با ۱۰ جنگنده در این عملیات شرکت دارند. اردن، مراکش و سودان نیز جنگنده‌های خود را فرستاده‌اند. مصر نیز گفته است هم جنگنده و هم کشتی جنگی در اختیار ائتلاف می‌گذارد. پاکستان اعلام کرده است که در مورد شرکت در این ائتلاف فکر خواهد کرد.

کشورهای عربی ارتش مشترک تشکیل می‌دهند

شامگاه پنج‌شنبه ۲۶ مارس/ شش فروردين، نبیل العربی، رئیس اتحادیه کشورهای عرب، در شرم‌الشیخ مصر اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه می‌خواهند نیروی نظامی مشترک برای مبارزه با تروریسم و فعالیت‌های تروریستی گروه‌ها در منطقه تشکیل دهند.

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر (راست) و نبیل العربی، رئیس اتحادیه عرب در شرم‌الشیخ مصر

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر نیز اعلام کرد که برای بررسی این طرح وزیران خارجه اتحادیه عرب در تعطیلات آخر هفته نشستی را در ساحل دریای سرخ برگزار خواهند کرد.

این تصمیم کشورهای عربی درست پس از حمله عربستان به یمن گرفته می‌شود.

منصور هادی در عربستان است

عبد ربه منصور هادی روز سه‌شنبه از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا هر چه سریع‌تر علیه پیشروی شورشیان حوثی دخالت کند. او در نامه‌ای نوشت که حوثی‌ها امنیت کشور و منطقه را تهدید می‌کنند.

پس از پیشروی بیشتر نیروهای حوثی به سوی عدن، عبد ربه منصور هادی از این شهر گریخت و پنج‌شنبه شب معلوم شد که او در عربستان سعودی به‌سر می‌برد.

منصور هادی قصد دارد در نشست اتحادیه عرب شرکت کند.

نگرانی سازمان ملل و اتحادیه اروپا

آمریکا، بریتانیا و ترکیه از حمله‌های ائتلاف کشورهای عربی پشتیبانی کرده‌اند. با این حال رویدادهای یمن جامعه جهانی را نگران کرده است. سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا از طرف‌های درگیری خواسته‌اند که پای میز مذاکره بنشینند.

جنگ داخلی یمن خطر بحرانی‌تر شدن منطقه را در پی دارد. عملیات ائتلاف در واقع نوک حمله را به سوی ایران گرفته است. عربستان ایران را متهم می‌کند که به شیعیان حوثی علیه «دولت قانونی» عبد ربه منصور هادی کمک می‌کند. عربستان و کشورهای عربی از منصور هادی حمایت می‌کنند.

ایران نخستین کشوری بود که حمله‌های ائتلاف به یمن را محکوم کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.