ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خیز سپاه پاسداران برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت سوئیس

دولت فدرال سوئیس یک پالایشگاه ورشکسته را به مزایده گذاشته. شرکت «غدیر» وابسته به سپاه و از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در بازار اوراق بهادر تهران در این مزایده شرکت کرده است.

دولت فدرال سوئیس یک پالایشگاه ورشکسته را به مزایده گذاشته. شرکت «غدیر» وابسته به سپاه پاسداران و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در بازار اوراق بهادر تهران در این مزایده شرکت کرده است.

پالایشگاه کولمبی در سوئیس. شرکت غدیر وابسته به سپاه خواهان سرمایه‌گذاری در این پالایشگاه است

در آغاز سال ۲۰۱۵، پس از آنکه شرکت نفت «تامویل» سوئیس اعلام کرد به دلایل اقتصادی قصد دارد فعالیت پالایشگاه کولمبی را متوقف کند، دولت فدرال سوئیس این پالایشگاه را به مزایده گذاشت. اکنون روزنامه «نویه تسوریشر تسایتونگ» گزارش داده است که پنج شرکت از جمله دو شرکت ایرانی «پترو فرهنگ» و «غدیر» خواهان خریدن پالایشگاه کولمبی‌اند.

شرکت نفت «تامویل» و همچنین دولت فدرال سوئیس این خبر را تأیید نکرده‌اند. «تامویل» از شرایط مزایده هم هیچگونه اطلاعی به دست نداده است.

دولت فدرال سوئیس به وال استریت ژورنال اطلاع داده که در این مزایده، یکی از کشورهای تولیدکننده نفت از خاورمیانه هم شرکت کرده است. به گفته دولت فدرال سوئیس کشور یاد شده فعلاً به لحاظ اقتصادی در شرایط تحریم به سر می‌برد.

«نویه تسوریشر تسایتونگ» گزارش می‌دهد که دو شرکت «پترو فرهنگ» و «غدیر» در این مزایده شرکت کرده‌اند و خواهان سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی پالایشگاه کولمبی سوئیس‌اند.

هر دو این شرکت‌ها در زمینه پتروشیمی فعالیت می‌کنند. در این میان شرکت غدیر یکی از شرکت‌های بزرگ در بورس اوراق بهادر تهران است. در گزارشی که در ویکی‌لیکس منتشر شده بود، آمده است که شرکت «غدیر» را سپاه پاسداران در سال‌های دهه ۱۳۷۰ فقط به مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار خریداری کرد، در حالی‌که ارزش واقعی آن در آن زمان دست‌کم چهار میلیارد دلار بود.

احتمال می‌رود که پس از توافق‌نامه جامع هسته‌ای، تحریم‌های اقتصادی از تابستان سال جاری به بعد به تدریج یا یک‌جا لغو شوند. از هم‌اکنون ایران در صدد گسترش سرمایه‌گذاری‌هایش در زمینه صنایع نفت و به دست آوردن بازارهای جدید نفتی‌ست.

هنوز معلوم نیست که پس از تفاهم‌نامه هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی تحریم‌های اقتصادی یک‌جا برداشته شوند. در این صورت معامله دو شرکت ایرانی، از جمله شرکت وابسته به سپاه با دولت سوئیس نیز بلاتکلیف می‌ماند. دولت فدرال سوئیس فقط بخشی از تحریم‌های غرب علیه ایران را به رسمیت شناخته و برای این تحریم‌ها استثنا‌ها و تبصره‌هایی قائل شده است. دولت فدرال سوئیس امید دارد که حتی اگر این معامله سر نگیرد، نفت ایران به جای نفت گینه در پالایشگاه کولمبی تصفیه شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شاهین امینی

    بیچاره شاه هرجا سرمایه گذاری می کرد می گفتن خائنِ حالا اینا هر کاری می خوان می کنن صدا شم در نمی یارنن. اینجور موقع ها از  اصلااااااااح طلبا هم صدایی در نمی اید. اون وقت یک نفر یک پرچم ۳۸ متری شیر و خورشید برده بود تو استادیوم ؛ اینور اونور می نویسن که پول این پرچم را کدام کشور داده