ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد شیرزاد: نباید به فضای ضد عربی دامن زده شود

این استاد دانشگاه در رابطه با تجاوز به دو نوجوان ایرانی می‌گوید: «اینکه فضای ضد ایرانی در کشورهای عربی و فضای ضد عربی در ایران شکل بگیرد به نفع منطقه نیست.»

احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم، استاد دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «آفتاب یزد» و در رابطه با تجاوز جنسی مأموران پلیس فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی، از فضای ضد عربی ایجاد شده در جامعه انتقاد کرد.

نوشتن شعار مرگ بر آل سعود بر دیواری در ایران.

گفت‌وگوی شیرزاد با امید کاجیان، خبرنگار «آفتاب یزد»، در روزنامه دوشنبه ۲۴ فروردین ماه آمده و در این گفت‌وگو این استاد دانشگاه به بحران نژادپرستی ایجاد شده در رابطه با تجاوز به دو نوجوان ایرانی و تنش‌های بین ایران و عربستان در منطقه منتقدانه نگاه می‌کند و می‌گوید: «اینکه فضای ضد ایرانی در کشورهای عربی و فضای ضد عربی در ایران شکل بگیرد به نفع منطقه نیست.»

نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم، این سؤال را مطرح می‌کند که اگر این تجاوز جنسی در کشور ایران رخ می‌داد، «مگر ما چه می‌کردیم؟»

او در ادامه می‌گوید که مسئولین سعودی، نسبت به این مسئله عکس‌العمل نشان داده‌اند، متهمان را دستگیر و قاطعانه برخورد کرده‌اند. شیرزاد هشدار می‌دهد که دامن‌زدن به بعد قومی، نژادی این مسئله و ایجاد کردن تنش به نفع مردم ایران نیست.

این استاد دانشگاه با اشاره به گزارش‌ها در مورد برخوردهای نامناسب پلیس سعودی با زائران ایرانی می‌گوید: «من اصلاً منکر این قضایا نیستم.... زائران ایرانی هم خودشان شعور و عقل دارند و اگر این گزارشات برسد که در آنجا برخوردهای خوبی صورت نمی‌گیرد طبیعتاً از تقاضای سفر حج کاسته می‌شود.»

شیرزاد همچنین تاکید کرد که از حرکت‌های مانند تجمع اعتراضی ۵۰۰ نفر مقابل سفارت عربستان حمایت نمی‌کند. این تجمع روز شنبه ۲۲ فروردین ماه مقابل سفارت جده برگزار شده بود و معترضان خواستار اخراج سفیر عربستان بودند.

این جمع از شهروندان تهرانی در اعتراض به تجاوز مأموران فرودگاه جده شعار دادند: عزا عزاست امروز ایرانی باغیرت صاحب‌عزاست امروز، بی‌شرف حیا کن، خاک ما رو رها کن. همچنین روی پلاکارد تجمع‌کنندگان نوشته شده بود: «در این جنگ‌های جناحی، دین ما، غیرت ما، ناموس ما دارد گم می‌شود.»

شیرزاد معتقد است که چنین اقداماتی ممکن است موجب عکس‌العمل طرف مقابل شود و تأکید می‌کند که تجاوز به دو نوجوان ایرانی یک برنامه‌ریزی سیاسی از سوی عربستان سعودی نبوده است: «یک خطای شرعی، اخلاقی و قانونی است که از طرف مأمورین فرودگاه صورت گرفته و برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده از سوی مقامات آن کشور نبوده او گفته شده سعودی‌ها خاطیان را دستگیر کردند و قرار است محاکمه شوند.»

او ضمن اینکه مسئله تجاوز به دو نوجوان ایرانی را مرتبط با تنش‌های بین ایران و عربستان بر سر یمن نمی‌داند، معتقد است که در چنین فضای سیاسی پر تنشی «دولت باید سعی کند این مسئله را مدیریت کند و هم اینکه وجدان مردم ما به این موضوع قانع شود که دولت از مسافران و زائران ایرانی دفاع می‌کند و هم در طرف مقابل احساس نشود که فضای ضد عربی ایجادشده است.»

این نماینده سابق مجلس هشدار می‌دهد که فضای ضد عربی در جامعه مناسب نیست و به مقاماتی که سیاست خارجی ایران را برنامه‌ریزی می‌کنند هم می‌گوید باید «دیپلماتیک» و «متناسب با بلا» اقداماتی صورت گیرد.

۲۷ اسفند ماه سال ۱۳۹۳، دو نوجوان ایرانی که به همراه کاروانی برای حج عمره به عربستان سفر کرده بودند، توسط ماموران فرودگاه جده از صف جدا می‌شوند. ماموران دو نوجوان را به بهانه بازدید بدنی به اتاقی می‌برند و به آن‌ها تجاوز می‌کنند.

انتشار خبر تجاوز به دو نوجوان ایرانی توسط مأموران فرودگاه جده، واکنش‌های مردم، مقام‌های حکومتی و مراجع تقلید را در ایران برانگیخته است و بسیاری نسبت به ادامه سفرهای حج عمره معترض هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهرام

    از این نماینده سابق مجلس که رهبر و الگویش خاتمی هست که زمانی که رئیس جمهور بود خامنه ای هر بلایی سرش اورد صدایش در نیامد و جدیدا هم ممنوع التصویرش کرده بیشتر از این انتظاری نیست. از این نماینده سابق باید پرسید دیگر باید چه اتفاقی می افتاد که صدای مردم ایران در می امد و اعتراض می کردند؟ اگر شما نگران جوضد ایرانی در بین اعراب هستید باید بگم انان با وجود اینکه در طی 1400سال پیش به این سو به ایرانیان ظلم کرده اند از ایرانیان تنفر و کینه دارند به عنوان نمونه نام محلات بسیاری از شهرهایشان و ورزشگاههایشان (القادسیه )می باشد(جنگی در 1400 سال پیش بین ایران و اعراب که ایرانیان شکست خوردند)و یا خلیج فارس را خلیج ...می نامند یا به عنوان مثال دیگر که بدانیم روحیه ضد ایرانی در اعراب نهادینه شده است و مثل ایرانیان بی کینه نیستند اینکه عربی در امارات برای تحقیر ایرانیان با افتخار روابط جنسی و برداشتن بکارت دختران ایرانی را یه صورت فیلم در می اورد و در سایتش قرار می دهد و مطمئن باشید از این دسته از اعراب در کشورهای عربی زیادند همین روحیه باج دادن به اعراب بود که در مرداد1366 در مراسم حج عربها 400 زائر ایرانی را کشتند و به زنان ایرانی در ان واقعه تجاوز شد(مقصر ان واقعه مورد بحث نیست )در سال 1370 دوباره اعزام زائر ایرانی از سر گرفته شد در صورتیکه اگر اخوندا شرف داشتند دیگر پا به عربستان نمی گذاشتند در پایان باید گفت این باج دادن به اعراب نتیجه دشمنی کور با اسرائیل و امریکاست چون ایران منزوی شده و علتش نیز حاکم بودن اخوندای فلسطینی در ایران می باشد و مطمئنا راه عکس العمل نشان دادن ایرانیان به این تجاوز و وقاحت عربها اشغال سفارت عربستان نیست که متاسفانه بعضی اشخاص بیفکر و بی خرد تبلیغ ان را می کنند

  • شاهین امینی

    تمام دنیا را با ایرانی ها دشمن کرده اند

  • منصور پویان

    هرگونه دخالت نظامی ایران در یمن می تواند در کوره آتش جنگهای فرقه ای در منطقه بیافزاید. سخنان تند و تیز آیت الله خامنه ای در اشاره به بحران یمن و اینکه ایشان؛ حملات هوایی ریاض را مشابه عملیات اسراییل در نوار غزه برشمردند؛ هـیـچ کمکی به فرو کاستن از تنش در یـمـَن نمی کند. دخالت نظامی ایران در یـمـَن، نه تنها بر ابعاد ویرانی و دسته بندیهای فرقه ای در خاورمیانه خواهد افزود؛ بلکه انزوای بیشتر ایران در منطقهء عربی را موجب می شود. عقل سلیم حکم می کند جمهوری اسلامی ایران بجای استراتژی نظامی؛ بکوشد بین گروه متخاصم یعنی حـوثـی ها و حامیان دولت یـمـَن به ایفای نقش میانجی کــَـمر همت بربندد. توافق آتش بس در یمن ایجاب می کند که ایران نقش عربستان سعودی را در رفع این بلیـّه پذیرا شود. برقراری صلح و آرامش در یمن جز با همکاری نزدیک کشورهای منطقه امکان‌پذیر نیست. در این راستا، حمایت ایران از نیرو های دمکرات یمن، امری ست بایسته و ضروری و نیز اینکه گفتگو در مورد بحران یمن، یک فرصت استثنایی برای دیپلماسی و بهبود روابط ایران و عربستان فراهم آورده است. در این میانه، جای تأسف می باشد که در شرایط جنگی و در حالیکه کشور یمن زیر آتش بمب های هواپیما های عربستان قرار دارد؛ مفتی اعظم این کشور؛ یعنی عبدالعزیز بن عبدالله بالاخره لب به سخن گشوده و فتوا صادر نموده اند که اگر مرد مسلمان در قحطی بیفتد و چیزی برای خوردن نیابد؛ میتواند گوشت زن خود را بخورد که بر وی حلال خواهد بود. ----------------------------------------------------------- نه، نمی‌توانم باغ عدن را به فراموشی بسپارم بی‌حضور یمن، زخم‌های ما در منطقه از تسکین سر باز می‌زنند می بینی! بال‌های فرشتگان تکه‌تکه فرو می‌ریزند و مسیح صلیب خویش را بر دوش؛ آنک سوی ویرانه های صـنـعـاء پیش می کشد باب المندب، دروازهء جهنمی ست حالیا برای وزش ِباد های سوزان سوی خانهء خدا ﮐﺎﺵ ملکهء سـَبـا، شانه های محکمی داشت تا با کوله باری از آذوقه؛ صلح را برای مردمان یمن به ارمغان آورد! +++++++++++++++ نه، امیدی بر این جماعت ِسازمان ِملل نیست! گــَلـه ی بمب افکن های سعودی، هی در رفت و برگشت؛ الله اکبر گویان؛ تجاوز به عنف می کنند! پارازیت اندازان ِدیش های ماهواره؛ همان واویلا کنان ِجنایتکارند در صحرای کربلا بیهوده شمع آجین ام می کند این ستاره ی دنباله دار! می بینی! ستاره های دم مرگ، یکی یکی هق هق کنان؛ از میدان ِجاذبه به بیرون پرتاب می شوند خنده های بوگرفته را آسمان برای هضم، سراغ ِحفره های سیاه به جزا می فرستد!

  • Behrouz

    تصویر کنید دریک کشورخارجی از دیوار سفارت ایران بالا بروند ویا آنرا اشغال کنند ویا خواهان نابودی و پاک کردن ایران از جعرافیای زمین بشوند. البته این حماقت وبی خردی است ومشکل ما اینست که حماقت وبی خردی را جایگزین عقل و خرد کرده ایم.

  • nader

    يک نماينده مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه مشترکی با حضور نماينده قوه قضائيه، سازمان حج و زيارت و وزارت امور خارجه برای بررسی حادثه جده، گفته که «در اين جلسه خانواده دو نوجوان مورد تعرض تاکيد کردند که تجاوز رخ نداده و بيشتر آزار و اذيت و بی‌حرمتی بوده است.» به گزارش يکشنبه ۲۳ فروردين خبرگزاری ايسنا، احمد اميرآبادی، عضو کميسيون اصل ۹۰ مجلس، با تاکيد بر اينکه «خانواده اين دو نوجوان موضوع تجاوز را کاملا رد کردند و تاکيد کردند که بيشتر آزار و اذيت و بی‌حرمتی بوده! یک مملکت را در معرض جنگ بردن برای یک خبر الکی !