ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش یونسکو برای بازسازی آثار تاریخی نپال

در زلزله نپال هفت اثر تاریخی که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده‌اند، آسیب دیده یا ویران شده‌اند. یونسکو از هم‌اکنون در اندیشه بازسازی این آثار است.

در زلزله نپال هفت اثر تاریخی که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده‌اند، آسیب دیده یا ویران شده‌اند. یونسکو از هم‌اکنون در اندیشه بازسازی این آثار است.

از جان به در بردگان زلزله نپال پیرامون بقایای یک قصر چوبی

کریستیان مانهارت، نماینده یونسکو در نپال به خبرگزاری فرانسه گفته است: «این امید وجود دارد که آثار ویران‌شده در زلزله مهیب نپال را بتوان بازسازی کرد.»

به گفته این کار‌شناس یونسکو عکس‌ها و نقشه‌های آثار تاریخی نپال وجود دارد و از روی این نقشه‌ها می‌توان آثار تاریخی ویران شده را بازسازی کرد. اما این‌کار به بودجه نیاز دارد و ممکن است کار بازسازی این آثار چند دهه به درازا بکشد.

در دره کاتماندو، هفت اثر تاریخی وجود دارد که همه آن‌ها در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند. به گزارش یونسکو همه این آثار در زلزله مهیب شنبه ۵ اردیبهشت کاملاً از بین نرفته‌اند. «استوپای بودنات» در میدان دوربار و «معابد باختاپور» و همچنین «برج داهارا» کاملاً آسیب‌دیده‌اند.

کار‌شناسان یونسکو بیشترین آسیب‌ها را در «میدان دوربار» مشاهده کرده‌اند. معابد بودایی در این میدان تخریب شده‌اند. در باختاپور و پاتان نیز نیمی از معابد بودایی از بین رفته است.

تا پیش از آنکه در سال ۲۰۰۷ نظام شاهنشاهی در این کشور برچیده شود، پادشاهان نپال در کاخ‌های میدان‌های دوربار در باختاپور، کاتماندو و پاتان زندگی می‌کردند. بسیاری از معابد و مجسمه‌هایی که در میدان‌های دوربار در باختاپور و در کاتماندو و پاتان قرار دارند، بر اثر زلزله آسیب دیده یا کاملاً از بین رفته‌اند. این آثار در فاصله بین قرن ۱۲ تا ۱۸ میلادی پدید آمده‌اند.

کار‌شناسان یونسکو یک روز پس از وقوع زلزله فهرست‌نگاری آثار آسیب‌دیده یا نابود شده را آغاز کردند. بر اساس نخستین برآورد‌ها بازسازی آثار نابود شده امکان‌پذیر است.

کریستیان مانهارت، نماینده یونسکو به خبرگزاری فرانسه گفته است کار‌شناسان یونسکو قصد دارند پس از تخمین میزان خسارت‌هایی که به بناهای تاریخی وارد شده، نقشه دقیقی برای بازسازی این بنا‌ها تهیه کنند. در حال حاضر به دلیل از بین رفتن زیرساخت‌های ارتباطی در اثر زلزله، در همه جا نمی‌توان به اینترنت و تلفن دسترسی پیدا کرد.

کار‌شناسان میراث فرهنگی امید دارند که برخی مجسمه‌ها و سازه‌های چوبی را بتوانند از زیر آوار‌ها بیرون بکشند. در زلزله سال ۱۹۳۴ هم برخی از این آثار تاریخی آسیب دیدند. اما سازه‌های چوبی و آجری که در زلزله ۱۹۳۴ از بین رفته یا آسیب دیده بودند به سادگی بازسازی شدند.

مهم‌ترین آثار تاریخی نپال در دره کاتماندو واقع شده است. در سال ۲۰۰۶ یونسکو این هفت اثر را که شامل چهار معبد و سه قصر بودایی جزو میراث فرهنگی جهانی طبقه‌بندی کرد. این آثار همگی نمایانگر تاریخ سیاسی و مذهبی نپال است.

برخی از آثار تاریخی نپال، پیش از زلزله و پس از آن:

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.