ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظريف: بدون دلیل نمی‌توان به بازرسی تأسیسات پرداخت

وزير امور خارجه ایران می‌گوید پروتکل الحاقی امکان «دسترسی بی‌رويه و بدون دليل به ساختارهای کشورها» را فراهم نمی‌کند.

وزير امور خارجه ایران می‌گوید پروتکل الحاقی امکان «دسترسی بی‌رويه و بدون دليل به ساختارهای کشورها» را فراهم نمی‌کند.

محمدجواد ظريف: مقررات موجود مانع از سوء استفاده از اين‌گونه دسترسی‌ها است

به‌گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری مشترک با پيتر سيارتو، وزير امورخارجه مجارستان، بحث‌هایی که این روزها درباره دسترسی و نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود را «هيجانی» خواند و گفت این بحث‌ها «از سوی برخی مقامات غربی برای آرام کردن برخی گروه‌های فشار مطرح می‌شود».

ظریف گفت: «پروتکل الحاقی به هيچ وجه اجازه دسترسی بی‌رويه و بدون دليل به ساختارهای کشورها را فراهم نمی‌کند بلکه چارچوب قاعده‌مندی را فراهم می‌کند که امروز اين چارچوب در نزديک به ۱۲۴ کشور در حال اجرا است.»

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چندی پیش در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس گفته بود که توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ حتی امکان بازدید از تأسیسات نظامی ایران را برای بازرسان آژانس فراهم کرده است.

او گفت ایران در لوزان با اجرای پروتکل الحاقی موافقت کرده و این پروتکل امکان بازرسی تأسیسات مشکوک هسته‌ای ایران را نسبت به گذشته بیشتر کرده است.

پس از مذاکرات هسته‌ای لوزان برخی نشریات آمریکایی نیز از بازرسی تأسیسات نظامی ایران نوشتند.

عباس عراقچی، پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در وین، در این‌باره گفت: «آن‌چه در مذاکرات مطرح است و آمانو هم در همان چارچوب صحبت کرده، دسترسی‌هایی است که در چارچوب پروتکل الحاقی داده می‌شود و چیزی فراتر از آن‌چه آژانس با بقیه کشورها اجرا می‌کند، مد نظر نبوده و نیست.»

ظريف با اشاره به پروتکل الحاقی در این‌باره افزود: «مقررات موجود مانع از سوء استفاده از اين‌گونه دسترسی‌ها است ضمن اين‌که اين‌ها بازرسی نيست بلکه دسترسی است که براساس چارچوب مشخص و مديريت شده است.»

به‌گفته ظریف «زمانی که پروتکل الحاقی در دهه ۹۰ ميلادی مورد مذاکره قرار گرفت چارچوب‌ها برای اين که دسترسی‌ها به اسرار نظامی و حتی اقتصادی کشورها نباشد، فراهم شد.»

وزیر امور خارجه ایران فن‌آوری غنی‌سازی اورانیوم و يا ساير فن‌آوری‌های هسته‌ای در بسیاری از کشورها را جزو «اسرار هسته‌ای» دانست و گفت: «بايد هدف اين باشد که اطمينان حاصل شود برنامه هسته‌ای اعضا کاملاً صلح‌آميز است که الزامی ندارد دستيابی به چنين نتيجه‌ای نيازمند نقض حاکميت و مقررات و موازين امنيتی و صنعتی کشورها باشد.»
در پی مذاکرات هسته‌ای لوزان، آمریکا اعلام کرد که ايران به بازرسان سازمان ملل اجازه دسترسی به همه «تأسيسات مشکوک» را خواهد داد.

آمريکا همچنين اعلام کرد ايران به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی بيشتر به تأسيسات هسته‌ای اعلام شده و اعلام نشده خود را خواهد داد.

جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، روز يکشنبه سوم ماه مه گفت: «بازرسی از تأسيسات هسته‌ای ايران در صورت رسيدن به توافق نهايی، نامحدود و هميشگی خواهد بود و پس از ١٠ سال بعد از توافق نيز ادامه خواهد داشت.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    دلیل؟  ساختن بمب !