ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

به نام «یکتا»، به کام احمدی‌نژاد

احسان مهرابی- «یاما» شاید بهترین نام برای مدیران دولت محمود احمدی نژاد بود؛ مخفف عبارت یاران محمود احمدی نژاد. آنها اما نام خود را «یکتا» گذاشته‌‌اند بلکه اصولگرایان پذیرای‌شان باشند.

اسمش را نیاور، خودش را بیاور... این ضرب‌المثل حکایت رفتار این روزهای جمعی از مدیران دولت محمود احمدی‌نژاد است که در سودای بازگشت به قدرتند. افرادی که حاضر نیستند نام احمدی‌نژاد را با گروه خود بیاورند اما سودای قوت گرفتن مرام و رفتار او در سیاست ایران را دارند.

نشست اعلام موجودیت «یکتا»

«یاما» می‌توانست بهترین نام برای مدیران دولت محمود احمدی‌نژاد باشد. مخفف عبارت یاران محمود احمدی‌نژاد. آنان اما تصمیم گرفته‌اند که نام خود را «یکتا» جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی بگذارند و بگویند هیچ ارتباط تشکیلاتی با رئیس جمهور سابق ندارند تا شاید اصولگرایان پذیرایشان باشند.

اما تاکید بر دوری از احمدی‌نژاد را گویا هنوز برخی از اصولگرایان از  سوی یاران محمود احمدی‌نژاد باور نمی‌کنند و از همین رو اولین نشست رسمی گروه «یکتا» در روز دوشنبه، تنها دو مهمان از چهره‌های شاخص اصولگرایان داشت: محمد علی موحدی کرمانی، دبیر کل و رضا تقوی عضو جامعه روحانیت مبارز.

حضور رضا تقوی شاید از این جهت برای جبهه «یکتا» اهمیت داشت که او با وجود ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، نشست‌هایی را برای همگرایی اصولگرایان برگزار می‌کند و ضمنا از معدود روحانیون شاخص وفادار به احمدی‌نژاد است که دوره او را همچنان دوره اصولگرایی می‌خواند و می‌گوید که نباید درباره این دوره سیاه‌نمایی کرد.

دیگر اصولگرایان اما شاید تقوی را چندان جدی نگیرند و بگویند او در هر مجلسی سخنرانی می‌کند، حتی مجلس ختم مادر محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، که این روزها به دنبال مرگ همسرش، از زندان به مرخصی آمده است. سخنرانی تقوی درمجلس ختم مادر محمدرضا رحیمی و اولین نشست گروه «یکتا»، یادآور طنز تلخ دیگری درباره دولت محمود احمدی‌نژاد است. عده ای از یاران احمدی‌نژاد این روزها در زندان به سر می‌برند و عده‌ای به دنبال بازگشت به قدرتند.

از زندان تا سودای بازگشت به قدرت

محمدرضا رحیمی اما مدعی است که زندان او تاوان تلاشش برای فرستادن چهره‌های اصولگرا به مجلس هشتم بوده است و حمید بقایی هم در جمع‌های خصوصی ادعا کرده که بخشی از مبالغی را که به دلیل آنها به فساد اقتصادی متهم شده، در دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد هزینه کرده است.

شاید اگر این روزها بقایی و رحیمی درزندان نبودند، گذر یاران احمدی‌نژاد برای هزینه‌های انتخاباتی‌ باز هم به آنها می‌افتاد، اما این روزها گویا میزان نزدیکی و یا دوری به احمدی‌نژاد به همان اندازه با رسیدگی به تخلفات گذشته ارتباط دارد.

در نشست روز دوشنبه «یکتا»، به جز مسعود زریبافان، هیچ‌کدام از حلقه اصلی یاران احمدی‌نژاد حاضر نبودند. زریبافان البته مدت‌ها است که دیگر از حلقه یاران اصلی احمدی‌نژاد خارج شده و شاید به همین دلیل، این گروه امیدوار است که بتواند همچنان نزدیکی خود به احمدی‌نژاد را تکذیب کند.

نیاز «یکتا» به فهرست اصول‌گرایان

یاران احمدی نژاد برای کسب کرسی‌های آینده مجلس راه درازی درپیش دارند. چهره‌هایی چون حمیدرضا حاجی بابایی، محمد حسینی و محمد عباسی که از مجلس به دولت رفتند شاید به اتکای خدماتی که در دوره وزارت به حامیان خود کرده‌اند، همچنان بتوانند از حوزه‌های انتخابیه قبلی به مجلس بروند. کاندیدا شدن در تهران اما برای اعضای گروه «یکتا» چندان ساده نیست و آنان نیاز به حضور در فهرست‌های اصول‌گرایان دارند.

خاصیت حضور در فهرست اصولگرایان سنتی مانند «جبهه پیروان خط امام و رهبری» برای یاران احمدی‌نژاد شاید تنها به قصد کسب رای سازمان‌های رای وابسته به رهبری مانند سپاه پاسداران و بسیج باشد. آنان اما شاید بتوانند این نقص را با حضور در فهرست جبهه پایداری پر کنند، چرا که به جبهه پایداری نزدیک‌ترند تا به اصولگرایان سنتی.

اگر ترکیب نهایی این گروه همانی باشد که روز دوشنبه ۲۵ خرداد بود، پذیرش محوریت اصولگرایان سنتی شامل «جبهه پیروان خط امام و رهبری» برایشان چندان سخت نیست. اما مشکل این جاست که اصول‌گرایان سنتی شاید این ابراز وفاداری را باور نکنند.

اولین مشکل اصول‌گرایان سنتی با «یکتا» تشکیل گروه جدید است، چرا که اصل تشکیل هر گروه جدید اصول‌گرا طبیعتا به این معنا است که احزاب قدیمی اصولگرایان ناکارآمد شده‌اند و برای حرکتی جدید نیاز به تشکیل یک گروه جدید است.

گروه «یکتا» شاید امیدوار است مدلی از گروه آبادگران باشد که در اوج عزلت اصول‌گرایان راه را برای به قدرت رسیدن دوباره آنان باز کرد. اما بر اساس تعبیر مشهور«تاریخ دوبار تکرار می شود یک بار به صورت تراژدی و یک بار به صورت کمدی»؛ این گروه ممکن است به نسخه‌ کمدی آبادگران تبدیل شود.

چهره‌هایی چون حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران سازندگی، تقلای یاران احمدی‌نژاد برای کسب کرسی‌های مجلس را جدی نگرفته و گفته‌اند که «احمدی‌‌نژاد و یارانش یک کرسی در مجلس نخواهند داشت.»

از دیدگاه مرعشی شاید برخی اعضای گروه «یکتا» یاران احمدی‌نژاد محسوب نشوند، اما نشست انتخاباتی این گروه از هم اکنون زنگ خطری برای دولت حسن روحانی است. با این نشست، حامیان دولت روحانی به این خواهند اندیشید که اگر حداقلی از رویای یاران احمدی‌نژاد برای کسب کرسی‌های مجلس عملی شود، کار برای دولت سخت خواهد شد.

حامیان دولت اما ظاهرا امیدوارند که اعضای این گروه حتی در صورت راه یافتن به مجلس هر کدام راه خود را بروند. چرا که تنها ویژگی مشترک آنان عضویت در دولت محمود احمدی‌نژاد است: گروهی که از یک سو محمدعلی رامین و کامران دانشجو را شامل می‌شود و از سوی دیگر چهره‌هایی چون حمیدرضا حاجی بابایی محمد مصطفی نجار را.

محمود احمدی‌نژاد همیشه دوست داشت دولتش دولت اولین‌ها و بیشترین‌ها باشد. اینک حتی دولت سابق او هم دولت اولین‌ها است. او اولین رئیس جمهور سابقی است که مدیرانش گروهی سیاسی تشکیل می‌دهند و هر گونه ارتباط تشکیلاتی با رئیس سابق را تکذیب می‌کنند.آن هم مدیرانی که اولین و شاید آخرین سمت اجرایی شاخص‌شان در دولت احمدی‌نژاد بوده است.

چه‌بسا احمدی‌نژاد به همین اندازه هم قانع باشد، چرا که راه یافتن مدیرانش به مجلس می‌تواند امیدواری او برای بازگشت به سیاست ایران را افزایش دهد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.