ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۲۱ تالاب ایران زير خط قرمز، ۲۰ گونه دوزيست در معرض انقراض

۲۱ تالاب ایران به علت تغييرات اقليمی، زير خط قرمز قرار دارند. همچنین در ايران ۲۰ گونه دوزيست وجود دارد که بر اثر خشکی زمين و تغيير اقليم در معرض انقراض قرار گرفته‌اند.

اسماعيل کهرم، مشاور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ايران می‌گويد ۲۱ تالاب در کشور وجود دارد که به علت تغييرات اقليمی، زير خط قرمز قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، کهرم در همايش تغييرات آب و هوايی، روندهای جهانی و ملی، «کم عرض شدن و خشکيدن رودخانه و تالاب‌ها، نابودی جنگل‌ها، شتاب گرفتن شوری و نيز ترشی آب درياها» را از جمله عمده‌ترين تغييرات اقليمی برشمرد.

کهرم همچنين گفته که در ايران ۲۰ گونه دوزيست وجود دارد که بر اثر خشکی زمين و تغيير اقليم در معرض انقراض قرار گرفته‌اند و «اکنون چنان زيست می‌کنند که ممکن است فردا اثری از آن‌ها نباشد.»

به گفته او اگر برای کاهش مصرف انرژی، سوخت فسيلی، آب و فشار به طبيعت و جنگل، اراده جدی وجود داشته باشد، می‌تون با پديده تغيير اقليم مقابله کرد.

محسن ناصری، معاون طرح ملی تغييرات آب و هوا در سازمان حفاظت محيط زيست نيز گفته که خشکسالی ناشی از تغيير اقليم در کشور بر آبادانی اثر منفی می‌گذارد، مهاجرت را تقويت و در پی آن ناامنی ايجاد می‌کند.

بررسی آمار بلندمدت نشان‌دهنده بروز خشکسالی بسيار شديد در مناطقی از استان تهران، فارس، سمنان و شمال لرستان است.

اين آمار همچنين در استان‌های زنجان، بخش‌های وسيعی از اصفهان، شمال يزد، جنوب کرمان، شرق هرمزگان، عمده مناطق سيستان و بلوچستان، شمال سمنان، شمال خراسان رضوی خشکسالی خفيف تا شرايط نرمال از نظر ميزان بارش را نشان می‌دهد.

به گفته ناصری، بررسی انجام شده در سال ۱۳۹۱ نشان داد که حدود يک ميليون نفر از جمعيت ساکن در شرق کشور به علت بروز خشکسالی مهاجرت کرده و در نواحی کوهپايه‌ای البرز و زاگرس ساکن شده‌اند.

او اين آمار مهاجرات را «تکان دهنده» دانسته و افزوده جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و ارگان‌های امنيتی بايد به اين پديده «توجه ويژه‌ای بکنند.»

به ‌گفته اقليم‌شناسان، ايران از هم‌اکنون وارد مرحله سوم خشکسالی شده است، مرحله‌ای که به «خشکسالی هيدرولوژيکی» معروف است و طی آن سفره‌های آب زيرزمينی رفته رفته از ميان می‌روند.

در مرحله خشکسالی سوم، مهاجرت گسترده‌ای از روستاها به شهرها رخ خواهد داد که اين امر خود مشکلات اجتماعی و اقتصادی ديگری را به‌ همراه خواهد داشت.

گروه پژوهشی تغيير اقليم در «مرکز ملی اقليم‌شناسی» نيز تأييد کرده‌ است که دمای هوای کشور تا ۹۰ سال آينده افزايش و بارندگی کاهش خواهد يافت. اين مرکز پژوهشی برای بررسی تغييرات آب و هوايی ايران در سال‌های آينده اقدام به الگوسازی کرده است که نتايج آن نشان‌دهنده کاسته شدن از ميزان باران و خشک شدن سفره‌های آب زيرزمينی در ايران است که پيامد آن خشکسالی خواهد بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.