ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خشک شدن درياچه اروميه عامل بروز سرطان است

خطرات ناشی از خشک‌شدن درياچه اروميه می‌تواند شعاع ۵۰ تا ۵۰۰ کيلومتری خود را متأثر کند. با اين حال ناحيه‌ای که بيشتر در معرض خطر قرار دارد، آذربايجان شرقی و تبريز است.

مهدی احمدی، عضو ستاد احيای درياچه اروميه، از تشديد بروز بيماری سرطان به دليل خشکی درياچه اروميه خبر داد.

تا آبان ۱۳۹۲ از کل مساحت دریاچه ارومیه، تنها ۱۵ درصد باقی مانده بود

احمدی در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران، ايلنا، ضمن اشاره به کم‌کاری وزارت بهداشت در خصوص بررسی تأثيرات خشکی درياچه اروميه بر سلامت مردم، گفت: «در اطراف درياچه اروميه به دليل وجود گرد و غبارهای برخاسته از مناطق خشک درياچه، مشکلات جدی برای سلامتی از قبيل مشکلات تنفسی و فشار خون ايجاد می‌شود.»

عضو ارشد ستاد احيای درياچه اروميه در ادامه گفت: «نشست نمک و بازتابش خورشيد بر روی آن بر بينايی و پوست افراد تأثير گذاشته و باعث بروز جدی بيماری‌های پوستی و چشمی خواهد شد.»

او نگرانی عمده در اروميه را رسوبات نمکی و فلزات سنگينی دانست که بر اثر خشکی درياچه نشست کرده‌اند. به گفته اين مقام مسئول با بلند شدن اين رسوبات در هوا، بروز بيماری سرطان در منطقه تشديد خواهد شد.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130718_Environment_Urmia_BijanRouhani.mp3[/podcast]

سرطان: آخرین پرده از فاجعه ارومیه

مهدی احمدی در ادامه خاطر نشان کرد که تاکنون هيچ نهادی مانند وزارت بهداشت و يا دانشگاه‌های علوم پزشکی مطالعه‌ای در مورد تأثير خشکی درياچه اروميه بر سلامت مردم را انجام نداده‌اند.

به گفته این کارشناس مسائل زیست محیطی، خطرات ناشی از خشک‌شدن درياچه اروميه می‌تواند شعاع ۵۰ تا ۵۰۰ کيلومتری خود را متأثر کند. با اين حال ناحيه‌ای که بيشتر در معرض خطر قرار دارد، آذربايجان شرقی و تبريز است، زيرا سمت بادهای غالب اين منطقه از غرب و جنوب غربی به سمت شرق می‌وزند.

دریاچه ارومیه به عنوان پهن‌پیکرترین پهنه‌ی آبی کشور با بیش از ۵۵۰ هزار هکتار وسعت، تا سال ۱۳۷۵ خورشیدی، بیستمین دریاچه بزرگ شور جهان محسوب می‌شد. از آن زمان به تدریج روند کم‌آب شدن و خشکی دریاچه آغاز شد و متناسب با کاهش سطح دریاچه، بر میزان نگرانی کارشناسان، فعالان محیط زیست و مردم افزوده شد.

به نحوی که امروز مسأله‌ بودن یا کابوس نبودن دریاچه به یک دغدغه‌ ملّی تبدیل شده و حتی حساسیت‌هایی فرامرزی هم یافته است. آن گونه که حسن روحانی در نخستین جلسه هیأت دولت یازدهم، تصمیم گرفت در شرایطی که هنوز رئیسی برای سازمان حفاظت محیط زیست تعیین نکرده، خبر از تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه بدهد. با این حال مسئله خشک شدن دریاچه ارومیه و تأثیر آن بر بهداشت و سلامت مردم، تا کنون مورد توجه طرح‌های مربوط به این دریاچه قرار نگرفته بود.

تا آبان ۱۳۹۲ از کل مساحت دریاچه ارومیه، تنها ۱۵ درصد باقی مانده بود.

در صورت خشکی کامل دریاچه ارومیه، دست کم پنج میلیون نفر به طور مستقیم تحت تأثیرات منفی آن قرار می‌گیرند، در حالی که جمعیتی که غیرمستقیم و در استان‌های دیگر، آسیب خواهند دید، بسیار بیشتر از این تعداد خواهد بود.در صورت خشکی کامل دریاچه ارومیه، دست کم پنج میلیون نفر به طور مستقیم تحت تأثیرات منفی آن قرار می‌گیرند، در حالی که جمعیتی که غیرمستقیم و در استان‌های دیگر، آسیب خواهند دید، بسیار بیشتر از این تعداد خواهد بود..

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اكبر

    دري زبانها هم محيط زيست مردم اذربايجان را دارند نابود ميكنند وهم زبان و فرهنگ بومي مردم را ارزوي ديرينه اين دري زبانها اين بود كه اذربايجان تبديل به بيابانهايي مثل يزد و اصفهان و فارس شود ظاهرا به اين ارزو يشان دارند ميرسند