ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ناتوانی اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، در جلوگیری از ورود داروهای قاچاق

به گفته مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی ایران، بخشی از داروهای قاچاق مربوط به تبلیغات ماهواره‌ای هستند و توزیع‌شان به‌وسیله پیک‌های موتوری انجام می‌شود.

به گفته مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی ایران، بیش از ۹۵ درصد داروهای قاچاق در سیستم رسمی دارویی کشور شناسایی نمی‌شوند. بخشی از این داروها مربوط به تبلیغات ماهواره‌ای هستند و توزیع‌شان در ایران به‌وسیله پیک‌های موتوری صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری کار (ایلنا)، مهدی پیرصالحی مدعی شده است که پیچیدگی سیکل ورود داروهای غیرمجاز به ایران، این سازمان را در برخورد با قاچاقچیان دارو و همین‌طور جلوگیری از پخش این موارد ممنوع، ناتوان کرده است.

پیرصالحی روز جمعه ۱۶ مرداد‌ماه به خبرگزاری ایلنا گفته است: «ما در کل کشور سیستم ثبت دارو را آغاز کرده‌ایم. این سیستم به‌منظور جلوگیری از ورود داروی قاچاق ابتدا در چند داروخانه به‌صورت پایلوت انجام می‌شود. در این طرح ارتباط داروخانه با بیمه‌ها و تأمین زیرساخت‌های آن مهم است. همچنین نسخه الکترونیکی که تهیه می‌شود نیز لازم است به این سیستم اضافه شود.»

در عین‌حال این مقام مسئول پذیرفته است که به دلیل گسترده بودن شبکه‌های قاچاق مواد دارویی، این تنها روش و بهترین راه حل ممکن برای جلوگیری از ورود داروهای غیرمجاز به خانه‌های مردم نیست.

از سال‌ها قبل، شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان با پخش تبلیغاتی در مورد داروهای هورمونی، جای این داروهای قاچاق را در سبد خرید خانوارهای ایران باز کرده‌اند. عوارض شدید برخی از این داروها بر سلامت شهروندان ایرانی که بدون اطلاع یا مشورت با پزشکان این داروها را مصرف می‌کنند، بحث‌هایی جدی در حوزه بهداشت و سلامت جامعه به وجود آورده است.

خبرگزاری مهر، تیر ماه امسال با استناد به گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، گزارش کرده بود که سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر در دنیا قربانی مصرف داروهای تقلبی و قاچاق می‌شوند. همچنین، بر اساس اعلام این سازمان حدود ۲۵ درصد از داروهای عرضه‌ شده در بازار مصرف جهان تقلبی هستند که این موضوع نگرانی جدی جامعه جهانی را برانگیخته است.

علاوه بر این، در گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محمدمهدی قیامت، معاون آموزشی و پ‍ژوهشی سازمان نظام پزشکی تهران آمده بود که حداقل، ۲۰ تا ۳۰ درصد داروهای لاغری، زیبایی و آرایشی مصرفی در کشور قاچاق، تقلبی و پر عارضه هستند که سلامت جامعه را تهدید می‌کنند. به گفته او، داروهای تقلبی به طور عمده در کارگاه‌های زیر‌زمینی هند، چین، پاکستان و سایر کشورها و حتی برخی کشورهای اروپایی تولید و روانه بازار مصرف می‌شوند.

همچنین عبدالرضا مصری، عضو هیات رییسه مجلس ایران هم در سمینار مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی که تیرماه امسال برگزار شد، گفته بود: «به نظر من مجازات‌های فعلی برای قاچاق دارو و تولیدکنندگان داروهای تقلبی به‌هیچ‌عنوان کفایت نمی‌کند، زیرا اگر این قوانین کفایت می‌کرد نباید شاهد قاچاق و توزیع داروهای تقلبی در کشور می‌بودیم.»

حالا اما خبرگزاری ایلنا از قول مهدی پیر‌صالحی نوشته است: «این که شرکت‌ها با مراجعه به پزشکان داروهای خود را به آن‌ها معرفی کنند روشی مرسوم است اما ممکن است در این میان ارتباط‌های نامناسبی هم بین پزشک،‌ داروخانه و تولیدکننده دارو ایجاد شود یا حتی برخی از داروهای قاچاق با این روش وارد بازار شوند، اما مساله این است که نمی‌توانیم از این کار جلوگیری کنیم.»

این گفته‌ها می‌تواند به معنی بالا بردن دست‌ها و تسلیم زود هنگام مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، در مقابل قاچاق دارو تلقی شود؛ آن هم پیش از آغاز طرح جلوگیری از ورود داروهای غیرمجاز به خانه شهروندان.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.