ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کشت برنج در استان فارس به دلیل کم‌آبی ممنوع شد

وزارت جهاد کشاورزی به دلیل محدودیت منابع آبی، امسال از ۱۴ استان به غیر از استان‌های شمالی خواسته بود که برنج کشت نکنند

یک مقام سازمان جهاد کشاورزی خبر داده که کشت برنج در استان فارس به دلیل کم‌آبی ممنوع شده است.

محمدمهدی قاسمی، شنبه ۳۱ مرداد به خبرگزاری تسنیم گفته که ‌فارس «استانی خشک است و کاشت برنج در آن مناسب نیست.»

او همچنین در خصوص وضعیت کشاورزانی که تنها از راه کشت برنج زندگی خود را می‌گذرانند، گفته که به جای برنج، کشت‌های جایگزین که مصرف آب کمتری دارند، به آن‌ها پیشنهاد شده است.

به گفته قاسمی، در حال حاضر سطح زیرکشت برنج در استان فارس از ۴۰ هزار هکتار به ۳۰ هزار هکتار رسیده و این امکان برای کاهش بیشتر سطح زیرکشت نیز وجود دارد.

بر اساس بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی که سال گذشته صادر شد، کشت برنج در ۱۴ استان از مجموع ۱۶ استان برنج‌خیز ایران ممنوع شد و سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های ممنوع شده است اما جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج گفته که وزارت جهاد کشاورزی به دلیل محدودیت منابع آبی، امسال از ۱۴ استان به غیر از استان‌های شمالی خواسته بود که برنج کشت نکنند اما تمامی این استان‌ها اقدام به کشت کرده‌ و هیچ‌گونه تغییری در تولید ندادند.

به گفته او، وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید برنج ایران را امسال حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برآورد کرده است.

خشکسالی و بحران کم‌آبی سال‌هاست که اغلب مناطق ایران را فرا گرفته است. به گفته رحیم می‌دانی معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو، این خشکسالی تا ۲۰ سال دیگر همچنان ادامه دارد. او می‌گوید بحران و کمبود آب ممکن است به مناقشه و حتی جنگ منجر شود.

در همین حال عیسی کلانتری، مشاور معاون اول رئیس‌جمهوری ایران گفته که در دولت پیشین ۷۵ ‌میلیارد متر مکعب از آب‌های زیرزمینی بیش از حد مجاز برداشت شد در حالی ‌که در ۲۴‌سال قبل از آن، از اول انقلاب تا ۱۳۸۴، فقط ۴۵‌ میلیارد مترمکعب به صورت غیرمجاز از این آب‌ها برداشت شده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.