ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«دشت خاتون‌آباد کرمان قربانی فناوری چینی ذوب مس شده است»

در کنار معادن مس شهربابک، کارخانه ذوب مس خاتون‌آباد ساخته شد اما فناوری ساخت این کارخانه چینی و «فاقد استانداردهای محیط‌زیست» بود و باعث آلودگی منطقه شده است.

فعالیت کارخانه ذوب مس در دشت خاتون‌آباد شهرستان شهربابک در استان کرمان باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و تلف شدن دام‌ها شده است. فناوری این کارخانه چینی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کارخانه از سال ۱۳۷۴ راه‌اندازی شده و از آن زمان تاکنون ۴۰ هزار دام در این منطقه بر اثر آلودگی ذوب مس تلف شده‌اند.

بر پایه این گزارش، در این سال در کنار معادن مس شهربابک، کارخانه ذوب مس خاتون‌آباد ساخته شد اما فناوری ساخت این کارخانه چینی و «فاقد استانداردهای محیط‌زیست» بود و به همین دلیل مواد آلوده‌ای که از دودکش و پساب کارخانه وارد هوا و دشت می‌شود، باعث آلودگی منطقه شده است.

محمد صالحی، فعال محیط‌زیست می‌گوید خاتون‌آباد درگذشته یکی از مناطق سرسبز بوده اما پس از فعالیت کارخانه ذوب مس به ‌تدریج منابع منطقه آلوده‌شده است و در‌‌‌نهایت بسیاری از مردم از این منطقه کوچ کردند.

به گفته او، در ابتدا دودکش‌های این کارخانه از فیلترهای استاندارد برخوردار نبوده و چرخه تولید در کارخانه نیز کامل نبوده است و به‌عنوان‌ مثال پساب کارخانه بدون تصفیه مناسب، وارد طبیعت می‌شده و یا کارخانه اکسید در این مجتمع صنعتی وجود نداشته و گاز آلوده به‌صورت مستقیم وارد هوا می‌شده است.

بر پایه این گزارش، لایه‌ای از فلزات سنگین بر پهنه دشت پراکنده‌شده و روزانه ده‌ها رأس دام روستاییان براثر این آلودگی‌ها تلف می‌شوند و «در بهترین حالت پس از تحویل لاشه دام‌ها به چاله‌های معدوم کردن دام‌ها، دامداران پول دام تلف‌شده‌شان را می‌گیرند.»

محمدرضا شریفی، فرماندار شهربابک نیز از پیگیری‌ برای کاهش آلودگی و رفع مشکلات آلایندگی ذوب مس خبر داده و ابراز امیدواری کرده تا دو سال آینده با احداث کارخانه اسید، میزان آلودگی کمتر شود.

ایران دومین ذخایر عمده مس را در اختیار دارد که نزدیک به ۹۰ درصد این منابع در استان کرمان قرار دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.