ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله به بیمارستان قندوز می‌تواند جنایت جنگی محسوب شود

آمریکا هنوز مسئولیت خود در بمباران کلینیک قندوز را نپذیرفته است. کمیسر حقوق بشر سازمان ملل این حمله را جنایتکارانه خواند. ۱۹ نفر از جمله ۱۲ کادر پزشکی در حمله کشته شده‌اند.

رئیس جمهور و وزارت دفاع آمریکا از بمباران کلینیک قندوز ابراز تاسف کرده‌اند. سازمان پزشکان بدون مرز می‌گوید قندوز را ترک خواهد کرد. کمیسر حقوق بشر سازمان ملل این حمله را جنایتکارانه خواند.

Konduz Hospital

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با بازماندگان بمباران کلینیک قندوز ابراز همدردی کرد. اوباما نیز مانند وزیر دفاع آمریکا، حمله به این بیمارستان را "یک تراژدی" خواند.

جنگنده‌های آمریکایی در تلاش برای بازپس گیری قندوز، این بیمارستان را هدف گرفته‌اند. سازمان پزشکان بدون مرز می‌گوید از ۱۹ کشته این حمله، ۱۲ نفر از کادر درمانی و باقی از میان بیماران بوده‌اند. ۳۷ نفر دیگر در این حمله مجروح شده‌اند.

هنوز معلوم نیست این حمله هدفمند بوده یا سهوا صورت گرفته است. اوباما در بیانیه‌ای گفته است: «منتظر نتیجه تحقیقات هستیم تا نظر خود در باره این تراژدی را اعلام کنیم.»

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا می‌گوید در زمان اصابت بمب به بیمارستان، نیروهای آمریکایی در حال انجام عملیاتی علیه طالبان در نزدیکی محل کلینیک بوده‌اند. هم اینک تحقیقاتی با توافق دولت افغانستان پیرامون چرایی این حمله آغاز شده است.

بیمارستان قندوز پس از بمباران

سرناندو استرئوآ، سخنگوی نیروهای ناتو در افغانستان اعلام کرد: «نیروی هوایی آمریکا در ساعت ۲:۱۵ بامداد سوم اکتبر عملیاتی در نزدیکی محل بیمارستان برای دفع تهدیدهای طالبان انجام داد.»

بریان تریبوس، سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز گفت احتمالا در این عملیات، بمبی اشتباها به بیمارستان اصابت کرده است. در زمان بمباران کلینیک، ۱۰۵ بیمار و ۸۰ پرسنل درمانی در بیمارستان بودند.

روایت مقامات دولتی افغانستان

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید نیروهای طالبان وارد بیمارستان شده و از این محیط برای حفظ امنیت خود سود جسته بودند. صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز اعلام کرده که در زمان حمله به کلینیک، ۱۰ الی ۱۵ شبه‌نظامی طالبان در این محل پناه گرفته بودند. صدیقی گفته که همه این نیروها کشته شده‌اند اما کادر درمانی بیمارستان نیز جزء قربانیان حمله هستند.

طالبان اما می‌گویند در زمان حمله، هیچیک از آنها در کلینیک نبود. یکی از سخنگویان طالبان سرویس مخفی افغانستان را به خاطر ارائه اطلاعات نادرست به آمریکایی‌ها در این زمینه، مسئول بمباران بیمارستان خواند.

سخنگوی پزشکان بدون مرز در این میان اعلام کرد که همکاران این سازمان، به کار در کلینیک قندوز خاتمه می‌دهند. این سازمان امدادی، بمباران کلینیک قندوز را به عنوان «نقض شدید حقوق ملل» محکوم کرده و خواستار تحقیقات مستقل در باره این بمباران شده است.

مسئولان این نهاد می‌گویند همه اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی این مرکز، پیشاپیش به اطلاع طرفین منازعه رسیده بود. در شب حادثه نیز موقعیت دقیق بیمارستان به آگاهی نیروهای آمریکایی رسیده بود. با این همه بیمارستان به مدت نیم‌ساعت بمباران شد.

زید رعد الحسین، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر این حمله را «فاجعه‌بار، غیرقابل تحمل و جنایتکارانه» خوانده است. او گفته اگر در تحقیقات مشخص شود که حمله به صورت هدفمند انجام گرفته، می‌توان ماجرا را با عنوان «جنایت جنگی» بررسی کرد.

بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل نیز بمباران یک مرکز درمانی را به شدت محکوم کرده و خواستار روشن شدن مسئولیت عوامل حمله شده‌ است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.