ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نیمی از جنگل‌های شمال ایران از بین رفته است

یک مقام سازمان محیط زیست ایران می‌گوید که وسعت جنگل‌ها در شمال این کشور در نیم قرن گذشته از حدود ۳. ۶ به ۱. ۹ میلیون هکتار کاهش یافته است.

یک مقام سازمان محیط زیست ایران می‌گوید که وسعت جنگل‌ها در شمال این کشور در نیم قرن گذشته از حدود ۳.۶ به ۱.۹ میلیون هکتار کاهش یافته است.

جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران با قدمتی در حدود ۴۰ میلیون سال یادگار دوران ژوراسیک زمین‌شناسی هستند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، محمد درویش، مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست شامگاه چهارشنبه ۲۲ مهر در یک همایش در کاشان اصفهان گفته که ۸۰۰ هکتار از جنگل‌های باقی مانده نیز «مخروبه» است.

درویش از جنگل‌های هیرکانی ایران به‌عنوان «دیرینه‌ترین رویشگاه گیاه در جهان نام برده» که «بسیاری از اکولوژیست‌ها و گیاه‌شناسان جهان آرزوی داشتن چنین اکولوژی را دارند، اما ما نه تنها قدر آن را نمی‌دانیم بلکه آن را به زباله‌دان تبدیل کرده‌ایم.»

جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران با قدمتی در حدود ۴۰ میلیون سال یادگار دوران ژوراسیک زمین‌شناسی هستند و از کهن‌ترین و ارزشمند‌ترین زیستگاه‌های جنگلی در جهان به شمار می‌آیند. از این مناطق به‌عنوان موزه‌ه‌های جنگلی یاد می‌شود.

جنگل‌های هیرکانی در حاشیه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر و بین دو کشور ایران و آذربایجان قرار دارند و از منطقه هیرکن در آذربایجان آغاز و تا استان گلستان و مازندران در ایران امتداد دارد. سهم آذربایجان از این جنگل‌‌ها تنها حدود ۲۰ هزار هکتار است در حالی که سهم ایران در حدود ۲ میلیون هکتار برآورد می‌شود.

مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در این همایش از خلیج فارس نیز به‌عنوان «آلوده‌ترین آبگیر کره زمین» نام برده است.

به گفته سازمان حفاظت محیط زیست ایران، سالانه بیش از پنج میلیون لیتر سوخت توسط قاچاقچیان در خلیج فارس‌‌‌ رها و باعث آلودگی گسترده‌تری می‌شود.

محمد درویش همچنین گفت: «در کدام مقطع تاریخی سراغ داریم که همزمان همه تالاب‌های مرکزی از بین رفته باشد؟ افت سطح آب‌های زیرزمینی به بیش از دو متر رسیده باشد و ۹۰ درصد از اندوخته‌های جانوری را نیز از دست داده باشیم؟ در کدام دوره از تاریخ سراغ داریم که به‌طور همزمان شمار جانوران اعم از بز، کل، آهو، جبیر، قوچ، میش و گوزن به کمتر از ۱۱۰ هزار رأس رسیده و ۱۸ میلیون رأس بلوط در زاگرس خشک شده باشد؟»

او افزوده: «ما آخرین نسلی هستیم که می‌توانیم ایران را از این وضعیت بحرانی نجات دهیم و اگر این کار را انجام ندهیم در برابر نسل آینده شرمنده خواهیم شد.»

محیط زیست در ایران طی دهه‌های اخیر با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده است. از جمله آتش‌سوزی جنگل‌ها، خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها، دست‌اندازی به محیط زیست مانند کاهش مداوم جنگل‌ها، مراتع، تخریب کوهستان‌ها و شکار حیوانات.

روند فزاینده تخریب محیط زیست در ایران سبب شد که مرداد سال گذشته ۲۴ حزب در ایران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری درباره‌ نابودی محیط زیست کشور هشدار بدهند.

به گفته امضاکنندگان این نامه، «وضعیت محیط زیست کشور در بحرانی‌ترین دورانِ تاریخ خود به‌سر می‌برد. وضعیت تا آن اندازه بحرانی و در خطر است که می‌گویند جنگل‌های این سرزمین ــ که روزانه ۴۰ هکتار از وسعتشان کاسته می‌شود و این تخریب روندی صعودی دارد ــ تا چند دهه دیگر به وضعیتی همچون وضعیت کنونی تالاب‌های آن دچار خواهند شد.»

گنجاندن دروسی مرتبط با محیط زیست که «به انضباط اخلاقی و نفع ملی بیشتر بینجامند»، از نکاتی است که از دیدگاه امضاکنندگان این نامه برای جامعه‌ امروز ضروری است.

سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش گفته‌اند که از مهرماه امسال، در یک برنامه مشترک ۶۰ مدرسه محیط زیستی در ایران راه‌اندازی کرده‌اند.

«مدارس جامع محیط زیست» در سه مقطع دبستان، راهنمایی و متوسطه تشکیل می‌شود و دانش‌آموزان به مدت ۹ سال تحت آموزش خواهند بود. این مدارس به اختصار «جم» خوانده می‌شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حامد

    جنگل های سر سبز و طبیعت آرام و دریای زیبا... آرزوی هرکشوری داشتن چنین مناطقی است اما...

  • شهروند درجه سه

    از بین برود ! جنگل را میخواهیم چکار؟ در صدر اسلام مگر در مکه اینهمه جنگل بود؟ همش زحمت است. با این همه درخت که نمی شود ویلاسازی و ساختمان سازی کرد ! جنگل ها را بدهند فرزند برومند آیت اله یزدی بتراشد ، چوبها را فروشد و زمینهای صاف شده را بدهند سپاه یا ستاد اجرای فرمان امام یک فکری برایشان بکنند. بستاد اجرای فرمان امام زمینها را بگیرد سند بزند بعد بدهد سپاه ساختمانهای تجاری اداری بسازد و بفروشد. پولش را هم بدهند ولی امر مسلمین جهان یک فکری برایشان بکند. با شرکت بزرگان نظام مقدس میشود ویلاسازی هم کرد. این همه ویلاسازی در کلاردشت و جاهای دیگر با وجود این همه درخت مزاحم مگر شدنی بود؟! مگر در صدر اسلام در عربستان این همه درخت و جنگل بود؟ اینهمه مفسده جویی نکیند. یک قدری ایمان داشته باشید. این حرفها تبلیغ علیه نظام است. بفرمایش آیت اله جنتی اگر چند از کسانی که این حرفها را میزنند را بگیرند اعدام کنند دیگر کسی از این گله ها و شکایت ها نمی کند. آنهم در این موقعیت حساس که داریم با همکاری برادر مجاهد ولادیمیر پوتین رئیس حکومت مقدس روس ( با هزینه ملت فتنه گر ایران) حکومت بعثی سوریه ( عضو کنفرانس 2+6‌خلیج فارس که همان عربی باشد) را نجات میدهیم ! خجالت بکشید. این چه حرفهایی است ؟ بفرمایش امام خمینی بنیانگذار این نظام مقدس پربرکت ، انشااله خدا ما را آدم کند !