ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر خارجه آلمان در تهران: حل بحران سوریه در گرو مشارکت تمام طرف‌های درگیر و کشورهای منطقه است

نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ

نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران برگزار شد. در حالی‎که مقام‌های ایرانی محور اصلی این نشست را «اجرای توافق هسته‎ای» اعلام کرده بودند، بررسی بحران سوریه اصلی‌ترین موضوع مورد بحث در این نشست است.

فرانک واتر اشتاین مایر و محمد جواد ظریف وزرای خارجه آلمان و ایران/ عکس: مهدی قاسمی

فرانک والتر اشتان مایر، وزیر امورخارجه آلمان که به منظور شرکت در این نشست به ایران سفر کرده است، از تهران خواست که نفوذ خود بر دمشق را به منظور پایان دادن به بحران سوریه به کار بگیرد.

وزیر امور خارجه آلمان حل بحران سوریه را در گرو مشارکت تمام طرف‌های درگیر و کشورهای منطقه دانست و اعلام کرد که برای ادامه رایزنی‌ها به عربستان سعودی خواهد رفت.

او ادامه داد: «ایران باید نقش سازنده خود در سوریه را ایفاء کند و بدون ایران ما در سوریه به نتیجه نمی‌رسیم».

وزیر خارجه آلمان گفت که شروع فرایند سیاسی برای حل بحران سوریه باید هرچه سریع‌تر آغاز شود.

خبرگزاری "ایسنا" نوشت که اشتان مایر در نشست مشترک با وزیر امورخارجه ایران تجزیه سوریه را اجتناب ناپذیر دانسته است. چنبن اظهار نظری در رسانه‌های آلمانی‌زبان منتشر نشده است.

ظریف: ما به دنبال حذف عربستان نیستیم

به گزارش ایسنا محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران در این نشست گفت: «راه حل نظامی راهکار حل بحران سوریه نیست. ما پیش از این هم گفته‌ایم که راه حل بحران سوریه سیاسی و بدون پیش شرط است. ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم افرادی از خارج از منطقه دیالوگ‌هایی را در سوریه دیکته کنند بلکه می‌خواهیم اطمینان حاصل شود که آینده سوریه مطمئن است و آن‌ها باید آینده کشورشان را از طریق صندوق رأی تعیین کنند نه اسلحه».

ظریف در سخنان خود با اشاره به اینکه ایران با عربستان رقابتی ندارد، گفت: «بی‌ثباتی در سوریه به بی‌ثباتی در منطقه می‌انجامد». او ادامه داد که ایران به دنبال منزوی کردن عربستان نیست و اگر امنیت این کشور به خطر بیافتد امنیت ایران نیز به خطر می‌افتد.

ظریف در حالی از تلاش ایران برای حل بحران سوریه بدون پیش شرط کشورهای غربی و ترکیه خبر داده است که کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در همین نشست گفته است: «بشار اسد خط قرمز ماست و گفته‌ایم که باید بماند».

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره وضعیت جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران گفت که اتهامات این فرد قضایی و جدی است اما ما از نظر بشر دوستانه تلاش می‌کنیم تا این مشکل حل شود.

نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ با حضور نمایندگان ۶۰ کشور جهان در تهران برگزار می‌شود. علاوه بر ظریف و اشتاین مایر، ابراهیم جعفری وزیر  امور خارجه عراق، صلاح‌الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان، جبران باسیل وزیر خارجه لبنان، یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان، نچیروان بارزانی نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق و هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حاضران در این کنفرانس مونیخ هستند.

این نشست درآمدی است بر کنفراس امنیتی مونیخ که سالانه در ماه فوریه برگزار می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Farid

    اشتان مایر: ایران باید نقش سازنده خود در سوریه را ایفاء کند!! شما از مریخ امده ای ؟!

  • iran1

    بلایی که بشریت بر سر خود و دیگر موجودات کره زمین و حتی کرات دیگر می اورد، در نتیجه خودخواهی است که جلوه اش در تصور مغروانه از خود به نام اشرف مخلوقات! بله بشر خود را اشرف مخلوقات به معنی برتری خودخواهان بداند همینست. مگر اینکه تعریف جدیدی از اشرف مخلوقات بدهد. یعنی شرافت را در عدم سواستفاده از قدرت برتش یعنی مغز و تفکر بداند. بدیهی است تجمع این خودخواهی مخرب در وجود حکومتهاست. چه دموکراتیک و چه غیردموکراتیک، همگی نمایندگی غرور بشریت هستند. ببنید یک دیکتاتور در اثر خودخواهی و فزون خواهی، راضی به امکانات و ثروت و قدرت یک کشور چون ایران یا سعودی... نمیشود و میخواهد بساط استکبارش در سطح منطقه و جهان گسترش دهد. دست یازی استکباری از بلایای جهانی بشریت است که استین حکومتها برون امده است. در جهانی اگر عادلانه (و نه متساوی!) امکانات و ثروت توزیع شود نیازی به جنگ و تخریب نیست. اگر صاحبان ثروت و قدرت بخشی ناچیزی از این ثروت و قدرت میان مردم تهی دست و کارگران بیشتر توزیع کنند. به کارگر حقوق به اندازه کفاف زندگی اش بدهند...

  • Farid

    اتحادیه اروپا فکر کرده اینها پول ذخیره دارند تا بنجلهای اروپایی را بخرند! بدهی 300هزار میلیارد تومانی دولت از کل مبلغ ارجاعی بیشتر است ! شرم بر انها که تصرف نیمی از عراق و سوریه و سرکوب و اعدام مردم ایران را را توسط حکومت اسلامی ایران نادید میگیرند. بزودی موج بیشتر فراریان خاور میانه٬ اروپا را به بحران بزرگ میکشاند!

  • nader

    از عامل بحران التماس میکنند انرا حل کند؟!