ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چهار نوجوان در زندان سنندج در انتظار اعدام هستند

چهار زندانی که در سنین نوجوانی و زیر ۱۸ سال بازداشت و به اعدام محکوم شده‌اند، در زندان سنندج به‌سر می‌برند.

چهار زندانی که در سنین نوجوانی و زیر ۱۸ سال بازداشت و به اعدام محکوم شده‌اند، در زندان سنندج به‌سر می‌برند.

هویت این چهار زندانی را هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، افشا کرده و نوشته است اتهام همه آن‌ها قتل عمد عنوان شده است.

هویت و سن هنگام وقوع قتل و یا بازداشت متهمان به این شرح گزارش شده است: یوسف محمدی، متولد ۱۳۷۴، سن زمان بازداشت ۱۴ سال؛ هیمن اورامی‌نژاد، متولد ۱۳۷۶، سن زمان بازداشت ۱۷ سال و ۹ ماه، سال وقوع قتل ۱۳۹۰؛ سیاوش محمودی، متولد ۱۳۷۴، سن زمان بازداشت ۱۷ سال، و آمانج حسینی (اویسی)، سن زمان بازداشت ۱۷ سال.

در میان این چهار نفر سیاوش محمودی مدعی شده که برای دفاع از خودش در مقابل تجاوز مرتکب قتل شده است.

این گزارش می‌افزاید، کیومرث نصیری نیز یکی دیگر از زندانیان سنندج است که در نوجوانی به اتهام قتل بازداشت شده و متهم است که در سال ۱۳۹۳ و در یک نزاع جمعی در پارک شکوفه سقز فردی به نام ایوب عبدی را به قتل رسانده است. پرونده کیومرث نصیری در حال رسیدگی است و هنوز حکمی برای او صادر نشده است.

در ایران سن مجازات کیفری کودکان برای پسران ۱۵ سال و برای دختران ۹ سال تعیین شده است. در کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک اعدام افراد کمتر از ۱۸ سال ممنوع است. پس از اصلاحاتی در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲، قانونگذار صدور حکم اعدام برای کسانی که در کودکی مرتکب قتل شده‌اند را منوط به رشد عقلی آن‌ها کرده است.

در هفته‌های گذشته فاطمه سالبهی که به اتهام قتل همسر خود در سن ۱۷ سالگی بازداشت شده بود، در سن ۲۳ سالگی در شیراز به دار آویخته شد و صمد ذهبی که هنگام یک نزاع با شلیک گلوله یک نفر را کشته بود و به‌هنگام ارتکاب جرم ۱۷سال سن داشت نیز اعدام شد.

ایران، عربستان، پاکستان و سودان تنها کشورهایی هستند که همچنان به اعدام کودکان ادامه می‌دهند. ایران پس از چین، دومین تعداد اعدام در جهان را دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.