ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نشست وین درباره آینده بشار اسد نتیجه‌ای نگرفت

نمایندگان ۱۷ کشور، سازمان ملل و اتحادیه اروپا در وین نشست نخست خود برای حل بحران سوریه را به ‌پایان رساندند. آن‌ها درباره آینده اسد تصمیمی نگرفتند اما ظاهراً پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

نشست نمایندگان ۱۷ کشور، سازمان ملل و اتحادیه اروپا در وین برای حل بحران سوریه بدون آن‌که درباره آینده بشار اسد تصمیمی بگیرد پایان یافت. لوران فابیوس می‌گوید این نشست پیشرفت‌هایی داشت.

نشست حل بحران سوریه در هتل امپریال وین روز جمعه ۳۰ اکتبر / ۸ آبان برگزار شد و وزیران خارجه ایران، آمریکا، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی، لبنان، اردن، عراق، مصر، قطر، عمان، امارات متحده عربی، آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا در آن حضور داشتند و چین معاون وزیر خارجه خود را به وین فرستاده بود.

ایران برای نخستین بار به این نشست دعوت شده بود. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به‌همراه یک هیأت بلندپایه در این مذاکرات شرکت داشت.

همچنین استفان دی میستورا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در نشست وین حضور داشتند.

مذاکرات روز جمعه از ساعت ۱۰ صبح آغاز شد و تا ساعت ۱۷ ادامه یافت.

در جریان نشست وین برخی از خبرگزاری‌ها اعلام کردند که ایران با کنار رفتن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت در ظرف شش ماه موافقت کرده است اما حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران این خبر را تکذیب کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در نشست وین

ایران و روسیه از جمله متحدان حکومت بشار اسد هستند و با کنار رفتن او از قدرت مخالف‌اند. در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر تغییر دیدگاه‌های این دو کشور در این‌باره منتشر شده بود.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه پس از پایان مذاکرات روز جمعه گفت شرکت‌کنندگان درباره همه مسائل مربوط به سوریه از جمله دشوارترین آن‌ها گفت‌وگو کرده‌اند.

به‌گفته فابیوس اختلاف‌هایی وجود دارد اما پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده است. پیشرفت‌هایی که او برشمرد در زمینه‌های روند انتقال قدرت در سوریه، حکومت انتقالی، انتخابات در این کشور و قانون اساسی جدید آن بوده‌اند.

منابع خبری پیش از آغاز نشست روز جمعه از طرح جدید در مذاکرات وین برای برقراری آتش‌بس در سوریه خبر داده بودند که بر اساس آن در پی برقراری آتش‌بس، یک دولت انتقالی با شرکت بشار اسد و مخالفانش تشکیل خواهد شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • naseem

    عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، ابراز امیدواری کرده تا ایران از رفع تحریم‌ها علیه خود، برای «بهبود شرایط اقتصادی»اش استفاده کند نه «سیاست‌های خصمانه» در منطقه. خبرگزاری رویترز گزارش داده که آقای جبیر این سخنان را شنبه نهم آبان در نشست امنیتی منامه بیان کرده است. پیش از وزیر امور خارجه عربستان سعودی، برخی دیگر از مقام‌های ارشد منطقه نیز از اینکه جمهوری اسلامی با پولی که بر اثر لغو تحریم‌ها عایدش می‌شود، برای افزایش ناامنی در خاورمیانه استفاده می‌کند، ابراز نگرانی کرده بودند. از جمله بنیامین نتانياهو، نخست‌وزیر اسرائیل که گفته بود این پول به مصرف مردم ايران نخواهد رسيد. او توضیح داده بود که جمهوری اسلامی «از اين پول برای ساخت مدرسه، بيمارستان يا جاده استفاده نمی‌کند. آنها از اين پول برای گسترش ماشين ترور و نظامی خود که همين الان خاورميانه را به خود مشغول کرده، استفاده می‌کنند».

  • Farid

    وزیر خارجه بحرین شنبه نهم آبان در یک همایش امنیتی در منامه، در تازه‌ترین موضع‌گیری علیه آنچه که «دخالت‌های  حکومت ایران» در منطقه می‌نامد، مدعی شد که «حکومت ایران مانند داعش» کشورش و دیگر کشورهای عربی را «تهدید» می‌کند. شیخ خالد بن حمد آل خلیفه افزود، «حمایت حکومت  ایران از خرابکاری در کشورهای عربی کمتر از خطرات پیکارجویان جهادگرای حکومت اسلامی (داعش) نیست.

  • بهنام

    10 سال دیگر در چنین روزی : نشست وین درباره آینده بشار اسد نتیجه‌ای نگرفت جمع کنید این ژست دموکراسی غربی را و بیشتر از این ملت سوریه را به کشتن ندهید . سوریه به دکان ایران و عربستان و آمریکا و روسیه تبدیل شده و همه این شیاطین به دنبال اهداف کثیف و شوم خود هستند و در این بین این مردم مظلوم سوریه هستند که قربانی مطامع کثیف ولی امر دزدان جهان و بقیه مدعیان حقوق بشر و دموکراسی غربی آمریکا می شوند . مرگ بر اسلام دین تزویر و ریا ، مرگ براسد جنایتکار ، علی خامنه ای پست فطرت ، ملک سلمان ، باراک حسین اوبامای بی عرضه و بی لیاقت و دیگر دیکتاتورهای منطقه و جهان .

  • faryad

    التماس و دعوت  از عامل افتضاح سوریه  خود عامل شکست است .  نمایندگان  مردم سوریه  کجا هستند؟

  • افشین

    سیاق نگارش مقاله و دیدگاه آقای هاشمیان به این موضوع اشاره دارد که ورود روسیه تقریبا بی ثمر است و ایران در برابر جبهه‌ی عربی ترکی قافیه را در سوریه باخته و فرجام و عاقبت این مسیر سقوط اسد است و این ها... چند نکته ... اول ، ورود روسیه قطعا وضعیت را در جبهه‌های مختلف سوریه تغییر داده ولی البته این تغییر ناگهانی نیست ، چون عده و عده‌ای که از ایران و سوریه به ابواب جمعی اسد افزوده شده‌اند برای یک عملیات تاکتیکی مناسب است و نه راهبردی . در این حالت ما طی یکی دو ماه پیش رو شاهد آزاد شدن حلب و ادلب و پاکسازی اطراف دمشق خواهیم بود ...و توقع توفانی که همه چیز را در هم نوردد دور از واقع است . دوم ، همین تغییر تاکتیکی در جبهه‌ها آنقدر موثر بود که آمریکا و تابعینش را به دعوت از ایران بر سر میز مذاکره مجاب کند . قطعا اگر این همراهی روسی ها با ایران نبود ، آن دعوت هم در کار نمی بود .و همین نشان از تضعیف مواضع تروریست‌های مورد حمایت عربها و ترکها دارد ، به وجهی که آنها را به تکاپو واداشته تا از اضمحلال کامل نیروهایشان به ضرب مذاکره جلوگیری کنند . سوم ، من فکر نمیکنم ایران در واقع امر رفتن اسد را خط قرمز قطعی بداند . به نظر من ایران طبق الگوی مذاکرات هسته‌ای که غنی سازی ۲۰٪ را وجه‌المعامله‌ و کارت برنده‌ی خود در انجام توافق قرار داد ، از اسد هم به همان صورت استفاده خواهد کرد . بدین معنی که تا آنجا که بتواند اسد را حفظ میکند تا بتواند آمریکا را در ازای رفتن اسد بصورت مسالمت‌آمیز به آمدن یک ارتشی بعثی دیگر که محبوبیت نسبی هم داشته باشد راضی کند . و با توجه به حمایت روسیه احتمال توفیق در این رویکردش هم وجود دارد . چهارم ، با توجه به وضعیت گروههای شورشی مخالف اسد که قوی‌ترهایشان تبهکارترین‌ها هستند بعید است در یک انتقال مسالمت آمیز قدرت ، آمریکا تمایلی به نقش قائل شدن برای این گروهها در آینده‌ی سوریه باشد و همین موضوع برای ایران به یک کارت بازی تبدیل میشود . با توجه به مانور تبلیغاتی روسیه در اعلام حمایت از ارتش آزاد این فرضیه تقویت میشود که محور ایران ، روسیه ،سوریه مایلند با کارت ارتش آزاد بازی کنند تا گروههای اسلامی مورد حمایت عربها و ترکها را بایکوت کرده باشند . پنجم ،تا به حال دست بالاتر در مناقشه‌ی سوریه با ایران و روسیه‌است و تحولات جنگی نشانی از کوتاه آمدن آنها از موضع برترشان ندارد . همین وضعیت باعث میشود که در مذاکرات توان چانه‌زنی بیشتری هم داشته باشند .