ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«مرکز آمریکایی پن» خواهان لغو احکام دو شاعر ایرانی شد

۱۱۶ شاعر از رهبر جمهوری اسلامی ایران خواسته‌اند تا احکام سنگین فاطمه اختصاری و مهدی موسوی، از چهره های شاخص شعر «پست مدرن» ایران را لغو کند.

«مرکز آمریکایی پن» طوماری منتشر کرده که در آن ۱۱۶ شاعر از آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران خواسته‌اند تا احکام سنگین فاطمه اختصاری و مهدی موسوی، از چهره های شاخص شعر «پست مدرن» ایران را لغو کند.

مهدی موسوی و فاطمه اختصاری

روزنامه نیویورک تایمز این طومار را در شماره روز یکشنبه یکم نوامبر / ۱۰ آبان خود منتشر کرده است.

این طومار را شاعران غربی، برندگان جایزه پولیتزر، جایزه ملی کتاب و دیگر جوایز ادبی امضا کرده‌اند. سوزان ناسل، مدیر اجرایی مرکز آمریکایی پن، گفت که این گروه از قبلبه بسیج شاعران برای امضای این طومار اقدام کرده بود.

امضاکنندگان این طومار گفته‌اند که به‌عنوان یک شاعر از خامنه‌ای می‌خواهند با جلوگیری از رفتار غیرقابل توجیه با این دو شاعر ایرانی، میراث غنی شعر را در ایران خدشه‌دار نکنند.

آن‌ها افزوده‌اند که فاطمه اختصاری و مهدی موسوی تنها به‌دلیل بیان هنری خود محکوم شده‌اند و آن‌ها به‌شدت نگران این مجازات‌های غیرانسانی هستند.

مقامات قضایی ایران اما برای این‌که بگویند مسأله آن‌ها هنر این دو شاعر نیست آن‌ دو را به اتهام‌های دیگری محکوم کرده‌اند.

بر اساس حکم دادگاه انقلاب، مهدی موسوی به اتهام «توهین به مقدسات» به شش سال و فاطمه اختصاری به همین اتهام به هفت سال حبس محکوم شده. مهدی موسوی همچنین به اتهام «نگهداری گاز اشک‌آور» به سه سال زندان و فاطمه اختصاری به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «نشر تصاویر غیراخلاقی در اینترنت» به ترتیب به یک سال و نیم و سه سال زندان محکوم شده‌ است. این دو شاعر به اتهام «دست دادن و روبوسی با نامحرم» هر یک به تحمل ۹۹ ضربه شلاق محکوم شده اند.

«مرکز آمریکایی پن» وابسته به انجمن جهانی قلم است. پیش از این در دو سال اخیر یک بار هنگامی که فاطمه اختصاری و مهدی موسوی در آذرماه ۱۳۹۲ دستگیر شده بودند انجمن جهانی قلم این اقدام را محکوم کرده و خواهان آزادی آن‌ها شده بود و یک بار نیز در مهرماه سال جاری در جریان هشتاد و یکمین کنگره‌اش در شهر کبک کانادا با شرکت ۲۷۰ نویسنده با این دو شاعر ایرانی اعلام همبستگی کرده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.