ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش شمار آهوان سبزوار در پی نابودی مراتع

اشغال زیستگاه توسط دامداران در‌‌نهایت منجر به متفرق شدن شماری از آهوان این منطقه تا شعاع حدود ۴۰ کیلومتری و از بین رفتن تعدادی از آن‌ها توسط سگ‌های گله شده است.

شمار آهوان در پناهگاه حیات وحش «شیر احمد» شهرستان سبزوار که در سال ۱۳۸۸ حدود دو هزار و ۸۶۴ رأس بود اکنون به کمتر از ۳۶۰ راس رسیده است.

محمدعلی عمارلو، رئیس اداره محیط ‌زیست سبزوار، شنبه ۱۶ آبان به خبرگزاری مهر گفت که «خشکسالی‌های پی‌درپی، چرای بی‌رویه مراتع، تخریب و کوچک شدن زیستگاه‌ها و جزیره‌ای شدن آن‌ها در برخی مناطق، معدنکاری‌های بدون ارزیابی، جاده کشی‌ها و ایجاد راه‌های متعدد در مناطق کوهستانی و شکار بی‌رویه» از مهم‌ترین مخاطرات عمده حیات‌وحش این شهرستان به شمار می‌رود.

پناهگاه حیات وحش شیراحمد سبزوار روزگاری دومین زیستگاه مهم آهو در ایران به‌شمار می‌رفت و پس از منطقه موته در اصفهان بیشترین جمعیت آهو را در خود جای داده بود.

به گفته رئیس اداره محیط زیست سبزوار همچنین وجود ۲۰ تا ۲۵ گله گوسفند در قسمت‌هایی از این پناهگاه در اوایل امسال و زمان تولد بره‌آهو‌ها به‌عنوان حساسترین فصل زیست آهوان، جمعیت آهوان منطقه را در معرض تهدید قرار داده و اشغال زیستگاه توسط دامداران در‌‌نهایت منجر به متفرق شدن شماری از آهوان این منطقه تا شعاع حدود ۴۰ کیلومتری و از بین رفتن تعدادی از آن‌ها توسط سگ‌های گله شده است.

او افزوده: «استفاده بیش ‌از حد کشاورزان از مراتع، خسارت‌های سنگینی را به پناهگاه شیر احمد وارد کرده، چراکه با کمبود علوفه آهوان مجبورند برای تغذیه خود از محدوده تحت پوشش خارج شوند و به همین علت آهوان در معرض انواع آسیب‌ها قرار خواهند گرفت.»

به گفته محیط‌بانان استان خراسان رضوی تجهیزات آن‌ها در قبال تجهیزات شکارچیان غیرمجاز، بسیار معمولی است و کارایی لازم را ندارد. آن‌ها می‌گویند که صدور بی‌رویه پروانه حمل اسلحه شکاری موجب برتری تعداد اسلحه و شکارچیان بر محیط‌بانان شده است.

محمود از جمله محیط بانانی است که گفته طبق استانداردهای تعریف‌شده به ازای هر سه ‌هزار هکتار باید نسبت به‌کارگیری یک محیط‌بان اقدام شود اما به دلیل کمبود نیروی انسانی این رقم در مناطق حفاظت‌شده ازجمله شیر احمد به ٣٠‌هزار هکتار به ازای یک محیط‌بان می‌رسد و طبیعی است که نگهبانی از این محدوده عملاً از عهده یک محیط‌بان خارج است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.