ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«حقوق بشر در رأس گفت‌وگوهای روحانی و اولاند قرار گیرد»

چهار سازمان مدافع حقوق بشر بیانیه مشترکی درباره سفر حسن روحانی به فرانسه منتشر کردند و ضمن اشاره به موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران خواهان برجسته شدن موضوع حقوق بشر در گفت‌وگوهای ایران و فرانسه شده‌اند.

چهار سازمان مدافع حقوق بشر بیانیه مشترکی درباره سفر حسن روحانی به فرانسه منتشر کردند و ضمن اشاره به موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران خواهان برجسته شدن موضوع حقوق بشر در گفت‌وگوهای ایران و فرانسه شده‌اند.

دیدار قبلی حسن روحانی و فرانسوا اولاند در نیویورک. آن‌ها روز سه‌شنبه ۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان بار دیگر در پاریس دیدار خواهند کرد.

این بیانیه را فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر (FIDH)، جامعه‌ حقوق بشر فرانسه (LDH)، کانون مدافعان حقوق بشر (DHRC) و جامعه‌ دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) امضا کرده و روز جمعه ۱۳ نوامبر / ۲۲ آبان منتشر کرده‌اند.

در ابتدای بیانیه آمده است: «حقوق بشر در ایران باید در رأس گفت‌وگوهای روحانی و اولاند در دیدار روز سه‌شنبه ۱۷ نوامبر آن‌ها قرار گیرد.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، قرار است ۱۴ و ۱۵ نوامبر (۲۳ و ۲۴ آبان) به ایتالیا برود و سپس در روزهای ۱۶ و ۱۸ نوامبر (۲۵ تا ۲۷ آبان) به پاریس سفر کند.

سفر حسن روحانی در پی توافق اخیر هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی انجام خواهد شد و نخستین سفر او به‌عنوان رئیس جمهوری ایران به اروپا محسوب می‌شود.

چهار نهاد مدافع حقوق بشر گفته‌اند: «شمار موارد نقض حقوق بشر از زمان انتخاب رئیس جمهوری کنونی در ایران افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است و گفت‌وگو درباره‌ سوریه نباید بر این موارد نقض حقوق بشر سایه افکند.»

این سازمان‌ها نمونه‌هایی از موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران را برشمرده و آورده‌اند که «بیش از ۸۰۰ تن در ۹ ماه اول ۲۰۱۵ اعدام شده‌اند که بیشترین تعداد از سال ۱۹۸۹ به بعد است؛ دادگاه‌‎ها متهمان را به مجازات‌های غیرانسانی، مثل قطع عضو، درآوردن چشم، آزمایش بکارت، شلاق و غیره محکوم می‌کنند؛ در حدود ۱۰۰۰ نفر محکومیت‌های طولانی زندان را به دلایل سیاسی یا به‌خاطر فعالیت‌های حقوق بشری سپری می‌کنند؛ حقوق زنان زیر پا گذاشته می‌شود؛ اقلیت‌های قومی و دینی تحت آزار هستند و بسیاری از خداباوران (بهایی، مسیحی، درویش، اهل سنت و دیگران) به‌خاطر اعتقادشان به زندان افتاده‌اند.»

آن‌ها همچنین از سه فعال حقوق بشری، نرگس محمدی، عبدالفتاح سلطانی و محمد سیف‌زاده یاد کرده و گفته‌اند این مدافعان حقوق بشر هم‌اکنون در ایران در زندان به‌سر می‌برند.

چهار نهاد حقوق بشری از رئیس جمهوری فرانسه خواسته‌اند تا از فرصت موجود در دیدار با روحانی استفاده کند و خواهان تضمین برگزاری انتخابات پارلمانی آزاد و شفاف ـ در سازگاری با میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران آن را پذیرفته ـ شود.

دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند ۱۳۹۴ / ۲۶ فوریه ۲۰۱۶ در ایران برگزار می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    فعلآ که برق پول همه غربیها را کور و کر کرده و هیچ نشانه ای از اعتراض برای حقوق بشر در ایران وجود ندارد ، درست مثل حکام جنایتکار عربستان که با شمشیر گردن میزنند و تا به حال حتی یک بار هم نشده که شیطان بزرگ و دیگر کشورهای اروپائی به طور رسمی عربستان را محکوم نمایند .