ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران از ۷۷ درصد کشورهای جهان «فاسد‌تر است»

فرشاد مؤمنی، اقتصاددان گفته است که رتبه جهانی ایران در مبارزه با فساد «اصلا مناسب نیست» و ایران از ۷۷ درصد کشورهای جهان فاسد‌تر است.

فرشاد مؤمنی، اقتصاددان گفته است که رتبه جهانی ایران در مبارزه با فساد اصلا مناسب نیست و ایران از ۷۷ درصد کشورهای جهان فاسد‌تر است.

مؤمنی به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت از سال ۱۳۵۵ که حاکمیت تصمیم گرفت به صورت سیستماتیک با فساد مبارزه کند، «سازمان‌های متولی این امر هر سال گسترش پیدا کرد اما آمار‌ها نشان می‌دهد که به موازات گسترش این سازمان‌ها، فساد نیز افزایش داشته است.»

به‌گفته این اقتصاددان، «دولت و بخش خصوصی باید به یک فهم نظری مشترک در مورد مبارزه با فساد برسند در غیر این صورت مبارزه با فساد وقت هدر دادن است.»

سازمان شفافیت بین‌الملل در گزارش سال گذشته میلادی خود اعلام کرده بود که ایران در بین ۱۷۵ کشور در رتبه ۱۳۶ «شاخص جهانی احساس فساد» قرار دارد.

«شفافیت بین‌الملل» یک سازمان غیردولتی مستقر در آلمان است که هر سال چنین فهرستی را منتشر می‌کند.

کشور‌ها در این فهرست بر پایه «فساد، اختلاس، رشوه‌گیری، خرید و فروش پست‌های دولتی، رشوه‌پذیری دستگاه قضایی، فساد مالی در میان سیاستمداران و مقام‌های دولتی و عدم مقابله کافی یا ناکارایی در پیکار علیه مواد مخدر» رتبه‌بندی می‌شوند.

بهترین رتبه ایران از نظر «شاخص فساد» مربوط به سال ۲۰۰۳ می‌شود که در جایگاه ۷۸ قرار داشت.

بر اساس گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل در سال ۲۰۱۴ «دانمارک، نیوزلند، فنلاند، سوئد و نروژ» که در رتبه‌های اول تا پنجم فهرست قرار دارند، کمترین فساد را داشته‌اند.

خرداد سال جاری رسانه‌ها خبر دادند که تشکیلات جدیدی برای مقابله با فساد در ایران به نام «کمیته تعاملی» تشکیل می‌شود. هدف این کمیته «مقابله با فساد به ویژه پیشگیری از آن» اعلام شده است.

اما مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری پیش‌تر گفته بود ایجاد سازمان مبارزه با فساد، «موازی‌کاری و فسادآور است.»

تحلیلگران بر این باور هستند که «فساد سیستماتیک» در ایران همه نها‌دها و ارگان‌ها را درگیر خود کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسن

    البته اقای رضا منظور گزارش (ایران به نسبت کشورهای جهان جزء 77درصد کشورهای دارای فساد بالا میباشد)اما من هم با شما موافقم .مشکل در عدم رعایت اصول اخلاقی در اکثریت مردم ماست.شما تقریبا (به جزء اندکی که قابل احترامند)هیچ مامور خریدی در نهاد های دولتی نمی یابیید که به یکباره دارای خونه ماشین انچنانی ووضعیت مالی عالی نشده باشد.و متاسفانه هیچ بازرس ومسئولی هم توجهی نمی کند.

  • Reza

    باید با مسائل اگاهانه و بدون تعصب بر خورد کنیم،وقتی می گوئیم 77 در صد ایران فاسد است منظور چیست؟آیا منظور نقشه جغرافیا ی ایران است؟ ایا ساختمان های ایران است؟آیا منظور دشت و بیابان ها و کوه های ایران است؟ دقیقا نه،منظور مردم ایران است و ربطی هم به شاه و خمینی ندارد و ریشه در فرهنگ فاسد پرور ما دارد.