ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه و منفعت‌های نفتی؛ خارجی‌ها نیایند

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا می‌گوید این قرارگاه در پروژه‌هایی که ارزش کمتر از ۱۰۰میلیارد تومان دارند، ورود نمی‌کند و ظرفیت اجرای سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه را داراست.

معاون امور بین‌الملل وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که مناقصات بین‌المللی نفت از ابتدای سال ۲۰۱۶ آغاز خواهد شد، اما به گفته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، نباید به خارجی‌ها اجازه حضور در پروژه‌های نفتی ایران را داد.

امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران به ایسنا گفت: «انتظار می‌رود که در هفته اول ژانویه مناقصه‌های نفتی ایران آغاز شود.»

اما فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران در یک نشست خبری که روز دوشنبه ۲۳ آذر برگزار شد، گفت: «در بحث ساخت پالایشگاه نفتی و گازی امروز با قدرت می‌گویم که هیچ نیازی به کشورهای خارجی و شرکت‌های خارجی نیست. در بحث مهندسی نیز هیچ نیازی به خارجی‌ها نداریم.»

به گفته عبادالله عبداللهی، حضور خارجی‌ها تنها باید در حوزه تأمین مالی باشد، اما در حوزه اجرایی نباید اجازه حضور به آن‌ها را داد.

او در این نشست خبری از دیدار خود با مسئولان وزارت نفت خبر داد و گفت: «با مسئولان وزارت نفت صحبت کردم و گفتم که نیت شرکت‌های خارجی از حضور در ایران سرمایه‌گذاری برای خودشان در ایران است و نمی‌خواهند "جوینت" مالی ما شوند.»

جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته با برگزاری یک کنفرانس از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز رونمایی کرد. به گفته مسئولان وزارت نفت، ایران ۲۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی آماده واگذاری به شرکت‌های بین‌المللی دارد.

دست باز دولت در برابر قرب

به گفته عبداللهی، قرارگاه خاتم الانبیاء هم اکنون ۱۵۰پروژه بزرگ در دست اجرا دارد، اما منتظر اعلام نظر دولت برای ورود به برخی پروژه‌ها از جمله فاز ۱۵ و ۱۶پارس جنوبی گفت: «چهار ماه است که اعلام آمادگی کرده‌ایم اما برخی از مسئولین توجهی نمی‌کنند.»

او در حالی از بی‌توجهی برخی از مسئولان دولتی انتقاد کرد که سال گذشته بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران با حضور در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفته بود: «اندازه و کیفیت فعالیت‌های قرارگاه فراتر از بخش خصوصی بوده و این قرارگاه هیچ‌گاه رقیب بخش خصوصی نیست.» زنگنه در این دیدار خواستار افزایش سهم و گسترش حوزه فعالیت‌های قرارگاه به کشورهای همسایه و منطقه شد.

همچنین پس از سخنان تند حسن روحانی علیه فعالیت‌های اقتصادی و نظامی سپاه پاسداران، در لایحه بودجه سال ۹۴، سهم قرارگاه خاتم‌الانبیاء از اعتبارهای عمرانی نزدیک به پنجاه درصد افزایش یافت.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز به فاصله کوتاهی این قرارگاه را محلی دانست که بدون چشمداشت به دنبال یاری رساندن به دولت است.

با این‌حال در دو سال گذشته خبرهایی از اختلاف نظر وزارت نفت و این قرارگاه به گوش رسیده است. پرونده اتهام‌های بابک زنجانی به محلی برای تبادل کنایه میان حامیان دولت و به ویژه وزارت نفت و حامیان فعالیت‌های اقتصادی تبدیل شده است.

اما به گفته عبادالله عبداللهی، از ابتدا این دولت‌ها بوده‌اند که به ورود قرارگاه به پروژه‌های عمرانی اصرار داشته‌اند.

اعلام آمادگی برای حضور در سوریه

عبادالله عبداللهی در این نشست همچنین از اعلام آمادگی این قرارگاه برای حضور در سوریه خبر داد. او گفت: «ما هم اکنون در عراق حضور داریم و برای حضور در سوریه هم آماده‌ایم.»

به گفته فرمانده قرارگاه خاتم، این قرارگاه مجری پروژه‌های تصفیه‌خانه و خطوط انتقال گاز در عراق است. او همچنین از آمادگی این قرارگاه برای ادامه خط ریلی ایران تا کربلا خبر داد.

عبداللهی افزود این قرارگاه در پروژه‌هایی که ارزش کمتر از ۱۰۰میلیارد تومان دارند، ورود نمی‌کند و ظرفیت اجرای سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه را داراست.

قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء وابسته به سپاه پاسداران در دو دهه گذشته به بزرگترین مجموعه اقتصادی و پیمانکار پروژه‌های دولتی در ایران تبدیل شده است. به گفته مسئولان پیشین این قرارگاه، دست‌کم ۸۰۰ شرکت وابسته به این قرارگاه در حوزه داخلی و خارجی در حال فعالیت هستند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • میترا

    اسپوتنیک کشته شدن این تعداد نیرو و به ویژه افسران عالی رتبه را "حتی برای جنگ بزرگ" زیاد خوانده، در حالی که ایران حضور خود در سوریه را "مستشاری" می‌داند. ولادیمیر یوسیف یک کارشناس نظامی روس دلیل افزایش تلفات نظامی ایران را بی تجربگی نیروهای سپاه در "استفاده از توپخانه و نیروی هوایی" عنوان کرده و گفته "شکار" نیروهای ایرانی در خدمت ارتش سوریه، به صورت "هدفمند" انجام می‌شود.