ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جایزه ساخاروف به وبلاگ‌نویس سعودی اهدا شد

پارلمان اروپا در مراسم ویژه‌ای جایزه حقوق بشری ساخاروف را به رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی که در کشورش زندانی است اهدا کرد. انصاف حیدر همسر او جایزه را دریافت کرد.

پارلمان اروپا طی مراسمی جایزه حقوق بشری ساخاروف را به وبلاگ‌نویس سعودی، رائف بدوی اهدا کرد. بدوی همچنان در زندان به‌سر می‌برد، به همین دلیل همسر او، انصاف حیدر به نمایندگی از طرف این وبلاگ‌نویس جایزه را دریافت کرد.

مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا و انصاف حیدر همسر رائف بدوی در مراسم اهدای جایزه ساخاروف

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، مراسم اهدای جایزه ساخاروف امروز، چهارشنبه ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر در استراسبورگ و در محل پارلمان اروپا برگزار شد.

مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا در این مراسم در معرفی رائف بدوی گفت: «او تنها از حق آزادی بیان خود استفاده و خلاء آزادی مطبوعات در کشورش را پر کرد.»

رئیس پارلمان اروپا حکم دستگاه قضایی عربستان سعودی علیه رائف بدوی را «شکنجه وحشیانه» نامید و خطاب نمایندگان پارلمان اروپا افزود: «من به نمایندگی از سوی شما همه، بار دیگر از ملک سلمان (پادشاه عربستان سعودی) درخواست می‌کنم که رائف بدوی را مورد عفو قرار داده و فوراً او را آزاد کنند.»

رائف بدوی ۳۱ ساله سه سال است که در زندان به‌سر می‌برد و تاکنون ۵۰ ضربه شلاق را تحمل کرده است.

او از سال ۲۰۰۸ وبلاگی راه‌اندازی کرد تا در آن از یک جامعه سکولار آزاد دفاع کند. در سال ۲۰۱۲ بدوی به اتهام ارتداد، توهین به شخصیت‌های مذهبی، توهین به دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود، راه‌اندازی وب‌سایت برای ایجاد بحث پیرامون وهابیت، تشویش اذهان عمومی و بر هم زدن امنیت عمومی به ۱۰ سال زندان و تحمل یک‌هزار ضربه شلاق و همچنین پرداخت جریمه نقدی‌ معادل ۲۶۷ هزار دلار محکوم شد.

دیوان عالی کشور عربستان سعودی در ماه ژوئن سال جاری (خردادماه) حکم رائف بدوی را تأیید کرد.

انصاف حیدر، همسر بدوی که در کانادا با سه فرزندش زندگی می‌کند از این‌که در برخی از کشورهای عربی آزادی بیان وجود ندارد اظهار تأسف کرد.

او که برای دریافت جایزه همسرش به استراسبورگ آمده بود گفت: «در کشور من، اندیشه آزاد و روشنگر توهین به مقدسات شمرده می‌شود. این ایدئولوژی برخی از جوامع عرب ماست.»

انصاف حیدر این محدودیت‌ها را عاملی برای «فرار مغزها از کشورهای عربی برای رسیدن به هوایی آزاد در جایی دیگر» دانست.

او پیش از آن‌که پشت تریبون قرار گیرد از نمایندگان پارلمان اروپا خواست تا به‌یاد کسانی که در فرانسه و کشورهای دیگر کشته شده‌اند، یک دقیقه سکوت کنند.

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر / ۷ آبان رائف بدوی را به دلیل فعالیت‌اش در راه آزادی بیان و مدارا برنده جایزه ساخاروف اعلام کردند.

نزدیک به یک هفته پیش مقامات قضایی عربستان سعودی رائف بدوی را به زندانی دیگر منتقل کردند. این انتقال موجب شد تا بدوی دست به اعتصاب غذا بزند.

جایزه ۵۰ هزار یورویی ساخاروف از سال ۱۹۸۸ تاکنون هر سال توسط پارلمان اروپا به یک یا چند فعال حقوق بشر و دمکراسی اهدا می‌شود.

در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) این جایزه به نسرین ستوده، وکیل ایرانی مدافع حقوق بشر و جعفر پناهی، فیلمساز مطرح ایرانی تعلق گرفت.

پیش از این کسانی چون نلسون ماندلا، زندانی نامدار دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی و رئیس جمهور پیشین این کشور؛ الکساندر دوبچک، رهبر جمهوری سوسیالیستی چکسلواکی در رویدادهای «بهار پراگ» در سال ۱۹۶۸؛ تسلیمه نسرین، نویسنده و فمینیست بنگلادشی، آنگ سان سوچی، فعال سیاسی و مدافع حقوق بشر اهل برمه و ملاله یوسف‌زی، دختر نوجوان پاکستانی که هدف گلوله طالبان قرار گرفت، جایزه ساخاروف را دریافت کرده‌اند.

این جایزه در سال گذشته به دنیس موکوِگی، پزشک زنان در کنگو رسید. موکوِگی به‌دلیل سهم برجسته‌اش در کمک به زنان قربانی خشونت جنسی این جایزه را دریافت کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شرف الدین از تهران

    منم اگه بودم جایزه رو میدادم بتو. او قاب عکسو بنداز دور.