ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار در مورد «قتل‌عام زیست‌محیطی در ممسنی»

محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌ زیست، تخریب منابع طبیعی در شهرستان ممسنی استان فارس را «قتل‌عام زیست‌محیطی» نامید و در مورد آن هشدار داد.

محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌ زیست، تخریب منابع طبیعی در شهرستان ممسنی استان فارس را «قتل‌عام زیست‌محیطی» نامید و در مورد آن هشدار داد.

بخش دشمن‌زیاری یکی از بخش‌های شهرستان ممسنی است.

به گزارش خبرگزاری فارس، درویش در همایش «بررسی مهم‌ترین خطراتی که نفس زاگرس را به شمارش می‌اندازد»، گفت: «تمام جاهای ایران را دیده‌ام اما در ممسنی و رستم وضعیت بسیار نگران‌کننده است و اعلام می‌کنم توسط مردم این دو شهرستان یک قتل‌عام زیست‌محیطی صورت گرفته چراکه در شیب ۸۵ درصد شخم زراعی زده‌ شده است.»

این مقام سازمان محیط زیست، منطقه دشمن‌زیاری ممسنی را «دشمن منابع طبیعی و محیط‌ زیست» توصیف کرد و افزود: «در این منطقه کاری کرده‌اند که نرخ فرسایش خاک ۴۰ تن در هکتار باشد.»

بخش دشمن‌زیاری یکی از بخش‌های شهرستان ممسنی است. دشمن‌زیاری نام ایلی لر است. این خاندان هم اکنون در همه جای ایران کم و بیش هستند اما بیشتر در منطقه‌ای به نام دشمن‌زیاری در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان ممسنی استان فارس و بخش بیضا از شهرستان سپیدان استان فارس زندگی می‌کنند. اجداد دشمن‌زیاری‌ها آل‌بویه هستند.

به گفته درویش، در دو شهرستان ممسنی و رستم در استان فارس، سطح آب‌های زیرزمینی در ۱۲ سال، ۱۵ متر پایین رفته است.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط ‌زیست وضعیت ذخایر آبی در کشور را بحرانی نامید اما وضعیت استان فارس را در این‌باره «سخت‌تر» دانست و گفت این استان در «وضعیت قرمز» قرار گرفته است.

او افزود: «بار‌ها از طریق رسانه‌ها شنیده‌ام که استان فارس به‌عنوان قطب کشاورزی و تولید گندم رتبه ممتاز دارد اما به قیمت این‌که ۳۰۰ متر چاه بزنیم و آب‌های زیرزمینی را به تاراج ببریم.»

محمد درویش، نتیجه این وضعیت زیست‌محیطی را «نسل‌کشی مستقیم» دانست.

خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی سبب شده که مقامات در مورد شدت یافتن بحران آب در ایران ابراز نگرانی کنند و در خصوص تنش‌های آبی و جنگ آب هشدار دهند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.