ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اردوغان: ترکیه با ایران بر سر مسائل منطقه توافق ندارد

اردوغان فرقه‌گرایی را عامل شکاف در منطقه دانست و گفت که فرقه‌گرایی نباید باعث شود که ترکیه و ایراندشمن یکدیگر شوند و اسلام باید مرجع ما باشد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی العربیه گفت که اختلافاتی بین ترکیه و ایران بر سر مسائل منطقه وجود دارد.

سایت العربیه شنبه ۲۶ دسامبر/ پنجم دی با انتشار خلاصه گفت‌و‌گوی رئیس جمهوری ترکیه با شبکه تلویزیونی العربیه نوشت که اردوغان «حل این مشکلات» را «موجب قدرت گرفتن بیشتر اسلام» می‌داند.

رئیس جمهوری ترکیه در این گفت‌و‌گوی تلویزیونی با تأکید بر عدم توافق ترکیه و ایران در مورد مسائل منطقه افزود: «نمی‌خواهم این اختلافات روابط خوب همسایگی ما را تحت تأثیر قرار دهد».

اردوغان فرقه‌گرایی را عامل شکاف در منطقه دانست و گفت :«فرقه‌گرایی نباید باعث شود که ما (ترکیه و ایران) دشمن یکدیگر شویم. اسلام باید مرجع ما باشد».

ایران و روسیه دولت ترکیه را به حمایت از داعش و گروه‌های اسلام‌گرا در سوریه متهم می‌کنند. دولت ترکیه این ادعا را تکذیب می‌کند.

رئیس جمهوری ترکیه در مورد حضور نیروهای نظامی کشورش در اردوگاه بعشیقه عراق گفت: «زمانی که داعش وارد عراق شد، عراقی‌ها از ما کمک خواستند و ما به آن‌ها گفتیم که آماده یاری‌رسانی هستیم و از آن‌ها خواستیم که مکان مناسبی در اختیار ما قرار دهند و آن‌ها هم، این کار را کردند».

او درباره اختلافات اخیر ترکیه با عراق بر سر حضور نظامیان ترکیه در این کشور گفت که روابط ترکیه با عراق در زمان سفر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، به آنکارا خوب بود، «اما به نظر می‌رسد مسئله سوریه بر عراق نیز تأثیر گذاشته است».

بیش از ۱۰۰ سرباز ترکیه به‌منظور آموزش نیروهای پیشمرگه کردستان به منطقه شمال عراق در اطراف موصل منتقل شده‌اند. ۲۰ تا ۲۵ تانک سربازان ترکیه را همراهی می‌کنند.

دولت حیدر عبادی می‌گوید اعزام سربازان ترکیه بدون توافق با دولت مرکزی عراق صورت گرفته است.

اردوغان عدم پیوستن ترکیه به ائتلاف چهارگانه را منشأ اختلافات اخیر بین ترکیه و عراق دانست و گفت: «سوریه، ایران، عراق و روسیه ائتلافی چهارگانه در بغداد تشکیل دادند و از ترکیه خواستند که به آن‌ها بپیوندد اما من به ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفتم من نمی‌توانم کنار رئیس جمهوری‌ای بنشینم که مشروعیتش را نمی‌پذیرم».

روسیه و جمهوری اسلامی ایران خواستار حضور دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در جریان مذاکرات صلح این کشور هستند و اعلام کرده‌اند که پایان بحران سوریه در گرو تقویت دولت بشار اسد است. دولت ترکیه، دولت بشار اسد را دارای مشروعیت نمی‌داند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    جناب ادوغان قدری در تاسیش امپراطوری تحمل بفرمایید و محترمانه با گاوهای غول پیکر سرمایه و پول ذه آخوندی که سی و چند سال در ایران مکیده اید و ترکیه را به صورت امروزی در آورده اند درگیر نشوید . لطفا قدری به لیست چپاولگران عثمانی نژاد در دربار خامنه ای که میلیارها دلار به ترکیه آوردند توجه بفرمایید و حق نشناسی نفرمایید. آخوندها اگر هر چقدر در حق و حقوق ایرانی ها چپاول و جنایت کردند به ترکیه خدمات ارزنده ای کرده اند!

  • Farid

    پیام‌های پوتین پس از سفر به تهران : احمد رمضان عضو «ائتلاف ملی اپوزیسیون سوریه»، مطلبی با عنوان «پیام‌های پوتین در عملیات ترور» نوشته که این پیام‌ها را اینگونه خلاصه کرده است: اول: کشتن فرماندهان نظامی که راه‌حل سیاسی را پذیرفته و در کنفرانس ریاض حاضر شدند، خدمت بزرگی به مخالفان راه‌حل سیاسی است و نیت حقیقی روسیه را از مداخله نظامی‌اش در سوریه نشان می‌دهد. دوم: توانا سازی گروه داعش در نابودی نیروهایی که واقعا با آن می‌جنگند و همزمانی این افدام با تفاهم میان نظام اسد و گروه داعش در منطقه یرموک و حجر الاسود. سوم: به تعویق انداختن مذاکرات ژنو 3 تا زمانی نا مشخص و بحرانی کردن اوضاع در سوریه