ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۲۴ نفر در ایران اعدام شده‌اند

اعدام‌ در ایران باز هم سرعت و شدت پیدا کرده و شمار اعدام‌ها در یک هفته اخیر به ۲۴ رسیده است. اغلب این افراد به دلیل ارتکاب جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند.

شمار اعدام‌ها در ایران در یک هفته اخیر (از آخرین روز آذر ماه تا ششم دی ماه) به ۲۴ نفر رسید. این در حالی‌ست که ۱۶ نفر از این افراد در استان قزوین بالای دار رفته‌اند: در یک هفته ۱۶ نفر در قزوین اعدام شده‌اند.

Execution
اعدام

بر اساس این خبر روز پنج‌شنبه سوم دی‌ماه، هشت نفر به دلیل ارتکاب جرائم مربوط به مواد مخدر اعدام شده‌اند. سه روز پیش از آن هم هشت نفر دیگر با همین جرم اعدام شده بودند.

این در حالی است که ۱۷ آذر ماه امسال، خبر امضای طرحی به وسیله ۷۰ نماینده مجلس منتشر شد که بر اساس آن، مجازات اعدام از جرائم مواد مخدر حذف می‌شود. در طرح این نمایندگان، برای موارد منجر به اعدام قاچاق مواد مخدر، حبس ابد پیش‌بینی شده است.

این طرح اما موافقان و مخالفان زیادی در میان مسئولان حکومتی دارد و به نظر می‌رسد که عموم مردم نیز هنوز با لغو مجازان اعدام جرائم مواد مخدر موافق نیستند.

خبرگزاری مهر در گزارشی برای بررسی این موضوع، از قول قاضی عصمت الله جابری که به ۳۵۰ حکم قصاص صادر کرده و در دستگاه قضایی ایران به «مرد اعدام» مشهور شده، نوشته است: «این طرح بسیار خوب است و من استقبال می‌کنم. وقتی فقر و بیکاری گریبان جامعه را گرفته و قاچاقچیان مواد مخدر خیلی راحت در حال فروش مواد هستند، چرا ما باید خودمان را قربانی کنیم و کلی هزینه برای تعاملات خود با دنیا پرداخت کنیم. بهترین راه این است که ترانزیت روانه شده به سمت ایران را به خودشان بازگردانیم.»

در حالی که به نظر می‌رسد جابری با این صحبت‌ها، طرح تازه نمایندگان مجلس را به سخره گرفته باشد، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر، آشکارا با حذف مجازات اعدام مخالف است: «درآمد قاچاقچیان مواد مخدر در ایران در سال، بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است. این یعنی این‌که ایران بهشت معتادان شده و یک قاچاقچی با توجه به ریسک بالای قاچاق بدون ترس، شانس خود را برای پولدار شدن از راه ترانزیت مرگ تجربه می‌کند.»

بیش از دو تا چهار میلیون نفر در ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند.

با توجه به این اظهار نظرها به نظر نمی‌رسد شانس چندانی برای به ثمر رسیدن طرح لغو مجازات اعدام جرائم مواد مخدر، در مجلس وجود داشته باشد و باید برای فرهنگ‌سازی لغو مجازات اعدام برنامه‌هایی جدی‌تر و بنیادی‌تر پیش‌بینی شود.

بسیاری از فعالان مدنی ایرانی خواهان لغو مجازات اعدام در این کشور هستند.

اعدام‌‌ها در هرمزگان، فارس و کرمان

در ادامه اعدام‌های هفته گذشته در ایران، دادگستری استان هرمزگان هم  اعلام کرده است که پنج نفر از «اشرار مسلح و قاچاقچیان مواد مخدر»، در زندان مرکزی بندر‌عباس اعدام شده‌اند.

دو نفر هم به جرم سرقت مسلحانه در ملا عام و در میدانی در شهر شیراز به دار آویخته شده‌اند.

بر اساس خبرهایی که به وسیله فعالان بلوچ منتشر شده است، پنج نفر هم در کرمان اعدام شده‌اند. حکم یکی از این افراد در رابطه با قاچاق مواد مخدر بوده است اما هویت و اتهام چهار نفر دیگر روشن نیست.

ایران از جمله کشورهای بالای جدول اجرای حکم اعدام در جهان است و شمار اعدام‌ها در آن در سال جاری میلادی افزایش چشمگیری یافته است، به‌طوری که نهاد‌ها و سازمان‌‌های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل، در گزارش‌های خود بارها نسبت به این روند هشدار داده و آن را محکوم کرده‌اند.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران هم در گزارش‌های خود پیوسته به این اعدام‌ها پرداخته و آن‌ها را محکوم کرده است. او بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است تا اجرای مجازات اعدام را متوقف کنند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.