ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عربستان برای جبران کسری بودجه بنزین را گران کرد

عربستان سعودی با حدود ۱۰۰ میلیارد دلار کسری بودجه روبروست. راه‌کارهای توازن تراز مالی: افزایش مالیات‌ها، کاهش یارانه‌ها، گران کردن بنزین و سوخت و اصلاحاتی در راستای خصوصی سازی اقتصاد.

عربستان سعودی با حدود ۱۰۰ میلیارد دلار کسری بودجه روبروست. راه‌کارهای جبران این کسری: افزایش مالیات‌ها، کاهش یارانه‌ها، گران کردن بنزین و اصلاحاتی در راستای خصوصی سازی اقتصاد.

یک جایگاه فروش بنزین در شهر مکه

وزارت دارایی عربستان  از کسری بودجه تاریخی ۹۸ میلیارد دلار خبر می‌دهد. درآمدهای دولت نزدیک ۶۰۸ میلیارد ریال (۱۴۸ میلیارد یورو) برآورد شده‌اند که ۱۵درصد کمتر از حد پیش‌بینی و ۴۲درصد کمتر از میزان سال گذشته است. یک مقام وزارت دارایی عربستان روز دوشنبه ۲۸ دسامبر به خبرنگاران گفت مخارج جاری به خلاف انتظار، ۹۷۵ میلیارد ریال سعودی بوده‌اند.

این دومین سال است که عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان با کسری بودجه روبرو می‌شود. خاندان سلطنتی عربستان برای سال ۲۰۱۶ انتظار کسری بودجه‌‌ای معادل ۳۲۶ میلیارد ریال سعودی (۷۹میلیارد یورو) را دارد. مخارج سال ۲۰۱۶ حدود ۸۴۰ میلیارد ریال برآورد شده و این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود سقف درآمدها حداکثر ۵۱۳ میلیارد ریال سعودی باشد.

دولت عربستان اینک در صدد بر ‌آمده که برای تراز در‌یافتی و پرداختی خود چاره‌ای بیندیشد. برای تامین بخشی از مخارج، نرخ هر لیتر بنزین از روز سه‌شنبه ۲۹ دسامبر ۵۰درصد گران‌ می‌شود. تعرفه آب و برق هم گران‌تر خواهد شد و یارانه‌ آنها و یارانه سوخت نیز کاهش می‌یابد. بنزین از لیتری ۶ دهم ریال سعودی به لیتری ۹ دهم ریال سعودی خواهد رسید.

یک راه‌کار دیگر، افزایش مالیات انواع نوشابه و محصولات دخانی است. دولت عربستان هم‌چنین قصد دارد اصلاحاتی ساختاری از جمله خصوصی سازی یک رشته از عرصه‌های اقتصادی را به جریان بیندازد.

ضرورت واقع‌بینی

برنامه تنظیم بودجه عربستان سعودی بیانگر آن است که این کشور روی افزایش سریع قیمت نفت در سال ۲۰۱۶ حسابی باز نکرده است، بلکه احتمال می‌دهد نفت از این هم که هست ارزان‌تر شود.

روزنامه آلمانی «دی سایت» به نقل از شبکه العربیه می‌نویسد بودجه سال ۲۰۱۶ عربستان با احتساب نفت بشکه‌ای ۴۵ دلار بسته می‌شود. قیمت هر بشکه نفت در حال حاضر زیر ۴۰ دلار است.

تا کنون ذخایر ارزی عربستان سعودی برابر با ۷۳۰ میلیارد دلار بوده است. این میزان ذخیره به عربستان امکان داده که سیاست نفتی خود را پایدار نگاه دارد و تابع فراز و فرودهای صادراتی نباشد.

صندوق بین‌المللی پول در اکتبر ۲۰۱۵ هشدار داده بود که اگر صادرکنندگان نفت چاره‌ای برای توازن در مخارج خود نیندیشند، ذخایر ارزی‌شان تا سال ۲۰۲۰ ته خواهد کشید. ملک سلمان‌، پادشاه عربستان سعودی اما خوشبین است که کشورش بتواند اصلاحات مورد نظر را انجام دهد. او می‌گوید: «اقتصاد ما ظرفیت تغییرات مورد نظر را دارد.»

مهم‌ترین هدف سیاسی-اقتصادی صادرکنندگان نفت، دست‌یابی به یک ترازنامه مالی متوازن و ذخیره مالی است. در تحلیل صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر آمده بود که تداوم تراز مالی منفی در عربستان و سایر کشورهای صادرکننده نفت، می‌تواند به تغییرات سیاسی منجر شود.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • یک ایرانی

    متاسفانه نام رسمی کشورها و دولتها را ما به غلط در زبان فارسی میگوییم. نام کشوری میگوییم عربستان، درستش مملک عربی سعودی است. مملک عربی سعودی، یعنی یک کشور با بیش از دو ملیون کیلیومتر مربع و ثروتهای سرشار نفتی از آن خاندان آل سعود است. یک خاندان رسماً یک کشوز از آن خوئ کرده اند و چندین قومیت و گروه مذهبی شامل میلیونها اسنان را از حق حاکمیت محروم کرده اند! این رژیم مبلغ و حامی یکی از بدترین و خشن ترین و بی منطق ترین فرقه های مذهبی جهان است به نام وهابیت. البته بسیاری بنیانهای فکری وهابیت در ظاهر درست است و حتی با عقل بشر سکولار دموکرات هم سازگار است مثل رد شرک و کارهای نابخردانه ای امثال شیعیان میکنند که هزینه هنگفتی خرج ساخت زیارتگاه و امام زاده و خرج تزئیانات و طلاکاری مکینند و بجای دعا مستقیم زا خدا از ارواخ مردگان امامان و حتی امازادگان میخواهند. البته انتقادات وهابیت به سنی و شیعه بسیاری اش درست است. ولی مثل وهابیت همان چیزی است که بع روح اخلاق جهان شمولی و دموکراسی در تضاد است یعنی تحمیل عقیده به زور و بساری از احکام نابخردانه که میتوان گفت وهابیت اولیه و افکار ضدشرک آمیز وهابیت را آلوده کرد و از درونش سازمانهای هولناک تروریستی بیرون زد! این حکومت وهابی، در رقابت بس احمقانه و ضد انسانی، با تولید نفت اضافی، قیمت نفت را زا بیش از صد دلار به ککتر اسی دلار رساند. یعنی بخاطر کینه و دشمنی با ایران و شاید روسیه وبرخی کشورهای دیگر، حاضر شد درامد نفتی-عمده ترین درامد کشور سعودی- را دو سوم ک کند. با به راه انداختن جنگهای مختلف و رقابت امپراتوری خواهانه صدها میلیارد دلار از ذخایر ارزشمند کشور سعدی بر باد بدهد. غرب در اتخاب عربستان بعنوان شریک نفتی-تجاری اشتابه بزرگ کرد. غرب هرگز نباید این قدر عربستان سرمایه گذاری میکرد که این کشور -با خاکمان- بس عقب مانده فکری و متحجر، به این ثروت و قدرت تولید نفت دست یابد. غرب اشتباه بزرگی کرد که تولید نفت در دست حکومتی قرار داد که حالمی یکی از هولناکترنی غپفرقه هیا مذهبی جهان است.

  • میترا

    کشور بی ریشه یعنی این. با سرمایه نفت و حج عربستان ده ها کشور را میشد مدیریت کرد. حال با یک تموج در نرخ نفت و یک جنگ فکسنی اقتصادش تحت فشار قرار گرفته. اوج توسعه نیافتگی!