ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان‌های حقوق بشری اعدام شیخ النمر را محکوم کردند

واکنش‌ها به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان ادامه دارد و در آن‌ها نسبت به شکل‌گیری تنش‌های فرقه‌ای در منطقه هشدار داده می‌شود.

واکنش‌ها به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان ادامه دارد و در آن‌ها نسبت به شکل‌گیری تنش‌های فرقه‌ای در منطقه هشدار داده می‌شود.

در یکی از تازه‌ترین این واکنش‌ها، وزارت امور خارجه فرانسه، این اعدام را شدیدا محکوم کرده است.

به گزارش رویترز، در بیانیه‌ای که این وزارت‌خانه روز یک‌شنبه سوم ژانویه/ سیزدهم دی ماه منتشر کرده، آمده است که فرانسه عمیقا از اعدام ۴۷ نفر از جمله یک روحانی مسلمان شیعه در عربستان سعودی متاسف است و از سران کشورهای منطقه‌ می‌خواهد که تمهیدات لازم را برای جلوگیری از تشدید تنش‌های فرقه‌ای بیندیشند.

در این بیانیه همچنین آمده است که فرانسه همیشه، همه جا و در هر شرایطی با مجازات اعدام مخالف است.

وزیر امور خارجه ایتالیا هم این اعدام را محکوم کرده و گفته است که اعدام شیخ النمر می‌تواند منجر به تشدید تنش‌های فرقه‌ای شود. این متن پیام کوتاهی‌ست که پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا، در توییتر منتشر کرده است.

به دنبال انتشار بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی در مورد اعدام ۴۷ نفر به اتهام تروریسم، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم این اعدام‌ها را نگران‌کننده توصیف کرده بود.

جان کربی هم از افزایش درگیری‌های فرقه‌ای به دنبال اعدام شیخ نمر ابراز نگرانی کرده بود: «بیم آن می‌رود این اقدام‌ها به تشدید تنش‌های فرقه‌ای منجر شود.»

آمریکا اما از دولت عربستان خواسته است تا حقوق بشر را محترم بشمارد و اجازه بیان مسالمت‌آمیر را به مخالفان بدهد.

اتحادیه اروپا هم اعدام شیخ نمر باقر النمر را نگران‌کننده خوانده و آن را سبب افزایش تنش‌های مذهبی در منطقه دانسته است.

علاوه بر مقام‌های کشورهای مختلف، برخی نهادها و سازمان‌های حقوق بشری هم در بیانیه‌ها و اعلامیه‌هایی، اقدام دولت عربستان در به اجرا گذاشتن ۴۷ حکم اعدام را آن هم در یک روز، محکوم کرده‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر، روز شنبه دوم ژانویه/ ۱۲ دی ماه، اعدام شیخ نمر را محکوم کرد.

سارا لیا ویتسون، مدیر حوزه خاورمیانه این سازمان، جلسه محاکمه این روحانی شیعه را «ناعادلانه» دانسته و گفته بود که این اعدام تنها به اختلاف‌های فرقه‌ای و ناآرامی‌ها دامن خواهد زد.

لیا ویتسون گفته بود که اعدام گروهی زندانیان تنها باعث خواهد شد پرونده لکه‌دار حقوق بشر در عربستان، بیش از پیش تیره شود.

از سوی دیگر یک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار تعلیق اعدام‌ها در عربستان شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف عمیق از اعدام ۴۷ نفر از جمله شیخ نمر در عربستان، آن هم در یک روز، گفته است که شیخ نمر و دیگر افراد اعدام شده  به دست دولت ریاض، بر اساس حقوق بشر‌دوستانه بین‌المللی، مرتکب جنایتی نشده بودند که مستوجب مجازات اعدام باشد.

زید رعد الحسین همچنین از دولت عربستان خواسته است تا احکام اعدام در این کشور را به حال تعلیق درآورد و برای مبارزه با تروریسم هم به دنبال مجازات‌های جایگزین باشد.

سازمان عفو بین‌الملل هم با انتشار اطلاعیه‌ای از بی‌اعتنایی کامل مقام‌های عربستان سعودی به حقوق بشر و حق زندگی با اعدام ۴۷ نفر در یک روز شدیدا انتقاد کرده است.

این سازمان محاکمه این روحانی برجسته شیعه را به شدت ناعادلانه توصیف کرده است.

فیلیپ لوتر، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل، گفته است: «مقام‌های عربستانی می‌گویند این اعدام‌ها را برای حفاظت از امنیت کشور اجرا کرده‌اند اما به نظر می‌رسد که اعدام شیخ نمر باقر النمر، زیر پوشش مبارزه با تروریسم انجام شده باشد.»

با توجه به روابط میان ایران و عربستان سعودی و حمایت‌های ایران از شیخ نمر باقر النمر، مقام‌های ایرانی هم واکنش‌های تندی به این اعدام نشان دادند. سفارت عربستان سعودی در تهران به آتش کشیده شد و علی خامنه‌ای گفت:  دست انتقام الهی گریبان سعودی را خواهد گرفت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • میترا

    این محکومیت ها بار حقوق بشری ندارد و بیشتر جنبه سیاسی دارد وگرنه از بین 47 نفر چرا تمام تمرکز بر این شیخ قرار گرفته؟