ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بهره برداری از پارس جنوبی با پنج سال تاخیر

پس از انتقاد تند زنگنه از پیمانکاران داخلی، نمایندگان مجلس پرونده کرسنت را بازگشایی کردند. وزیر نفت و رئیس دولت هم چاره را در تمجید دوباره از قرارگاه خاتم دیدند.

رابطه دولت حسن روحانی و سپاه پاسداران سینوسی است؛ گاه هر دو یکدیگر را سخت در آغوش می‌گیرند و گاهی نیز به کنایه و یا مستقیم رو در روی یکدیگر می‌ایستند. کمتر از یک ماه پس از آن‌که وزیر نفت، پیمانکاران داخلی حوزه نفت را ناتوان خواند، رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران از قرارگاه خاتم قدردانی کرد.

عکس: آرش خاموشی

رئیس جمهوری جمهوری اسلامی ایران، یک بار دیگر گفت که به وعده‌هایش پایبند است و اقتصاد ایران سال آینده شکوفا خواهد شد.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، حسن روحانی صبح دوشنبه ۲۱ دی، در مراسم بهره‌برداری از فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی گفت که دولت علی‌رغم همه توطئه‌ها بر سر قول‌های خود پابرجاست. او در ادامه از کسانی که رکود اقتصادی ایران را تکرار می‌کنند، انتقاد کرد و گفت: «برخی نباید از رکود صحبت کنند، دولت کشور را با نفت ۳۰ دلاری اداره می‌کند و نه نفت ۱۴۷ دلاری».

رئیس دولت جمهوری اسلامی همچنین کاهش قیمت نفت را توطئه علیه ایران دانست و از کاهش اتکای نفتی بودجه در سال آینده خبر داد و گفت: «دیگر کشورهای منطقه اتکای صددرصدی به نفت دارند و زمانی که می‌خواهند به ما ضربه بزنند خودشان آسیب خواهند دید و با کسری بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری مواجه خواهند شد».

روحانی بهره‌برداری از دو فاز پارس جنوبی را نتیجه اتکاء به نیروهای داخلی در شرایط تحریم دانست و گفت: «از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء تشکر می‌کنم. من در‌‌ همان ابتدا از آن‌ها خواستم که چند ابرپروژه را مدنظر قرار دهند و خوشبختانه همان‌ها که در دوران جنگ برای استقلال کشور خون دادند امروز برای آبادانی کشور کار می‌کنند.»

پیمانکار فازهای ۱۴ و ۱۵ پارس جنوبی، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء است. این پروژه پس از ترک ایران از سوی شرکت‌های بین‌المللی به این قرارگاه واگذار شد. براساس برنامه اعلام شده، مدت زمان عملیات اجرایی این پروژه ۵۲ ماه اعلام شده بود، اما اجرای آن بیش از ۱۰۵ ماه به طول انجامید.

مدیران ارشد قرارگاه خاتم، تحریم‌ها را عامل طولانی شدن این پروژه دانسته و بهره‌برداری از آن را «پاتک» به امریکا و غرب خواندند. وزیر نفت جمهوری اسلامی نیز این پروژه را ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی عنوان کرد و گفت که این پروژه پس از ۹ سال با هزینه شش میلیارد دلار توسط پیمانکاران داخلی به بهره‌برداری رسیده است.

بیژن زنگنه که دو هفته پیش در اتاق بازرگانی تهران از عملکرد پیمانکاران داخلی انتقاد کرده بود، این بار از عملکرد خاتم‌الانبیاء در پارس جنوبی قدردانی کرد. او پیش از این گفته بود که پیمانکاران داخلی گران‌فروش و ناتوان هستند.

همچنین فرمانده قرارگاه خاتم نیز بدون نام بردن از زنگنه، از آمادگی این قرارگاه برای اجرای پروژه‌های پارس جنوبی و بی‌اعتنایی برخی از مسئولان دولتی انتقاد کرده بود.

حمله سپاه و عقب‌نشینی زنگنه

پس از انتقاد تند زنگنه از پیمانکاران داخلی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ از احضار وزیر نفت به مجلس شورای اسلامی خبر داد. سپس زاکانی، نماینده تهران در مجلس با برگزاری یک کنفرانس خبری، قراردادهای جدید وزارت نفت را با قرارداد کرسنت مقایسه کرد و گفت که مجلس مانع واگذاری نفت ایران به شرکت‌های خارجی می‌شود.

وزارت نفت آبان امسال با برگزاری یک کنفرانس در تهران اعلام کرد که این وزارت‌خانه ۲۵ میلیارد دلار قرارداد آماده واگذاری دارد. این قرارداد‌ها با انتقاد شدید برخی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس روبرو شد. فرمانده قرارگاه خاتم در واکنش به این قرارداد‌ها، گفت که نباید به خارجی‌ها اجازه حضور در پروژه‌های نفت و گاز داد.

به گفته عبادالله عبدالهی، خاتم در حال حاضر بیش از ۱۵۰ پروژه بزرگ را در دست دارد. اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی، دو سال قبل خواستار خروج نظامیان از اقتصاد شده بود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز مرداد سال ۹۲ از آمادگی نیروهای نظامی برای بازگشت به پادگان خبر داد.

براساس گزارش‌های رسمی نهادهای دولتی، سپاه پاسداران در سه دهه گذشته ۱۹۰۰ پروژه دولتی را در اختیار گرفته و به بزرگ‌ترین پیمانکار و شریک اقتصادی دولت تبدیل شده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسن

    سهم اتکا ی کمتر بودجه به نفت در حقیقت یعنی مالیات بیشتر به اقتصاد رکود زده و فشار بیشتر به مردم تا جایی که بابت تونلهای شهری واحتمالا در مرحله بعدی اتوبانهای شهری دریافت عوارض شود در حالی که تامین سرمایه ساخت انها از بودجه همین مردم بوده است.واقعا راه مقابله چیست؟