ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نمایندگان جبهه پایداری دولت را به نقض بی‌طرفی در انتخابات متهم کردند

سخنان روحانی در جمع استانداران‌، واکنش اصول‌گرایان را به دنبال داشت تا با صدور بیانیه از عملکرد شورای نگهبان تقدیر کنند و نسبت به عدم بی‌طرفی دولت هشدار بدهند.

کشمکش و جدال کلامی جریان‌های سیاسی همسو و مخالف با دولت حسن روحانی ادامه دارد. در حالی‌که گروه‌های سیاسی حامی دولت عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها را «سلیقه‌ای» و «جناحی» می‌دانند، ۲۱ نماینده مجلس هم دولت را به تلاش برای ایجاد مجلس «یک‌دست» و «مطیع» متهم کردند.

حمید رسایی انصراف داد

۲۱ نماینده مجلس شورای اسلامی با انتشار نامه‌ای، حسن روحانی و دولت را به تلاش برای ایجاد یک مجلس یک‌دست و مطیع متهم کردند و از شورای نگهبان خواستند که «دولت را به رعایت بی‌طرفی ملزم نماید.»

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، این نمایندگان مدعی شدند که اظهارات رئیس‌جمهوری در همایش استانداران و فرمانداران، «موجی از نگرانی و حیرت بین نمایندگان و کاندیداهای امیدوار به بی‌طرفی مجری انتخابات برانگیخته است.»

حسن روحانی پنجشنبه اول بهمن، گفته بود که «ما به عنوان دولت اعتدال باید قانونا بی‌طرف باشیم اما دلمان می‌خواهد معتدلین به مجلس بروند و این آرزوی ما است.» حال ۲۱ نماینده مجلس که از اعضا و یا افراد نزدیک به جریان پایداری هستند، این اظهارات را «فرمان انتخاباتی» خوانده و نوشته‌اند: «بیم آن می‌رود که دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی به دنبال یک‌دست کردن دو قوه مقننه و مجریه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت‌ساخته و مطیع برآید.»

این نمایندگان از شورای نگهبان خواسته‌اند که در برابر این «عزم خلاف قانون مجری انتخابات»، واکنش مناسب نشان داده و دولت و کارگزاران دولتی را «ملزم به رعایت بی‌طرفی در انتخابات» کند.

انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند برگزار می‌شود. براساس اعلام رئیس ستاد انتخابات، هیات‌های نظارت بیش از شش هزار و ۷۰۰ داوطلب نمایندگی مجلس را رد یا عدم احراز صلاحیت کرده‌اند. عملکرد هیات نظارت انتقاد گروه‌های سیاسی همسو با دولت و رئیس دولت را به دنبال داشت.

حسن روحانی وعده کرده بود که از «همه اختیارات قانونی» خود برای احقاق حقوق افرادی که بدون مستندات قانونی رد صلاحیت شده‌اند، استفاده کند. او اول بهمن از ادامه رایزنی‌های دولت با شورای نگهبان خبر داد و گفت که به معاون اول و وزرای کشور و اطلاعات ماموریت داده است که به رایزنی‌ها ادامه بدهند.

اما سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات دوم بهمن، هرگونه رایزنی با شورای نگهبان به منظور تجدید نظر در بررسی صلاحیت‌ها را تکذیب کرد و گفت که «تا به حال هیچ جلسه مشترکی میان دولت و شورای نگهبان برگزار نشده است.»

سیامک ره‌پیک که ۳۰دی از احتمال تائید صلاحیت ۱۰ تا ۱۵ درصدی داوطلبانی که در هیات‌های نظارت استانی عدم احراز صلاحیت شده‌اند، از سوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات خبر داده بود، دوم بهمن گفت که ممکن است شورای نگهبان کسانی را که در هیات‌های نظارت یا اجرایی تائید صلاحیت شده‌اند، رد صلاحیت کند.

در همین رابطه مجمع نیروهای خط امام، یکی از گروه‌های سیاسی همسو با دولت و اصلاح‌طلبان با صدور اطلاعیه اعلام کرد که این حزب امکان رقابت در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه را ندارد. پیش از این رئیس ستاد انتخابات هم گفته بود که اگر تعداد زیادی از کاندیداهای رد صلاحیت شده، تائید صلاحیت نشوند، «در بسیاری از حوزه‌ها امکان رقابت وجود ندارد».

در مقابل این انتقاد‌ها، رهبر جمهوری اسلامی، نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها، امامان جمعه، فرماندهان سپاه و بسیج و احزاب و فعالان سیاسی اصول‌گرا عملکرد شورای نگهبان را قابل تقدیر دانسته و از این نهاد خواسته‌اند که «در مقابل فشار‌ها عقب‌نشینی نکند.»

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مانی

    اگر فقط یک جو غیزت ایرانی در حسن فریدون (روحانی) است و فقط و فقط یک ارزت شرق سیاسی دارد باید استعفا دهد. ولی بعیدست او استعفا بدهد چون نوکر دست آموز خامانه ای است و همه اینها بازی ادای دموکزراسی است. خامنهای و باند مافیایا بازاری-نظلمی خامی تصمیشان گرفته اند، انها بجای مدل دیکتاتوری کارآمد شواریی چینی، دیکتاوری مافیایی روسی ترجیح میدهندو مسئله این نظام دموکراسی نیست جرا همان سال 58 با اشغال سفارت امریکا و به استفعاتف کشاندن دولت بارگان تکلیف حکومت روشن کردن که باید دیکتاتوری باشد.مسئله این چند سال این بو.ده آیا دیکناتوری از نوه چینی باشد یا روسی؟ البته گرینه از نوع کره شمالی و کوبایی هم هست ولی ایتن دوگزینه خیلی بی کیفیت هستند. شواهد نشان میدهد خامانه ای شرکا مدل روسی انتخاب کرده اند. ولی نسل آنده آخوند و مذهب رافضی نابود خواهد کردن. پام دینی و اخلاق دمئر تیک جایگزنی خواهندشد