ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایرباس، پژو، رنو و کمی دیپلماسی

روح‌الله خمینی در پاییز ۱۳۵۷ مهمان فرانسه بود و با پرواز ایرفرانس به تهران برگشت. اینک روحانی برای سفارش ۱۱۴ ایرباس و فراخواندن کمپانی‌های فرانسوی به سرمایه‌گذاری در کشورش تلاش می‌کند.

پاریس، ایرفرانس و فرانسه به نوعی با انقلاب اسلامی گره خورده‌اند. روح‌الله خمینی در اکتبر ۱۹۷۸ و چند ماه پیش از سقوط نظام پهلوی، میهمان دولت فرانسه در نوفل لوشاتو بود و با ایرفرانس به تهران بازگشت. اینک روحانی با هیاتی ۱۲۰ نفری مرکب از وزیران و مدیران ارشد، برای قرارداد‌های هنگفت از جمله خرید ۱۱۴ هواپیما در پاریس است.

حسن روحانی بعد از ظهر چهارشنبه ۲۷ ژانویه وارد پاریس شد. شامگاه همین روز او و هیات همراهش، نشست مشترکی با مدیران تجاری و نمایندگان کمپانی‌های فرانسوی برگزار کردند. جلسه‌ای شلوغ با حضور وزیر اقتصاد فرانسه، روسای شرکت‌های توتال، ایرباس، اورنج، سانوفی، پژو سیتروئن و تالس ...

فهرست قرارهای روحانی در این سفر دو روزه طولانی است و توافق‌نامه‌های هنگفت اقتصادی و تجاری روز پنجشنبه در کاخ الیزه از سوی روسای جمهوری دوکشور امضا خواهند شد. استقبال اولاند از همتای ایرانی‌اش رسمی خواهد بود اما ضیافت شام ویژه میهمانان عالیقدر، به خاطر مخالفت مقامات جمهوری اسلامی با تشریفات بی بروبرگرد سرو شراب، لغو شده است.

فرانس پرس می‌نویسد دو کشور تنها برای بازسازی مناسبات اقتصادی و تجاری دورخیز نکرده‌اند؛ بلکه پاریس این سفر را از نظر سیاسی نیز مهم تلقی می‌کند.

محافل دیپلماتیک فرانسوی، سفر روحانی به پاریس را آغاز "فاز گفت‌وگو" و فرصتی برای بازگشت ایران در قامت یک بازیگر بین‌المللی توصیف کرده‌اند. فرانسولا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه کمی پس از جریان یافتن برجام گفت: «اینک زمان بازگشت ایران به عرصه بین‌المللی است.» او البته افزود که این بازگشت، مستلزم اراده این "کشور پهناور" و اثبات رویکردهای مسالمت آمیز آن است

اما هدف اصلی روحانی از سفر به پاریس، محضری کردن چند معامله مهم است. اول از همه، امضای قرارداد خرید ۱۱۴ هواپیمای ایرباس تا نیاز مبرم ایران به نوسازی ناوگان هوایی‌اش هر چه زودتر برطرف شود. جمهوری اسلامی به ۴۰۰ هواپیمای دورپرواز و یکصد هواپیمای مسافربری در مسیرهای کوتاه احتیاج دارد. در طول تحریم‌ها، امکان خرید هواپیمای نو وجود نداشت و حتی تهیه قطعات یدکی هواپیماهای کهنه نیز به سختی میسر بود.

خودروسازی‌های پژو و رنو هم در صف ورود به ایران ایستاده‌اند. کمپانی پژو قرار است با مشارکت "ایران خودرو"، سالانه ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در ایران تولید کند. روحانی در ایتالیا در گفت ایران امن‌ترین و باثبات‌ترین کشور منطقه است و بازارهای این کشور سرمایه‌گذاری خارجی را با آغوش باز می‌پذیرند. او در بدو ورود به پاریس نیز  برای "سیاست درهای باز" جمهوری اسلامی تبلیغ کرد.

 فراز و فرود مناسبات

پاریس، ایرفرانس و فرانسه به نوعی با انقلاب اسلامی گره خورده‌اند. روح‌الله خمینی در اکتبر ۱۹۷۸ و چند ماه پیش از سقوط نظام پهلوی، میهمان دولت فرانسه در نوفل لوشاتو بود و با ایرفرانس به تهران بازگشت.

در دهه ۱۹۸۰، میانه ایران و فرانسه به خاطر جنگ هشت ساله و حمایت فرانسه از عراق، شکراب بود اما در دهه ۱۹۹۰، کمپانی توتال، مهم‌ترین شریک تهران در استخراج نفت شد. روابط دو کشور از سال ۲۰۰۲ به بعد به خاطر پرونده هسته‌ای دوباره افول کرد. در دوره ریاست جمهوری نیکلا سارکوزی که با دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد مصادف بود‌، لحن دو کشور نسبت به یکدیگر تندتر از همیشه شد.

حجم مبادلات تجاری تهران و پاریس در سال ۲۰۰۴ برابر با چهار میلیارد یورو بود که در سال ۲۰۱۳ به ۵۰۰ میلیون یورو تنزل یافت. حالا طرفین می‌خواهند رجعتی به دوران رونق مبادلات داشته باشند. روحانی با خود، یک هیات ۱۲۰ نفری از وزرا و مدیران ارشد اقتصادی به پاریس آورده است.

اما در عرصه سیاسی، فرانسه روی نفوذ ایران در منطقه درنگ دارد. فرانسوا اولاند گفته به موازات استقبال از روحانی‌، به بهبود مناسبات با کشورهای خلیج فارس نیز علاقمند است. لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه پیش‌تر عنوان کرده که از ایران پس از برجام‌، انتظار می‌رود که نقشی سازنده در امور منطقه به ویژه در سوریه و لبنان ایفا کند.

هیچ مقامی در ایتالیا در ملاقات با روحانی‌، به نقض حقوق بشر‌، سرکوب رسانه‌ها و دگراندیشان یا انتخابات غیرمنصفانه در ایران اشاره‌ای نکرد. نخست‌وزیر ایتالیا برای حراست از ۱۷ قرارداد هنگفت اقتصادی، آثار هنری را نیز به ملاحظه میهمان و هیات همراه، استتار کرد. قراردادهایی که در پاریس امضا خواهند شد، حجم بیشتری به نسبت رم دارند. آیا میزبان‌های فرانسوی به اندازه ایتالیایی‌ها مراعات‌‌کار خواهند بود؟

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    خارجی ها بدرستی کامل از جنایت و چپاولگری و استبداد رژیم آخوندیشان در ایران آگاهند و به تنها موردی که فکر می کنند منافع سوپر میلیارد دلاری است که از این رژیم آخوندی نصیبشان میشود و به همین دلیل با این سفارش های کلان خودشان با چسب آخوندها به بانک مرکزی در ایران می چسبانند و آخوندهاهم با چسب این سفارشات عمر حکومتگری و چپاولگری و جنایت گری شان در ایران را به خارجی ها می چسبانند. خارجی ها هرگز صنعت تولیدی که هزاران نفردر آنها مشغله بیابند را نخواهند داد و آنهم فقط تولیدات مونتاژی که برای تولید ترافیک و تصادف و آدمکشی و بنزین سوزی و مشغله کاذب است و بعلاوه نابود کردن محیط زیست در اثر خیابان کشی ها و اتوبان کشی هاست می دهند. این معاملات با آخوند بنفش بدون مشارکت خواسته جامعه مردمی ایران یک جنایت امپریالیستی برعلیه مردم ایران است. فقط عکس این نشست امپریالیست ها با یک آخوند و فک و فامیل هایش نشانگر کلاهبرداری از مردم ایران است.

  • Farid

     سیدکمال مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام کرد که بیمه "ساچه" ایتالیا، پول خرید ایرباس‌های ایران را پرداخت کرده و ایران ۱۵ تا ۲۰ ساله اقساط آن را خواهد پرداخت!!. میخواهند مردم ایران را تا سالهای طولانی به زیر قرض ببرند تا آقا زاده از پرواز خارجی شان لذت ببرند.!! درتمام دنیا قراردادخارجی تحت مزایده انجام میشود و مفاد ان باید توسط پارلمان ثصویب شود؟!

  • naseem

     قرارداد ۱۷ میلیارد یورویی هدیه حکومت اسلامی از جیب مردم گرسنه و بیکار مردم ایران  به فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه سابق ایتالیا  که رهبری مذاکرات اتمی و لغو  تحریمها را را بعهده داشت بود .....

  • مانی

    تعامل سیاسی و اتصادی... باید با همه کشرهای عالم باشد. ولی دژیم مافیایی ولایی-نظامی در ایران، اشتابهات اشتارتژیکش دنبال میکند. حذف امریکا از رابطه، تنها باعث میشود رقابت ناعادلانه شود دیگر رقبای امریکا بار کارت ایرات بازی کنند. همان طور کا چین و روسیه کردند. خامنها ای که به جنون دشمنی با امریکا گرفتار شده، نمی گذارد امریکا مستقیم وارد تجارت با ایران شود! در نتیجه حماقتهای خامنه ای- و حامیان آخوند-نظامی-اطلاعالتی اش، در دشمنی احمقانه با امریکا، باعث شذه اجناس امریکایی با واسطه وارد ایران شود و پول دلالی اش به جیب واسطه های داخلی و خارحی مثل امارتی ها و چینی ها شود!!! از نظر ماهیتی، هیچ فرق مهمی میان امریکا، فرانسه ، چیین، روسیه، ایتالیا، انگلیس و دیگر قدرتهای بزرگ نظلمی-اقتصادی نیست. مشخصا پنج عضو اصلی شورای امنیت، ولی حکومت ولایی-نظامی ایران، بنا بر تئوری قدیمی و از رده خارج نیاز به دشمن، امریکا و اسرائیل در این میان اسارئیل کمتریت و ضعیفترین کشوری است که ممکن است به ایران ضربه بزند و در حالی که اگر ایران با اسارئیل دوست بود میتوانست از لابی یهودیان و سرمایه /انها به نفعد مردم ایران استفاده کنند. بدبختی ما این است مشتی اخوند داستان اخر زمان باور دارند و ان را به اسارئیل تامین داده اندن. صادق زیبکلاک کتاب تولد اسارئیل دارد منتشر میکند در اینترنت. بحشی اطزز واقعیات مردم دارند میخوانندو. اسارائیل هیچ بطی به درگیری پیامبر اسلام با یهودیان حجاز نداردو دشمن ایران معرفی مکیند! ما مردم ایران اسیر یک مشت حاکم دیوانه و فاسد و ظالم شده ایم. دوران اتحاد بر اساس دشمن تراشی خارجی گذشته است. الان مردم ملتها بر اس منافع مشتزک داخلی چون برابری و دوکراسی... متحد میشوند. ولی چون این رزیم حتی از ابتدایی ترین دموکراسی برخودرا نیست بطوریکه حاضر نیست جناح وفدار حسن رئحانی در رقابت برابر با اصول گراین پایداری قرار دهد، همچنان فکر مکیند امریکا و اسرائیل برای دشمنی نیاز دارد. در حالی که اسارئیل و امریکا به مراتب کمتز از بقیه آن سه قدرت حق وتو به ایران ضربه زدندو چین اقتصاد ایران نابود کرد. صنایع کفش-کیف-نساجی-لوازم الترونکی-حانگی.. ایران توسط واردات اجناس ارزان و بنجل چنیس نابود شد