ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش ۵۰ درصدی شوری آب در ایران

مدیرکل دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب می‌گوید خشکسالی، کاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه آب از منابع آبی، علت افزایش شوری آب در ۱۷ سال اخیر در ایران است.

محمدعلی مصطفوی، مدیرکل دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران می‌گوید شوری آب در آبخوان‌های کشور طی ۱۷ سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است.

مصطفوی، امروز پنج‌شنبه ۱۵ بهمن به خبرگزاری صدا و سیما گفت که خشکسالی، کاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه آب از منابع آبی، علت افزایش شوری آب در ایران است.

به گفته او، تاکنون ۴۶۹ هزار حلقه چاه آب مجوزدار در ایران حفر شده که از این رقم ۴۰۰ هزار حلقه چاه مربوط به بخش کشاورزی، ۳۰ هزار چاه مربوط به آب آشامیدنی و ۳۹ هزار چاه نیز مربوط به بخش صنعت است.

مصطفوی مدتی پیش گفته بود که ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی نیز در ایران شناسایی شده که با این رقم مجموع چاه‌های مجاز و غیرمجاز در ایران که اقدام به برداشت آب می‌کنند ۷۶۹ هزار حلقه چاه است.

میزان مصرف آب در ایران سالانه حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب است که از این رقم ۹۱ میلیارد مترمکعب صرف کشاورزی و چهار میلیارد مترمکعب نیز صرف آب آشامیدنی شهر‌ها و روستا‌ها، صنعت و پارک‌ها می‌شود.

از خشکسالی و برداشت بی‌رویه آب توسط چاه‌های کشاورزی در ایران به‌عنوان دلایل شدت بحران آب در کشور نام برده می‌شود.

مدیرکل دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب و امورمشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران می‌گوید که ۵۵ درصد نیاز آبی کشور از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود و افزایش شوری در همه این ذخایر آبی رخ داده که «یک چالش بزرگ» است.

به گفته او، افزون بر شوری آب، در برخی مناطق ایران ذخایر آبی تلخ و غیرقابل استفاده شده و در برخی مناطق نیز به «سموم، نیترات و فلزات سنگین» آلوده شده است.

رحیم می‌دانی، معاون وزیر نیرو دی ماه سال جاری خورشیدی گفته بود که این وزارتخانه برای تأمین آب آشامیدنی در ایران «دچار مشکل شده است.»

به‌گفته مقامات وزارت نیرو، دست‌کم ۵۱۷ شهر در ایران دارای تنش آبی هستند. در این می‌ان، استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، ‌کرمان، ‌کرمانشاه، یزد و ‌کهگیلویه و بویراحمد با «تنش شدید آبی» مواجه هستند.

افزون بر این، ۱۷ استان دیگر با «تنش آبی» روبه‌رو هستند و چهار استان بوشهر، فارس، هرمزگان و گلستان نیز دارای کم‌آبی هستند.

کم‌آبی یعنی ذخایر آبی به اندازه مصرف نیست. تنش آبی شدید نسبت به کم‌آبی وضعیت وخیم‌تری دارد و مصرف آب بیش از ذخایر آبی است و به این معناست که اگر مشترکان در مصرف آب صرفه‌جویی نکنند با مشکل مواجه می‌شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اشکان

    این را میگویند سقوط آزاد !  تا به زمین برخورد نکرده ایم مشکلی نیست ولی وقتی بالاخره برخورد کنیم فورا  خرد و خمیر میشویم. امسال در روستای پدری ام یک چکه هم باران نیامده. عمق چاه مزرعه همسایه مان ۳۷۰ متر است !! تازه یک کمی آب دارد ! به شوخی گفتم کمی چاه را عمیق تر کن میرسی به نفت .  حالا کم آبی کافی نبود شوری آب هم اضافه شد. « هر دم از این باغ بری میرسد »