ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: رهبری در نظام ما انتخابی است

روحانی در اولین نطق انتخاباتی خود برای مجلس خبرگان رهبری گفت «انتخاب رهبر جدید» بر اساس «آراء مردم» و توسط نمایندگان مردم در مجلس خبرگان صورت می‌گیرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و کاندیدای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری گفت: «برای نسل جوان ما بسیار مهم است که بر این نکته توجه داشته باشند که رهبری نظام ما هم انتخابی است».

به گزارش خبرگزاری مهر، روحانی یکشنبه ۲۵ بهمن در نطق انتخاباتی خود که از رادیو پخش شد گفت که بر اساس اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «اداره کشور توسط آراء مردم» صورت می‌گیرد.

روحانی گفت که در قانون اساسی به «کلمه انتخاب» درباره رهبری تأکید شده است و اضافه کرد: «در نامه مهم امام در آخرین هفته‌های حیات او به مجلس بازنگری، به مسأله انتخاب رهبری تصریح شده است».

منتقدان نظام جمهوری اسلامی و انتخاباتی که در آن برگزار می‌شود می‌گویند که وجود مقام رهبری و ولایت فقیه و همچنین شورای نگهبان از موانع اجرای انتخابات آزاد در ایران است.

روحانی در پاسخ به این منتقدان گفت: «آنچنان که برخی از بدخواهان ما تصریح می‌کنند که در نظام ما برخی انتخاب و برخی غیرانتخابی هستند، سخن درستی نیست. نمایندگان منتخب مردم در مجلس خبرگان رهبری هستند که در زمان لازم فقیه عادل، شجاع، مدیر، مدبر، آشنا به زمان را برای رهبری این نظام و رهبری امت اسلامی انتخاب می‌کنند».

رئیس جمهوری ایران با اشاره به وظایف مجلس خبرگان گفت که بر پایه اصل ۱۱۱ قانون اساسی «اگر روزی رهبری نظام از اداره و انجام مسئولیت خود ناتوان شود و یا فاقد یکی از صفاتی شود که در اصول قانون اساسی تصریح شده است و یا حتی روشن شود که قبلاً رهبری دارای آن صفات نبوده و بعداً متوجه شوند، مجلس خبرگان، رهبری را از مسئولیتش کنار گذاشته و رهبر جدید انتخاب می کند».

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی شنبه ۱۹ دی در جمع مردم قم درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری به اهمیت این مجلس اشاره کرد و گفت: «آن روزی که رهبر فعلی در دنیا نباشد یا رهبر نباشد، این مجلس باید رهبر انتخاب کند که کلید حرکت انقلاب دست اوست».

پیش از این هاشمی رفسنجانی، دیگر نامزد مجلس خبرگان رهبری، در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا که یکشنبه ۲۲ آذر منتشر شد گفته بود مجلس خبرگان رهبری «وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید، دوباره باید کار عمده‌ای انجام دهند».

تبلیغات ۱۶۱ نامزد انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از روز پنج‌شنبه ۲۲ بهمن آغاز شد و تا دو هفته ادامه خواهد داشت.

جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از نامزدی حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری حمایت کردند.

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ایران هم‌زمان با انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هفتم اسفند برگزار خواهد شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • میترا

    شاخص صفات رهبری مثل : فقیه ، عادل، شجاع، مدیر، مدبر، آشنا به زمان دقیقاً چیست؟ چه کسی با چه معیار و شاخصی داشتن این صفات را تعیین می کند؟ با توجه به رفتار و گفتار و کردار رهبر فعلی، من این صفات را به شکل زیر ترجمه می کنم و شما قضاوت کنید که رهبر شما اینک شایسته است یا نه: فقیه: آشنا به تفاوت اصولی پای چپ و راست عادل: ظالم علی السویه شجاع: کله خراب و عصبی مدیر: دور زننده ی همه مدبر: سالوس آشنا به زمان: ابن وقت

  • hasani

    ۵۵ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن  در انتخابات بدون کاندیداهای واقعی مردمی !

  • Farid

    روحانی :.....نمایندگان منتخب مردم در مجلس خبرگان رهبری هستند که در زمان لازم فقیه عادل، شجاع، مدیر، مدبر، آشنا به زمان را برای رهبری این نظام و رهبری امت اسلامی انتخاب می‌کنند».!! پس از رد صلاحیت دهها نفر٬ ستاد انتخابات از انتقال حوزه انتخابیه پنج نفر از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری به استانهای آذربایجان غربی، هرمزگان اردبیل،‌ خراسان شمالی و بوشهر خبر داد.!! در این پنج استان رقابتی وجود نداشت و تعداد کرسی ها و داوطلبان برابر بود. انتخابات استان سمنان همچنان غیر رقابتی است !!

  • nader

    وعده ها در لوفل لوشاتو از دموکراسی و عدم دخالت اخوندها در حکومت بود. ولی پس از سقوط شاه و غصب حکومت ، یواش یواش قانون اساسی را عوض کردند! -مهندس سحابی که خود از اعضای مجلس خبرگان  جهت تهیه متن قانون اساسی  بود می گوید:خط اصلی ولایت فقیه را در جلسات خبرگان حسن آیت می داد . هدف آیت این بود که با گنجاندن اصل ولایت فقیه لیبرال ها و آنها را که دموکرات بودند از صحنه خارج کند و راه را برای حضور مظفر بقائی ریس حزب زحمت کشان باز نماید. بعدها ٬در سال ۱۳۶۸ قانون اساسی مورد بازنگری قرار گرفت. در قانون جدید، شرط مرجعیت برای ولی فقیه حذف و نیز ولایت فقیه به “ولایت مطلقه فقیه” تبدیل گردید!!. تعریفی که خامنه ای از ولایت مطلقه فقیه ارائه می دهد حائز نکته بسیار مهمی است. او می گوید: “تصمیمات و اختیارات ولی فقیه در مواردی که مربوط به مصالح عمومی اسلام و مسلمین است، در صورت تعارض با اراده و او می افزاید: “مسلمانان باید از اوامر ولائی ولی فقیه اطاعت نموده و تسلیم امر و نهی او باشند، و این حکم ‏شامل فقهای عظام هم می‏شود، چه رسد به مقلدین آنان.”!! این تعریف، اختیارات ولی فقیه را به طور نامحدودی گسترش می دهد!اختیار آحاد مردم، بر اختیارات و تصمیمات آحاد امّت مقدّم و حاکم است.!” - تغییر مرجع بررسی صلاحیت کاندیداهای عضویت در مجلس خبرگان و واگذاری آن به فقهای شورای نگهبان ، نقشه مشترک خامنه ای و رفسنجانی بود. این تغییر در نخستین سال رهبری خامنه ای صورت گرفت و اگر رفسنجانی از آن رسوایی حمایت نمی کرد قطعاً خامنه ای موفق به اجرای آن نمی شد. در آن زمان ، بسیاری از فعالان سیاسی اعلام کردند وظیفه مجلس خبرگان ، نظارت بر عملکرد رهبری است و نباید بررسی صلاحیت کاندیداهای عضویت در آن مجلس به کسانی واگذار شود که منصوب رهبر هستند. اما رفسنجانی، ازاین تغییر حمایت کرد ، وزیر کشور دولت او هم از نق زن ها خواست خفه شوند!. نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره رهبری خامنه ای توسط دولت رفسنجانی برگزار شد. در آن انتخابات ، رد صلاحیت کاندیداهای مستقل و منتقد توسط عوامل اجرایی وابسته به دولت رفسنجانی در حدی بود که فریاد همه را بلند کرد!

  • دارا

    عده ای نشسته اند و فکر می کنند امام زمانی، مسیحی، کسی خواهد آمد و زندگی ایده آل شان را دو دستی تقدیم شان خواهد کرد. نه خیر. چنین خبری نیست و در تاریخ هم نبوده است. این کشورهایی که پیشرفته تر از ما هستند کلی رنج کشیده اند و خسته نشده اند و مبارزه کرده اند و به این جا رسیده اند. اگر همه بنشینند در خانه گرم و نرم شان و به حداقلی راضی باشند و بد و بیراه هم بگویند، هیچ چیز که عوض نخواهد شد، بدتر هم خواهد شد. نمونه خیلی تازه آن قهر کردن با انتخابات و تشکیل مجلس تندروی فعلی و رای دادن به احمدی نژاد در دور اول از سر لجبازی با رفسنجانی. یکی یکی سنگرهای تان را به مفت خورها و برادران ارزشی و تندرو ها تقدیم کنید و دل تان خوش باشد که به خامنه ای تو دهنی زده اید.

  • شبنم زنی از اصفهان

    هر کس در این انتخابات شرک کند به گردن زدن های علی ابن ابی طالب به سربریدن های ایرانیان توسط مسلمانان در این هزار و چهارصد سال ٬ به تجاوز محمد *** به تمامی تجاوز های پاسداران و بسیجیان به زنان و دختران ایرانی به همه ازاله های توسط پاسداران و بسیجیان به همه ی سرکوبهای سال هشتاد و هشت و همه جنایتهای این رژیم رای داده است. [ال چه کسی رای خواهد داد؟؟؟!!!