ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۳۰ هزار دانش‌آموز معتاد؛ آموزش‌ و‌ پرورش قبول ندارد

بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، حدود ۱۳ میلیون نفر دانش‌آموز در ایران تحصیل می‌کنند که در مقطع سنی هفت تا ۱۹ سال هستند. این آمار می‌گوید که یک درصد این جمعیت، اعتیاد دارند.

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از اعتیاد داشتن ۱۳۰ هزار دانش‌آموز در ایران خبر داد. آماری که مسئولان وزارت آموزش و پرورش آن را قبول ندارند.

حسین طلا، روز یک‌شنبه دوم اسفند ماه به خبرگزاری مهر گفت که این آمار را ستاد مبارزه با مواد مخدر استخراج کرده است: «آمار ۱۳۰ هزار دانش‌آموز معتاد پشت نیمکت‌ها مربوط به آن‌هایی است که مصرف دائمی مواد دارند. آماری از آن دسته از دانش‌آموزانی که به صورت تفننی و تفریحی به استعمال مواد مخدر می‌پردازند در دست نیست، وگرنه تعداد از این هم فرا‌تر خواهد رفت.»

شنبه ۱۷ مرداد ماه هم پرویز افشار، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، از سابقه مصرف مواد مخدر در میان ۱۲۵ هزار دانش‌آموز خبر داده بود: ۱۲۵ هزار دانش‌آموز در ایران سابقه مصرف مواد مخدر دارند

بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش در اول مهر ماه سال ۹۴، حدود ۱۳ میلیون نفر دانش‌آموز در ایران تحصیل می‌کنند که در مقطع سنی ۷ تا ۱۹ سال هستند و این آمار می‌گوید که یک درصد این جمعیت، اعتیاد دارند. نکته‌ای که پیش از این در صحبت‌های قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران هم مطرح شده است: «یک‌درصد دانش‌آموزان ایرانی اعتیاد دارند»

با وجود آن‌که آموزش و پرورش آمارها درباره شمار دانش‌آموزان معتاد را نمی‌پذیرد، وضعیت دانش‌آموزان معتاد در ایران اغلب نگران‌کننده خوانده می‌شود.

مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی در ایران و کار‌شناس مسائل اجتماعی، فقر، کمبود امکانات، نبود تفریحات و خانواده معتاد را از جمله مهم‌ترین دلایل گرایش کودکان و دانش‌آموزان به مواد مخدر می‌داند.

مساله نگران‌کننده دیگر اما کاهش سن اعتیاد است.

حسین طلا درباره سن اعتیاد دانش‌آموزان گفته است: «بر پایه گزارش‌ها سن اعتیاد به ۱۳ سالگی کاهش پیدا کرده و ۱۳ سالگی یعنی نوجوانی که در ابتدای دوران تحصیلی دوره دوم خود یعنی در کلاس هفتم یا‌‌ همان دوم راهنمایی سابق است.»

برخی دیگر از مسئولان اجتماعی در ایران سن آغاز تجربه مصرف مواد مخدر را حتی کمتر از این عنوان کرده‌اند. به عنوان نمونه، دوم خرداد ماه امسال مرتضی موسوی، مدیرکل بهزیستی استان فارس، به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود که سن اعتیاد در ایران به ۱۱ سالگی رسیده است: سن اعتیاد در ایران به ۱۱ سالگی رسیده است

چرا این آمارها متفاوت هستند و چرا وزارت آموزش و پرورش در مقابل این آمارها موضع می‌گیرد؟

حسین طلا در این‌باره معتقد است که «ارائه آمارهای متضاد حکایت از آن دارد که وزارت آموزش و پرورش و همچنین معلمان و مربیان مظلوم این وزارتخانه که در مواجهه مستقیم با دانش‌آموزان قرار دارند، برای حل این معضل خانمان‌سوز به معنای واقعی کلمه تنها هستند.»

آن‌چه از صحبت‌های این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می‌توان برداشت کرد این است که آموزش و پرورش درگیر با بیش‌ترین جمعیت جوان کشور، به دلیل احساس تنهایی در مواجهه با مساله اعتیاد دانش‌آموزان و ناتوانی احتمالی در حل این مشکل، صورت مساله را پاک می‌کند.

آقای طلا البته از مسئولان وزارت آموزش و پرورش خواسته است با نگاهی واقع‌گرایانه اطلاعات لازم را در این زمینه اعلام کنند، اما در عین حال گفته است که با افزایش این تعداد {شمار دانش‌آموزان معتاد}، اعتماد ۱۰۰ درصدی مردم به مدارس کم خواهد شد.

او از وزارت‌خانه‌های بهداشت، رفاه و تامین اجتماعی، دادگستری و سازمان بهزیستی و از همه مهم‌تر ستاد مبارزه با مواد مخدر خواسته است تا تمام قد برای کمک به میدان وارد شوند و تلاش خود را در این عرصه افزایش دهند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.