ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس مجلس ایران: دانشگاه‌ها نباید توسط دولت اداره شوند

لاریجانی «انحصاری بودن صنعت ایران» را مانع «مدرن شدن» دانست و گفت که پس از آغاز اجرای برجام، اگر دانشگاه از بخش تولید سفارش بگیرد می‌تواند به تقویت تولید کمک کند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در دیدار با اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: «دانشگاه‌ها نباید با پول نفت یا توسط دولت اداره شوند».

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، لاریجانی  یکشنبه دوم اسفند در جمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم بر اهمیت توجه دانشگاه‌ها به موضوع تولید تأکید کرد.

لاریجانی «انحصاری بودن صنعت ایران» را مانع «مدرن شدن ایران» دانست و گفت که پس از آغاز اجرای برجام، شرایط جدیدی ایجاد خواهد شد و اگر دانشگاه از بخش تولید سفارش بگیرد می‌تواند به تقویت تولید کمک کند.

رئیس مجلس ایران به خصوصی بودن دانشگاه‌ها در برخی از کشورها اشاره کرد و گفت که هزینه‌های این دانشگاه‌ها از طریق «اخذ شهریه» و «پژوهش‌های مربوط به بخش تولید» تأمین می‌شود.

دانشگاه آزاد اسلامی، اولین دانشگاه غیردولتی ایران است که هزینه‌های خود را از طریق اخذ شهریه‌ها تأمین می‌کند.

به گفته حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در حال حاضر ۳۷ درصد آموزش عالی ایران در اختیار این دانشگاه است.

لاریجانی درباره ناکارآمدی تأمین بودجه آموزش از طریق منابع دولتی گفت: «به دلیل درآمدهای نفتی در اداره دانشگاه‌ها از راهکار درآمدسازی از مقوله پژوهش پول به دست نیامد و حتی اگر بودجه‌ای برای پژوهش اختصاص داده شد نتیجه مطلوب نداده است».

یکی از طرح‌هایی که دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در برنامه خود قرار داده است، خصوصی‌سازی آموزش است. بسیاری از فعالان مدنی و حوزه اقتصاد با این طرح مخالفند. این منتقدان، حق تحصیل رایگان را حق هر شهروند ایرانی می‌دانند.

قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اردیبهشت سال جاری گفته بود: «ما معتقدیم دولت در زمینه واگذاری‌ها بر خلاف قانون بودجه سال 94 عمل کرده، ضمن اینکه واگذاری‌ها تا پایان برنامه پنجم توسعه ممنوع است».

بر اساس اصل سی‌ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش را «برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه» فراهم کند.

در این اصل آمده است که امکان تحصیلات عالی نیز «تا سر حد خودکفایی کشور» باید به طور رایگان مهیا شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    برنامه نئولیبرال ها برای دانشگاه های ایران تمامی ندارد. انگار دانشگاه آزاد و انواع و اقسام پردیس و کار و کاسبی با دانشگاه بس نبوده.

  • میترا

    عجیب ترین حادثه این کمدی الهی این است که درست ترین حرفها را از دهان گمراه ترین آدمها و فقط برای چند روز می شنوی. حتی در چین هم تحصیلات عالی رایگان نیست و همین سوبسید دولت ایران به دانشگاه ها باعث عقب ماندگی آنها شده است. دولت باید تمام سرمایه گذاری خود را معطوف تقویت آموزش عمومی کند، خود را کوچک کند و توانش را روی تنظیم و تضمین اعمال استاندارد های آموزشی بگذارد. اگر قرار است برای آموزش بعد از دبیرستان سرمایه گذاری شود، تحصیلات در حد کالج می تواند مهمتر ترین نیروی کار مورد نیاز بازار را فراهم آورد. این همه نیروی انسانی کارشناسی و بالاتر برای کدام بازار کار و بر اساس چه ارزیابی تربیت می شود؟